miercuri, 12 noiembrie 2014

Despre creioanele pentru sprancene (par blond). INGLOT Eyebrow Pencil 506

Daca m-ati fi vazut acum o luna de zile in Sephora, va reaminteam cu siguranta de reclama la Covalact de tara... "Prea acru! Prea dulce! Prea moale..." Ce cautam? Dupa cum v-ati dat seama din titlu, un creion pentru sprancene si nimic mai mult. 

Ce poate fi atat de complicat in toata treaba asta? Marea majoritate a creioanelor pentru sprancene sunt in culori calde. Pe un ten roz, langa un par cendre (mai degraba spre argint patinat decat spre bej), reusisem in ultima vreme "performanta" sa am niste sprancene prea evident conturate. Lucru pe care nu il agreez deloc.

Buuuun. De cand am optat spre un par gri mai intens, creionul de la Clarins pe care il folosesc de ani de zile a devenit aproape inutil. Si asa am trecut la Blode-y, de la Too Faced. Superba textura, nici prea cerat, nici prea tare. Culoarea era un bej cu o patina interesanta, perfect pentru un efect natural. Nu se vede pe piele ciudat (si asta la mine e o problema, pentru ca am o spranceana ceva mai scurta decat cealalta) Rezista si pe ploaie si pe ninsoare, de dimineata pana seara. Dar s-a scos din fabricatie acum cateva luni...  Habar n-am avut - altfel cumparam cateva bucati de rezerva. Oooops!




Am trecut pe la unul din magazinele Anastasiei Soare. Dipbrow Pomade-ul in nuanta Blonde ma facea sa arat de parca am sprancenele pictate pe fata, indiferent ce pensula/tehnica am incercat. Creionul Perfect Brow in nuanta Ash Blonde arata prea inchis si daca nu exista fire de par in anumite zone, nu se prinde de piele nici batut. La mine. Culoarea "Blonde" e mult prea calda, imi da un ton de orange in spranceana. Iar Brow Wiz-ul... He... he... Daca un creion normal de sprancene are in jur de 1g de produs, acest Brow Wiz are 0.02g la 79RON. Nu cred, imi pare rau, ca merita banii... Cu atat mai mult cu cat review-urile de pe makeupalley spun ca se rupe varful destul de usor. Daca la cantitatea asta vorbim de pierderi, chiar am o problema!

Am trecut pe la Estee Lauder. Automatic Brow Soft Duo in Soft Blonde e prea cald. Double Wear Stay-In-Place Brow Lift Duo (now that's a mouthful!!! ;)) in nuanta Blonde/Brown mi se potriveste cu unul din capete. Produsul in total are  0.09g (pretul in jur de 130RON), deci faceti si voi socoteala, ca n-as putea utiliza decat jumatate. Hmmmm...



Pregatita ca un creion bun de sprancene costa oriunde intre 60 si 130RON, am ajuns la Sisley. Am gasit creionul perfect, retractabil, cca 0.5g la 180RON. Nuanta, exact ce imi doresc! Aplicarea e foarte usoara, seamana perfect cu Brow Wiz-ul, dar calitativ il surclaseaza. Prefer sa investesc in ingrijirea pielii mai mult si pentru bugetul meu, este categoric peste ceea ce sunt dispusa sa platesc acum. Dar e un produs bestial, recunosc.

Si uite asa, am bantuit pe la Dior, YSL, Brandul Sephora, Collistar, ba chiar si la Chanel... Nope, nimic potrivit pentru mine. In cele din urma, la Lancome, am gasit un creion bun. Blonde 010 este o nuanta rece, dar e un ton mai inchisa decat sprancele mele si se vede ca sunt "imbunatatite". Pentru un machiaj simplu, gen: rimel, contur sprancene, ruj, arata impecabil. Daca incercati sa va jucati cu mai multe culori sau cu un make-up de seara, e prea mult...

L-am luat totusi, pentru ca nu aveam alternative. Nu e un creion prost, sa ne intelegem, imi place foarte mult, doar ca e un contrast evident intre parul meu si nuanta sprancenelor. Cara Delevingne e superba, dar e tanara si e manechinul numarul 1 in lume, cred ca ei ii sunt acceptate si sprancenele roz in picatele! Deci va rog, nu mi-o dati exemplu...



Sursa foto

Ulterior am gasit Shiseido, Ash Blonde. Nuanta e frumoasa. Naturala. O idee calda, dar nu mai mult. Textura superba. 125RON pentru o cantitate de 1g. Pensula absolut inutila la al doilea capat, pentru mine. "Asta e", mi-am zis... "Il iau si cu asta basta, o sa vina cu Mos Craciun!" Dar...



Dar intamplarea a facut sa trec pe la Inglot. Ce bine ca am trecut pe la Inglot! Imi vine sa ma pup singura! Pentru ca l-am gasit... Eyebrow Pencil 506. E tot ce imi doream! Ton rece, textura cremoasa fara a fi prea moale, 1.16g pentru 33RON.

 Apare natural la aplicare, dupa 12 ore e cumintel la locul lui (cu tot cu niste efort fizic facut, de-au curs apele de pe mine)! Datorita compozitiei usor cerate are tendinta de a rezista la tranfer, dar se curata usor cu Bioderma sau cu lapte demachiant. Daca sunteti blonde/satene vi-l recomand 1000%! Dupa cateva luni bune de cautari, e cel mai bun produs de genul acesta, ca raport calitate/pret! Am vrut sa scriu concluziile mele pentru a va scuti, in cazul in care aveti nevoie de un produs similar, de nervi pe bigudiuri si alergatura!




Cateva swatch-uri ale creioanelor pe care le am:



Randul de sus, de la stanga la dreapta: Too Faced Blonde-y, Lancome 010 Blonde
Randul de jos, de la stanga la dreapta: Inglot 506, Clarins 03 Soft Blonde, Radiant 01 Blonde







Too Faced, Inglot, Radiant, Lancome, Clarins





Parerea mea, la aceasta frumoasa varsta (aiurea, frumoasa era la 25, dar ma rog... ;)), este ca sprancenele au rol extrem de important pentru chipul unei femei. Echilibreaza fata. Pot schimba proportiile. Pot transforma la fel de usor o figura intr-o papusa prost finisata sau una angelica. Un machiaj care se vrea impecabil, dar in care sprancenele sunt lasate de izbeliste, mi se pare neterminat, nelalocul lui...  Ca un tablou fara rama, daca vreti! Am vazut insa si sprancene foarte frumoase, naturale 100%. Nu stiu cum Dumnezeu, preponderent la barbati! Mda...

Cat despre Inglot 506, ca sa fiu in ton cu introducerea... este "Prea Bun! Prea ca de la Mama Natura!"


PS: lumina nu ma ajuta zilele acestea sa va arat poze inainte si dupa aplicare. Voi reveni cat de curand cu ele!

Sper sa va fie de folos!
Cu drag,
Wolfette


Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

2 comentarii:

  1. Imi place mult blogul tau si chiar am invatat cate ceva.Azi am gasit si la Irina un articol si mi-am spus "alta nebuna cu cosmeticele!":))))) Dar imi place cum gandeste.uite,poate iti place: http://www.irinab.com/2015/01/rasfatul-pe-care-il-meritam.html
    Te rog sa mai scrii si despre alte produse,de exemplu m-ar interesa mult produse bune pentru manichiura..
    Te pup!
    Erika

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare foarte rau ca raspund atat de tarziu, am avut mari belele cu piticele mele... (tot pneumonii si viroze :(().

      Chiar vreau sa incep sa fac review-uri la produse de manichiura, si sper ca o sa acopar si bucata asta de care nu m-am atins. Inca! ;)

      Iti multumesc tare mult pentru cuvintele frumoase, asta ma ajuta enorm sa continui sa scriu chiar si atunci cand simt ca ma incorseteaza timpul rau de tot! :)

      O zi absolut fabuloasa!

      Ștergere