marți, 9 octombrie 2012

Fond de ten CLARINS Ever Matte - REVIEW




Sau altfel spus... cand nu te ajuta mama natura, te bazezi pe fondul ten! Afirmatia are o doza de ipocrizie, tenul meu nu are probleme majore, multumesc cerului, nu am avut acnee/cicatrici etc. Dar sunt posesoarea unei doze remarcabile de roseata. Mhhh... Daca ar fi fost in obraji eram dragalasa dar de fapt, vorbesc de pometi si de nas.

Avand ten mixt, am tatonat cu multe fonduri de ten. Si pana acum, nu mi-a suras niciunul. Nu Make Up For Ever, nu Lancome, nu Dior, nu L'Oreal si nici Vichy. Asta pentru ca sunt capcauna si vroiam ceva care sa arate perfect natural, a piele! Am incercat corectori de culoare verde si beige...nope! Si iata-ma plecand din Sephora cu cateva monstre generoase de Ever Matte! Dupa prima aplicare l-am iubit! Rau! :) In ciuda ratiunii care imi spunea sa mai stau cateva zile sa sesizez lipsa oricaror incidente (cosuri, iritatii, pori blocati etc) am sters-o cu viteza pentru a-l cumpara. Cea mai buna decizie Ever! Matte! ;)

CE SPUNE PRODUCATORUL:

Ever Matte este un fond de ten de echilibrare a tenului, oil-free si cu SPF 15. Are rol de matifiere, bazat pe un complex de plante "Skin Detox" care regleaza producerea excesiva de sebum si conduce la micsorarea porilor. Textura fluida, usoara, se contopeste cu pielea, permitandu-i sa respire si fara a avea efect de uscare a tenului."Voalul" mat creat ramane desavarsit de seara pana dimineata!

INGREDIENTE:



PAREREA MEA:

Este un fond de ten MI-NU-NAT! Am incercat si alte fonduri de ten Clarins dar pentru ce vreau eu/nevoile tenului meu, acesta este perfect! Nu o sa afirm niciodata ca TOATE produsele Clarins sunt WOW - de obicei sunt, in sensul ca eu ma impac extrem de bine cu 95% din ele dar sunt si cateva cu care pur si simplu nu imi merge! In ceea ce priveste Ever Matte-ul,nu e cazul.

Secondez afirmatia producatorului, chiar este foarte usor si dupa folosirea sa tenul mi se uniformizeaza cu toate ca nu este perfect mat. Si asta e bine pentru ca??? Ei bine, pentru ca arata a naibii de natural. A piele si nimic altceva. Am incercat sa il aplic cu diferite pensule dar cel mai bine arata atunci cand ma folosesc de cele 10 degetele gasite in posesia subsemnatei. Nu stiu daca este din pricina faptului ca se incalzeste si se "muleaza" mai bine pe ten, pur si simplu este o optiune personala.



In Romania exista 5 nuante. Iarna probabil voi trece pe 108/sand dar vara am stat pe 110/honey- 112/amber. Destul de restransa paleta de culori dar mergeti si testati-l. Este destul de translucid incat sa poata fi folosit fara probleme cu o treapta mai sus/mai jos pe scara de nuante.

De rezistat rezista de ma plictisesc de el. L-am folosit toata vara, am avut zile in care au curs apele pe mine la 38 de grade si nu stiu care este secretul formulei dar am transpirat PRIN el si nu s-a clintit din loc!!! Daca am zile foarte bune, in care teoretic mi-as putea permite sa nu pun nimic pe fata, de dragul unui ten perfect, amestec o portie de crema de zi cu una de fond de ten si imi creez propriul BB cream. Desi flaconul este micut, dureaza ceva vreme sa il consumati. Eu il am de cateva luni bune si inca mai gasesc ceva in el. Este adevarat ca ma  ajuta si mixarea cu crema.

Ma bucur ca are SPF, chiar daca nu este enorm de mare - 15, e suficient cat sa nu ma trezesc cu arsuri de gradul II de la soare! :)  Are un miros placut, floral. Sunt pareri pro si contra mirosului produselor Clarins dar repet, le puteti incerca inainte sa le luati. Eu una sunt si am fost lesinata dupa ele. Ma bucur ca are in compozitie plante care trateaza tenul gras - deci nu se rezuma la a acoperi tenul ci are si functie de tratament!

Daca va place un fond de ten de genul Revlon Colorstay sau oricare altul cu grad mare de acoperire, puteti sa il sariti din start pe acesta! Pe de alta parte, daca aveti multe alunite - iar eu am- si va doriti o acoperire usoare/medie a tenului, vi-l recomand cu caldura! Atata doar ca peste acesta, in zona T, mai aplic un strop de pudra Ever Matte, care de asemenea lasa pielea sa respire, matifiind-o perfect. In unele zile foarte proaste, peste el folosesc noul fond de ten pudra Clarins - Skin Illusion. Si abia atunci am curaj sa ies pe usa! Combinatia este foarte faina dar in general prefer varianta fond de ten+crema.

Dupa utilizarea fondului de ten, tenul arata asa (daca priviti cu atentie,veti observa cativa pistrui.:




Ambalajul este unul elegant doar ca partea aurie se murdareste periodic si nu ma linistesc pana nu o fac "luna". Nu ma deranjeaza faptul ca este tub si nu are pompa, nu am nicio preferinta din punctul acesta de vedere. As fi vrut insa sa pot vedea cat mai este un tub - eventual lasata o bara transparenta de 2-3mm  pe laterala, dar nu putem sa le avem pe toate, nu?!? ;) Sa fiu sincera, pot sa ma trimita de la Sephora cu el in pumn si tot l-as cumpara! De asemenea, ma bucur de faptul ca regimul meu de ingrijire a condus la un ten mai putin buclucas - prin utilizarea Pore Minimizing Serum, exfolieri de 2 ori pe saptamana si creme adecvate tenului meu.


  • Produsul: 5 puncte din 5
  •  Ambalaj: 4 puncte din 5
  •  Calitate ingrediente: 4 puncte din 5
  • L-as mai cumpara: fara sa clipesc!

Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.


© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

3 comentarii:

  1. super comentariu si mie imi place, bravo

    RăspundețiȘtergere
  2. Avand in vedere ca are ft mult alcool in el si mult parfum, iar tu ai si probleme cu roseata, nu stiu cum l.ai ales :/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa cum am scris in "Despre cosmetice in general", nu am un ten extrem de sensibil. In schimb vara, ma chinuie aspectul lucios al zonei T iar acest fond de ten matifiaza impecabil. Nu am intalnit inca - Doamne ajuta sa existe, eu nu am dat INCA de el, un fond de ten pentru un ten gras sau cu proprietati matifiante care sa nu contina alcool. Insa acest produs nu mi-a provocat nici cel mai mic disconfort. Si in plus, de cele mai multe ori il folosesc in amestec cu crema, cum am precizat in review. Pe de alta parte, sunt cateva produse de ingrijire care contin alcool si care mi-au agresat evident pielea - cateva creme de la Apivita - dar asta e o alta discutie.

      Concluzia ar fi ca nu am reticente in a testa (atata timp cat stiu ca nu imi pun chiar orice "avion" pe fata cu o compozitie strigatoare la cer) si ca iarna nu acesta este fondul meu de ten favorit, deoarece am tenul ceva mai deshidratat.

      Ștergere