sâmbătă, 23 martie 2013

BIODERMA Hydrabio Ser - REVIEW

De mult ma plang de cat de tare ma chinuie tenul meu deshidratat. De aproape 2 ani am incercat produse din cele mai variate, unele de-a dreptul hilare (dar cand disperarea e mare...), altele recomandate de un dermatolog. Intamplarea face ca am gasit un raspuns tot cu sprijinul internetului dar despre asta intr-o postare viitoare.
Astazi vreau sa va zic despre experienta mea cu serul Hydrabio de la Bioderma. Parerile pe "spatiul virtual" sunt in favoarea sa, dar din pacate nu fac parte din categoria celor care il pot lauda.
CE SPUNE PRODUCATORUL:
Prima soluţie concentrată de hidratare profundă cu Aquagenium® pentru piele foarte deshidratată, sensibilă.
• O inovaţie BIODERMA, complexul biologic patentat  Aquagenium® stimulează capacitatea celulară a pielii, reînvăţând-o să genereze în profunzime şi să reţină la suprafaţă hidratarea esenţială pentru echilibrul său.

• Hidratată intensiv datorită ingredientelor active ale Hydrabio Ser, pielea îşi regăseşte confortul, supleţea şi luminozitatea.
• Textura lejeră şi proaspătă a Hydrabio Ser oferă o senzaţie de bine şi se aplică uşor, constituind şi o excelentă bază pentru machiaj.
• Hipoalergenic, Hydrabio Ser este formulat în aşa fel încât să minimizeze riscul reacţiilor alergice.
• Complexul natural patentat D.A.F® ridică pragul de toleranţă al pielii.
• Formula Hydrabio Ser este non-comedogenă.
Mod de folosire:
• Aplicaţi Hydrabio Ser dimineaţa şi/sau seara pe faţă şi gât, după curăţarea prealabilă cu Sensibio H2O sau Sensibio Lapte Demachiant.
• Hydrabio Ser se foloseşte numai înaintea unei creme din gama Hydrabio (Hydrabio Rich, Legere sau Bonne Mine).

INGREDIENTE:
AQUA/WATER, GLYCERIN, XYLITOL, SODIUM POLYACRYLATE, MANNITOL, RHAMNOSE, FRUCTOOLIGOSACCHARIDES, LAMINARIA OCHROLEUCA EXTRACT, NIACINAMIDE, PYRUS MALUS (APPLE) FRUIT EXTRACT, DIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, TRIDECETH-6, PEG/PPG-18/18 DIMETHICONE, SODIUM HYALURONATE, HEXYLDECANOL, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, DISODIUM EDTA, CHLORPHENESIN, PHENOXYETHANOL, FRAGRANCE (PARFUM).
Proprietăţi:
Formulă parfumată.
Flacon de 40 ml cu pompă.
Hipoalergenic. Non-comedogen.

PAREREA MEA:

Ei, parerea mea e ambigua. Nu ii contest formula, pretul decent si disponibilitatea in farmaciile romanesti. Insa dupa 3 saptamani de utilizare, efectele asupra tenului meu au fost nule.
Senzatia de fata care ma strange, de uscaciune, nu a disparut decat pentru maxim 10 minute. Am fost foarte-foarte amarata. Siliconul (de fapt sunt mai multi) creeaza iluzia unui ten mult mai intins (tenul deshidratat are tendinta sa para muuult mai ridat datorita lipsei de apa din tesut). Dar practic, nivelul de hidratare al pielii este imbunatatit mult prea putin. Ceea ce imi doream de la acest produs nu era sa ascund "sub pres" o stare precara a fetei mele, ci sa o tratez in profunzime. Iar asta nu s-a intamplat.

Are o textura de gel, destul de consistent, nu este gras (poate fi folosit cu succes de tenurile mixte in perioada rece, parerea mea) si mirosul este aproape insesizabil. Il simt ca imi lasa o pelicula, foarte fina ce-i drept, in zona T. Nu stralucesc dar o simt incarcata si aproape lipicioasa. Are o compozitie buna, teoretic ar trebui sa aiba si o oarecare functie antirid, practic insa eu nu am sesizat-o. Nu inteleg de ce nu mi-a priit. Are multi humectanti, numai Sodium Polyacrylate daca ar fi sa-l luam are abilitatea sa absoarba (conform Wikipedia) de 200 - 300 de ori masa sa in apa. Nu mai vorbesc de glicerina, sau sodium hyaluronate (un puternic agent de legare a apei)... Review-urile pe internet sunt de cele mai multe ori pozitive, pana si Lisa Eldridge (marele make-up artist di UK) il descria ca pe un ser foarte bun.
Nu am nicio explicatie logica, dar mie serul acesta nu mi-a adus nicio imbunatatire a tenului. Nu "mi-a alunecat" machiajul in zilele in care l-am folosit dar s-a impus utilizarea unei pudre matifiante.

Deci lista ingredientelor pare in regula, flaconul prevazut cu pompita este extrem de igienic, raportul cantite/pret excelent (cca 50 lei pentru 40ml), pacientul...mort. Imi pare rau sa recunosc, e un ser pe care regret ca l-am cumparat (sa repet cat ma enerveaza ca nu gasesc mostre in farmacii sa pot testa produsele?!?). Poate un ten mixt mai putin problematic se va intelege excelent cu el, dar daca aveti o piele insetata ca desertul Sahara, nu stiu daca este ceea ce cautati.

  1. Produsul: 2 puncte din 5
  2. Ambalaj: 5 puncte din 5
  3. Calitate ingrediente: 4 puncte din 5
  4. L-as mai cumpara: NU.
  
  
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
 
© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

7 comentarii:

  1. Eu intentionez sa imi cumpar crema Hydrabio.Sper ca nu o sa fiu dezamagita.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca in farmaciile Sensiblu sau Dona, poate au un flacon deshis, drept mostra. Nu e acelasi lucru ca si cand ai putea testa dintr-un pliculet 2-3 zile, dar iti faci o idee. Eu, mai nou, ma duc complet nemachiata si imi aplic pe jumatate de fata ce ma intereseaza (ma simt tare stanjenita dar daca astea sunt conditiile!) si revin a doua zi sa le cumpar, daca ma simt bine cu produsele. Prefer varianta asta pentru ca am obosit sa intreb in stanga si in dreapta cine vrea sa incerce x sau y crema/ser etc... Nu ca m-ar deranja sa le fac bucurii celor dragi, dar prefer sa le dau ce le trebuie, nu ceea ce nu imi prieste... ;)

      Ștergere
  2. Daca ai fata foarte uscata/deshidratata doar serul nu cred ca e deajuns, ei au o crema Hydrabio rich parca se cheama care ar fi mult mai indicata. Mie serul mi-a placut mult dar poate pentru ca am ten normal cu usoare semne de uscare in sezonul rece. Incerca sa faci rost de un tester pentru crema, varianta rich, ca au si light.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un ser pentru ten deshidratat as fi incercat, crema insa nu. Multumesc mult pentru gandul bun, dar eu nu am 20 de ani, din pacate... :) - si atunci la o crema caut si ceva care sa lucreze pentru a intarzia aparitia ridurilor. Ca de tratat, stim toate ca nu prea se poate fara interventia unui medic de profil...

      Pe de alta parte, Hydrabio rich contine la capitolul ingrediente, al treilea pe lista PARAFFINUM LIQUIDUM/MINERAL OIL/HUILE MINERALE. Si eu, din nefericire, nu il tolerez bine.

      Tie, o zi frumoasa! :)

      Ștergere
  3. pentru riduri mi-am luat si mie si mamei, care are peste 60, serul cu lipozomi de la Alverde, din Dm, desi miroase cam ierbos ne place foarte tare...si parca chiar se vad rezultate. Zic parca ca doar nu e botox, costa cam 20 lei dar Alverde e o firma un pic mai naturala, ti-l recomand!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Retinut! :) Cuma ma impiedic de un DM, o sa-l caut, trebuie sa recunosc ca nu imi este foarte familiara gama, am auzit de ea dar nu am folosit-o niciodata! Multumesc! ;)

      Ștergere
  4. Salut !
    Eu am piele mixta, deshidratata, care se inroseste usor cand aplic anumite creme. Exceptional imi apar cosuri, dar puncte negre mai sunt din cand in cand.
    Eu folosesc acest ser de aproximativ 2 saptamani. Sunt multumita de efecte.
    Pro : pielea este mai luminoasa. Nu mi au aparut puncte negre sau cosuri. Nu ma ustura fata dupa ce o aplic. Nu se inroseste.
    Il aplic doar seara, dupa demachiere si curatare. Intr adevar, daca l as aplica dimineata, mi ar fi greu sa ma machiez. pentru ca , cel mai probabil, mi ar luci fata foarte tare. Daca ma limitez la aplicat seara, nu mi luceste fata in mod deranjant , peste zi.
    Ce am facut in plus, in ultimele 2 saptamani, pe langa ser, sa beau multa apa, 8-9 pahare pe zi, si sa mananc migdale, alune , nuci.
    Cred ca este un efect combinat, dar rezultatul ma bucura ! :)

    RăspundețiȘtergere