joi, 21 martie 2013

APIVITA Lip Care - Balsamuri de buze - REVIEW




Imi plac mult balsamurile de buze de la Apivita. Nu toate, dar balsamul de cacao si cel de propolis au batut la capitolul videcare/eficienta toate produsele similare pe care le-am folosit pana acum. Am incercat Tis, crema de galbenele, Nivea (nu stiu cine m-a pus, doar vazusem compozitia dar asta e alta poveste), Chapstick Lip Balm, TheBodyShop, Dior si lista e lunga... Insa din toate, dupa mai bine de un an de utilizare, ma bucur enorm de descoperirea acestor produse care pe langa lipsa ingredientelor de genul uleiuri minerale si parabeni, vin cu o groaza de bunatati! 



 

CE SPUNE PRODUCATORUL:
 
Noua linie de produse pentru ingrijirea buzelor de la APIVITA contine pana la 100% ingrediente naturale. Produsele sunt bogate in ingrediente organice, combinate cu vitamine si propolis pentru a oferi buzelor o hidratare intensiva. Produsele nu contin parabeni, propilenglicol, uleiuri minerale sau silicon.


Balsam de buze cu coacaze negre

96% ingrediente naturale.

Hidrateaza si hraneste buzele cu ulei de masline, ceara de albine, unt de cacao, unt de shea, ulei de avocado, ulei de ricin, esteri de jojoba si ulei de coacaze negre.
Uleiul de coacaze negre si vitamina E previn iritatiile si protejeaza impotriva toxinelor din mediul inconjurator.
Ajuta la vindecarea buzelor crapate cu uleiul de coacaze negre si uleiul de avocado.
Coloreaza usor buzele, cu o nuanta rosie-transparenta, fiind ideal pentru femeile care doresc o nuanta subtila.

Nu contine: parabeni, propilenglicol, uleiuri minerale sau silicon.


Balsam de buze cu trandafir roz

96% ingrediente naturale.

Hidrateaza si hraneste buzele cu ulei de masline, ceara de albine, unt de cacao, unt de shea, ulei de avocado, ulei de ricin, esteri de jojoba si ulei de trandafir.
Uleiul de trandafir si vitaminele E & C previn iritatiile si protejeaza impotriva toxinelor din mediul inconjurator.
Ajuta la vindecarea buzelor crapate cu vitamina F, uleiul de galbenele si avocado.
Coloreaza usor buzele, cu o nuanta roz-transparenta, fiind ideal pentru femei.

Nu contine: parabeni, propilenglicol, uleiuri minerale sau silicon.


Balsam de buze cu propolis

95% ingrediente naturale.

Ajuta la vindecarea buzelor crapate cu vitamina A, bisabolol  si ulei de avocado.
Hidrateaza si hraneste buzele cu ulei de masline, ceara de albine, unt de cacao, unt de shea, ulei de avocado, ulei de ricin, esteri de jojoba si ulei esential de geranium.
Propolisul previne iritatiile si protejeaza impotriva toxinelor din mediul inconjurator.
Ideal  pentru buzele crapate si uscate.

Nu contine: parabeni, propilenglicol, uleiuri minerale sau silicon.


Balsam de buze cu unt de cacao SPF 20

87% ingrediente naturale.

Hidrateaza si hraneste buzele cu ulei de masline, ceara de albine, unt de cacao, unt de shea, ulei de avocado, ulei de ricin, esteri de jojoba si ulei esential de geranium.
Previne deshidratarea si craparea buzelor cu ajutorul vitaminei A, a bisabololui si uleiului de avocado.
SPF15 protejeaza buzele de radiatiile UV.
Ideal pentru a fi utilizat iarna (mai ales la sporturile pe zapada) sau pe durata verii, la plaja.
Ideal pentru barbati.

Nu contine: parabeni, propilenglicol, uleiuri minerale sau silicon.

Mai exista variantele urmatoare:

  •  Balsam de buze cu musetel SPF 15
  • Balsam de buze Bio Eco cu miere
  • Balsam de buze cu rodie



INGREDIENTE:

 



Balsam de buze cu propolis

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Oleyl Alcohol, Diisopropyl Dimer Dilinoleate, Candelilla Cera (Euphorbia Cerifera Wax), Jojoba Esters, Glyceryl Abietate, Cera Alba (Beeswax)*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Tricaprylin, Copernicia Cerifera Cera (Carnauba Wax), Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Cetyl Esters, Hydrogenated Olive Oil Cetyl Esters, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, Propolis Extract, Aroma (Flavor), Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Phytosterols, Hypericum Perforatum Flower/Leaf/Stem* Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Pelargonium Graveolens Flower Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Sorbic Acid, Retinyl Palmitate, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Coumarin.

* Cultura organica certificata
 Greutate neta (g) = 12.7


 Balsam de buze cu unt de cacao SPF 20

Active Ingredients: Avobenzone (Butyl Methoxydibenzoylmethane) 1.5 %w/w, Octinoxate (Ethylhexyl Methoxycinnamate) 7.5%w/w.
 Ingredients: Ricinus Communis (Castor) Seed Oil*, Oleyl Alcohol, Diisopropyl Dimer Dilinoleate, Candelilla Cera (Euphorbia Cerifera Wax), Jojoba Esters, Glyceryl Abietate, Cera Alba (Beeswax)*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter, Copernicia Cerifera Cera (Carnauba Wax), Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Cetyl Esters, Hydrogenated Olive Oil Cetyl Esters, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Aroma (Flavor), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Phytosterols, Sorbic Acid, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Bisabolol, Pelargonium Graveolens Flower Oil*, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Extract, Retinyl Palmitate, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Tocopherol, Mel (Honey) Extract, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Cera Alba (Beeswax), Cinnamal, CI 77891 (Titanium Dioxide).

* Cultura organica certificata
Greutate neta (g) = 12.7

Restul produselor, ingrediente si orice alte detalii va intereseaza, le gasiti pe site-ul producatorului:



PAREREA MEA:
 
O sa incep cu preferatul meu, balsamul de buze cu cacao. Este emolient, are un gust placut, hraneste si hidrateaza dumnezeieste, e tot ce imi pot dori de la un balsam de buze. Chiar si atunci cand nu am niciun fel de probleme cu buzele, il folosesc in fiecare seara, inainte de culcare. Dimineata, dupa un scrub usor al buzelor (fiind foarte hidratate nu se irita si orice urma de tesut nelalocul lui... ma paraseste), chiar si cele mai pacatoase rujuri care necesita buze perfecte se aplica impecabil! Am incercat sa folosesc unt de cacao bio, ca atare. Nu e aceeasi mancare de peste, fiind doar un adaos de grasime si atat. Pe de alta parte, balsamul de la Apivita e hranitor dar si suficient de emolient cat sa impiedice pierderile de apa din piele.

Cand am buzele foarte crapate (a se citi sunt racita cobza sau m-a batut bine vantul), il folosesc pe cel cu propolis. Nu este la fel de hidratant ca si cel cu cacao, are un continut mult mai mare de ulei. Tocmai asta ma face sa nu il indragesc prea tare. Este folosit strict in situatiile de urgenta pe care le-am precizat, dar atunci imi vindeca buzele foarte-foarte repede. Motiv pentru care nu voi renunta la el chiar daca "piticul" de pe circumvolutiunile mele mai bate din picioare!

Balsamul cu coacaze negre il aplic cand am reusit sa imi machiez ochii destul de intens si vreau ca buzele sa para foarte naturale. Arata bine si daca sunt complet nemachiata, da o pata de „sanatate” pe fata mea! Nu e la fel de hidratant ca balsamul de cacao, nici la fel de gras precum balsamul cu propolis, e o combinatie reusita de purtat peste zi. Prietena mea de suflet – alergica la tot ce misca pe pamantul asta – il foloseste cu succes pe post de ruj, fara nicio reactie secundara!




Cel din urma si cel pe care il folosesc cel mai rar, este cel cu ulei de trandafir. Miroase prea tare a trandafir pentru un produs pe care mi-l pun direct sub nas (din pacate nu exista mostre:(), e o idee amarui – nu e stricat, nu are niciun iz sau gust de ranced, asa e el de la mama lui – si nuanta, cel putin pe buzele mele care nu sunt chiar incolore, este imposibil de sesizat. Il folosesc peste zi, cand mai imi aduc aminte, doar-doar se va consuma – sunt adepta principiului ca daca l-am cumparat si nu imi face rau, ci doar e chestiune de preferinta personala, as face bine sa il termin ca de aceea am dat bani pe el! Nu merge intotdeauna, dar unele din produse ajung cadouri la cei din familie care chiar si le doresc!


Pretul unui balsam este cca 18lei si se gaseste in orice farmacie Sensiblu.


Mai jos sunt "swatch-urile". Dupa cum se observa, singurul care se vede este cel cu coacaze. Sub el, perpendicular, sunt celelalte 3 intre care nu este nicio diferenta. Adica nu se "zareste" decat cel mult o patina lucioasa...






  •  Produsul: 4 puncte din 5 (in medie)
  • Ambalaj: 5 puncte din 5 (imi place ca se precizeaza pe fiecare procentul de ingrediente naturale) si ca   difera nuantele capacelor, astfel incat nu caut sa o iau razna la fiecare utilizare pana dau de cel dorit!)
  • Calitate ingrediente: 4 puncte din 5 (unele contin uleiuri esentiale. Daca aveti reactii alergice  sau ten foarte sensibil, faceti un test de sensibilitate initial).
  • L-as mai cumpara: CU SIGURANTA (mai ales pe cel de cacao)!
 
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
    © 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu