marți, 16 octombrie 2012

MOROCCANOIL - Treatment for All Hair Types - REVIEW



Cine nu a auzit de uleiul de argan? Supranumit "aurul verde al desertului", este un ulei provenit din fructele arborelui de argan - nativ in Maroc, motiv pentru care uleiul de argan utilizat in industria cosmetica poarta si denumirea de moroccan oil.

Pretul sau se justifica datorita procedeului anevoios de extragere a uleiului. Fructele arborelui de argan au o structura foarte asemenatoare nucului nostru autohton si pana la ora actuala nu s-a putut gasi o metoda prin care cojile lemnoase sa poata fi indepartate industrial. Ulterior, semintele obtinute sunt procesate prin mijloace tehnologizate dar pana acolo vorbim de o munca meticuloasa si exclusiv manuala.



Este undeva in mine un copil neastamparat care vrea sa va povesteasca despre metoda veche de extractie a uleiului... Datorita faptului ca fructele de argan sunt atat de dure, localnicii lasau caprele sa se ospateze bucuroase cu ele. In urma procesului de digestie, acestea erau asteptate...la iesire, si cojile erau mult mai usor de spart tocmai datorita acizilor si a enzimelor din tractului intestinal cu care intrasera in contact. Toata lumea fericita! Se mai practica aceasta metoda?!? NU, NU, NU! Am convingerea ca marile companii nu isi permit asta iar produsele care ajung la noi nu au trecut niciodata prin apropierea vreunei cozi de capra... :)




Trecand la lucruri mai serioase, uleiul de argan este bogat in vitamina E, caroteni, squalene, fenoli si fitosterol. Lista impresionanta a acizilor grasi include: oleic – 42.8% (omega 9); linoleic – 36.8% (omega 6); palmitic – 12.0%; stearic – 6.0%. Ceea ce il face util in cosmetica (fiind antioxidant, hranitor, si avand functie antirid), respectiv in cremele/seruri pentru fata - impotriva pielii uscate, a acneei, in produsele destinate ingrijirii si hranirii parului, si chiar in diverse tratamente corporale - eficient in tratarea arsurilor si a reumatismului.

In cazul de fata va prezint Moroccanoil, un ulei destinat EXCLUSIV tratamentului parului.


CE SPUNE PRODUCATORUL:

Tratamentul Moroccanoil® este versatil si hranitor. Formula sa non-grasa ii permite sa fie utilizat pentru intretinere, hranire si stilizare. Se poate combina perfect cu alte produse si micsoreaza timpul de uscare. Acest tratament contine in formula sa proteine (pentru fortifiere), acizi grasi, vitamine (pentru stralucire) si antioxidanti (pentru protectie), transformand si reparand complet parul. Se absoarbe instataneu in structura parului, estompand efectele create de procesele termice, de styling sau de factorii de mediu nocivi.


INGREDIENTE:

cyclopentasiloxane, dimethicone, cyclomethicone, butylphenyl methylpropional, argania spinoza kernel oil, linseed extract, fragrance supplement, D&C Yellow-11, D&C Red-17, coumarin, benzyl benzoate and alpha-isomethyl ionone.


PAREREA MEA:

O sa spuneti ca lista ingredientelor incepe promitator! De prost, cu silicon... Ei bine da, nu e 100% bio. Nici nu vreau lucrul asta. Am incercat sa aplic uleiul de argan organic - pe care il folosesc pe fata si maini - pe varfurile parului. Maaaaare greseala. In 2 zile aveam parul imbacsit. Daca mergeam la mare si ma prindea o rafala de vant cu nisip, nu imi trebuie cine stie ce imaginatie ca sa realizez ca plecam tapetata cu jumatate de plaja pe cap!

Produsul acesta e minunat! In primul rand, e dens, dar nu foarte dens. Se aplica usor, orice urma de par zburlit se linisteste, la atingere devine extrem de matasos iar ca si aspect luceste de fura toate privirile din jur. ACESTA e motivul pentru care il laud. Nu am crezut vreodata ca o sa vad un par blond cu luciul acela care striga ca trosneste de sanatate.  Jennifer Hawkins, Maggie Gyllenhaal, Jennifer Lopez, Anna Kendrick, Amanda Seyfried, Claire Danes, Taylor Swift si as putea continua lista vedetelor care folosesc gama Moroccanoil.




Sticluta are 100ml, eu am luat varianta cu pompa. Doua doze imi ajung pentru o utilizare cu varf si indesat, in conditiile unui par foarte des si destul de uscat, care imi atinge nivelul omoplatilor. Il aplic in palma, frec mainile una de cealalta si apoi incep sa imi trec degetele prin suvitele umede (zvantate doar cu prosopul), de la nivelul urechilor in jos. Niciodata apoape de scalp. Daca am vreun eveniment, mai aplic in seara respectiva - alta decat cea in care m-am spalat pe cap - inca o doza, in mod similar.

Ce am sesizat pe langa aspect si senzatia placuta la atingere a parului este faptul ca cele peste 40 de minute de uscat cu peria s-au redus la cca 25. Ei, da, asta a fost o surpriza! Mi se intampla des, in magazine sau chiar si cand plimb fetele in parc, sa fiu oprita de diverse doamne/domnisoare care sa ma intrebe ce vopsea folosesc pentru ca parul nu arata degradat. Ce confirmare sa mai vreau? Am incercat sa fac o pauza 3 spalari si am vazut diferenta - parea mat si dificil de descurcat. In plus, am incredere in producator cand spune ca moroccanoil are si o functie de protectie la caldura uscatorului. Pot afirma cu toata sinceritatea ca imi tund varfurile mai rar, nu de lene ci pentru ca nu mai am nevoie sa merg lunar! M-am decalat la 2 luni - 2,5 luni fara probleme.




Ar mai fi problema mirosului. Daca nu va plac aromele orientale... s-ar putea sa nu agreati Moroccanoil-ul. Eu m-as scufunda in el. E tipul acela de parfum pe care fie il iubesti - fie il urasti, nu prea il vad incadrandu-se in categoria: "mda, merge, as putea trai cu el...", fiind foarte puternic si persistent.

Folosind tratamente de par sau masti care contin silicon, nu imi pot permite sa utilizez un sampon bio sau unul fara SLS (Sodium Lauryl Sulfate). Stiu ca sunt mai  agresive dar tocmai asta imi doresc, o spalare in profunzime. Altfel, siliconul se va depune strat pestre strat pana cand voi reusi performanta de a sufoca firul de par si va ajunge sa arate mai degradat si sa cada in cantitati nu tocmai neglijabile. Cred ca trebuie sa mentionez acest aspect, mai ales este invatat in modul crunt, pe pielea mea... Ma rog, pe parul meu!

Si ca un ultim semnal de alarma: daca aveti ten acneic si parul lung, nu stiu cat de fericita e combinatia, in principal din cauza siliconului din Moroccanoil care va va ajunge inevitabil pe fata.

  • Produsul: 4 puncte din 5 (tenul sensibil/acneic nu cred ca va fi fericit la atingerea sa)
  • Ambalaj: 5 puncte din 5 (daca il luati in varianta cu pompa)
  • Calitate: 5 puncte din 5
  • L-as mai cumpara: DA! (cu mentiunea ca imi ajunge cca 1 AN!!!)
   
Disclaimer: nu sunt un"review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
 
© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

7 comentarii:

  1. mi-a placut f mult articolul! :)
    imi poti spune unde se gasesc aceste produse si ce preturi au?
    mercie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult! :)

      Eu le iau de pe ebay cu 100-120RON tratamentul (in pretul acesta fiind inclus si transportul). Intotdeauna preturile mai bune le-am gasit la vanzatorii din Israel dar atentie la feed-back, sa aiba multe vanzari si calificative peste 99% pozitive. In cazul acesta nu am avut niciodata necazuri.

      In Romania este adus de un salon (am vazut reclama intr-o revista si am sunat dar pretul e de 180RON pentru tratament. Cam mult, zic eu...

      Si ar mai fi si site-ul aoro.ro unde l-am vazut dar nu am avut curaj sa il comand de acolo.

      Ștergere
    2. Buna, ai putea sa ma ajuti in legatura cu uleiul.? Am intrat pe ebay si am gasit un ulei la 42,90 $ cred ca recipientul este din sticla si altul la 31,50 $ cred ca din plastic cu pulverizator .Sa fie diferenta doar ca difera recipientele? Ambele sunt din Israel,ambele au feed-back bun. Multumesc anticipat

      Ștergere
    3. Buna!

      Ambele recipiente sunt din sticla, daca nu au schimbat ambalajul! Uleiul tip spray se aplica pentru stralucire, DUPA ce ai terminat coafarea parului. E ca un gloss si parerile sunt foarte impartite: ca ar fi prea subtire, ca dupa cca o jumatate de ora nu se cunoaste ca a fost folosit, pe cand altele sunt multumite de el. Dar repet, e un spray de stralucire care se poate folosi in conjuctie cu tratamentul. In plus are niste micro-particule aurii, extrem de fine, aproape insesizabile. Daca ar fi dupa mine as zice sa mergi pe tratament. E mai dens (deci vei folosi mai putin), iti va proteja parul in timpul uscarii cu foenul si il va face si mai usor de periat, deci nu il vei stresa la trecerea pieptanului/periei prin el! ;)

      O zi frumoasa!

      Ștergere
  2. De cand il am, ii sunt fidela (mai rar asa ceva in ceea ce priveste produsele cosmetice). De miros ma indragostesc de fiecare data, dar ai dreptate ca unora le poate displace. Si eu mai apelez la sampon cu sls ca sa scartaie de curat parul, altfel ma pomenesc cu o matura in loc de par

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna as vrea sa stiu daca platesti ceva taxe si de unde il ridici de la vama pt colete sau de la posta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!

      Produsele din Israel au venit la posta, iar de platit am dat ceva in jur de 2 lei... Moroccanoil-ul l-am luat de pe Ebay, dar nu imi aduc aminte ce a scris respectivul pe colet de am dat atat de putin.

      Ștergere