duminică, 6 iulie 2014

MACADAMIA Nourishing Leave-In Cream - REVIEW

Intotdeauna am admirat parul care straluceste de viata, care curge ca o matase, in care se reflecta lumina! O astfel de podoaba capilara am vazut insa fie la cele care au parul natural (si bine ingrijit!!!), fie la brunete. Rar, foarte rar s-a intamplat ca un par blond sa-mi fure privirea. Acesta este motivul pentru care cochetez cu ideea de a-mi lasa parul sa creasca in nuanta sa naturala (un blond cenusiu mediu), pentru ca aducerea parului meu blond foarte deschis intr-o stare care sa imite un par "sanatos tun" cere foarte mult efort si resurse. Si-am cam obosit...

Fiind fascinata de blondul cendre, care imi vine bine (vorbeste lumea ;)), ani de zile am cautat o formula care sa il aduca intr-o forma de care sa fiu multumita. Am renuntat la balsamuri de mult, folosesc doar masti, aplic uleiuri gen macadamia sau moroccanoil, dar am sesizat ca tot pare cumva uscat. Si mi-am dat seama ca trebuie sa ii reechilibrez gradul de hidratare. Citind si rascolind forumurile de profil, am gasit ca solutia este una singura: cremele leave-in. Pentru ca in acest moment detin vreo 4 (ooops! Sper ca sotul meu "nu pune piciorul" prin zona! LOL ;)), voi incepe astazi intr-o ordine absolut aleatoare prin a va prezenta crema fara clatire de la Macadamia Natural Oil.





CE SPUNE PRODUCATORUL:

Crema hrănitoare cu ulei de Macadamia descurcă, disciplinează părul şi îi oferă strălucire. Este ideală pentru întreţinerea părului vopsit. Uleiul de Macadamia şi uleiul de Argan sunt o nouă generaţie de uleiuri care hrănesc, repară şi hidratează părul, elimină încreţirea lăsându-l neted şi strălucitor.
Ingrediente cheie: ulei de Macadamia, omega 7,5 şi 9, 3, acizi graşi, glicerină, ulei de Argan.
Beneficii:
  • - disciplinează părul. 
  • - oferă strălucire şi face părul mai moale. 
  • - asigură protecţie UV. 


INGREDIENTE:

Water (Aqua), Glycerin, Cetearyl Alcohol, PEG-20 Stearate, Hydrogenated Polydecene, Isopropyl Myristate, Lanolin, Fragrance (Parfum), Argania Spinosa Kernel Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Linum Usitatissimum (Linseed) Seed Oil, Cyclomethicone, Dimethicone, PEG-12 Dimethicone, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-28, Cetyl Alcohol, Triethanlamine, Butylene Glycol, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Chlorphenesin, Sorbic Acid, Limonene, Hexyl Cinnamal.




PAREREA MEA:

Ce este practic Macadamia Nourishing Leave-In Cream? Un hibrid intre un balsam fara clatire si un produs de styling. Avand si ceva umectanti, pe langa uleiuri cu scopuri terapeutice pentru par (aici macadamia si argan), asigura o buna hidratare a parului, lucru pe care niciun ulei de par nu o va putea face. 

Este o crema densa, de nuanta alba, cu un miros asemanator mastii de par, o tolerez bine. Din pacate insa, spre deosebire de alte produse asemanatoare (ma refer la cremele Kerastase sau L'Oreal Professional) este muuult mai densa. Asta inseamna ca nu este FOARTE hidratanta si trebuie folosita cu o oarecare prudenta, deoarece incarca parul destul de mult. Ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca parul meu abia spalat sa arate ca unul care a vazut samponul acum 3 zile... 

Cum o aplic: pun o cantitate cam cat o nuca (mica! Mica nuca! ;)) in causul palmei, adaug 2 pompite de ulei (de Macadamia, Moroccanoil, ce se gaseste) si apoi imi frec bine palmele intre ele, pentru a omogeniza amestecul. Imi las capul in jos (parul imi atinge jumatatea spatelui si e foarte des, ca sa aveti o idee cu ce ma lupt), si cu palmele imi ating initial varfurile suvitelor de par. Apoi incep sa imi trec treptat palmele prin par din ce in ce mai sus, ca in final sa ma ridic si sa imi pieptam tot parul cu degetele, inclusiv la radacina, cu ultimele farame de produse ramase in podul palmei. In acest mod nu imi ajunge un exces de produs pe radacina parului si nici nu pierd din volum, iar partea cea mai degradata, cea de la varful suvitei beneficiaza de maximul de hidratare.






Cu amestecul acesta parul mi se descurca extraordinar de usor, in momentul in care trec un pieptan cu dintii foarte rari pentru a fi sigura ca am distribuit in mod egal crema pe tot parul, nu mi se incurca niciodata in suvite. Pe undeva insa, as fi preferat sa fie mult mai hidratanta, o cantitate mai mare de umectanti m-ar fi facut mai fericita. E un produs ok, dar nu e preferatul meu.

Nu cred ca este foarte potrivita celor cu firul de par foarte subtire si nici celor care nu au un par prea bogat, cred ca va incarca prea mult si efectul va fi contrar celui dorit, parul va arata lipsit de volum si de miscarea aceea naturala de curgere. Stiu ce zic, la prima aplicare am folosit o idee prea multa si am avut parul lipit de cap pana a doua zi, cand m-am decis ca singura solutie este sa ma spal! In plus, folosita in exces, face ca uscarea parului sa fie mult mai dificila, peria nu mi s-a miscat cu usurinta pe suvite si a durat... o vesnicie pana am terminat. Iar rezultatul a fost cel despre care va vorbem: un par mat, complet lipsit de viata/miscare. Deci folositi-o cu zgarcenie!

Asa cum vedeti in lista de ingrediente, contine siliconi, asa ca avertismentele de la macadamia natural oil sunt identice si aici.

Ca si ambalaj, daca veti cumpara varianta mare (300 ml) cu pompa, va fi mai usoara dozarea. Eu am ales-o  pentru testare pe cea de voiaj de 60 ml si ma felicit, nefiind "Crème de la crème" pentru parul meu. Din pacate sticla este mata, nu veti sti cu precizie cand se apropie de final. Nu pot decat sa sper ca ambalajul de 300 ml este din plastic, dar sincer asta nu stiu.

O recomand? Da, daca aveti un par foarte uscat. Da, daca aveti un par foarte cret (pe care mama natura l-a lasat in 90% din cazuri mai deshidratat). Dar incepeti cu cantitati mici si puteti sa mariti dozele pana o gasiti pe cea benefica pentru voi. 

Mentiune: cantitatea de uleiuri din crema leave-in este foarte mica (ele apar in lista de ingrediente dupa parfum). Si nu, efectele de luciu nu le puteti obtine folosind exclusiv crema. Daca finantele va strang cu usa si nu stiti ce a alegeti din cele doua, clar va recomand fara sa clipesc uleiul de par!

Sper sa va fie de folos! 
Voua, o zi excelenta!
Wolfette


  • Produsul: 3 puncte din 5
  • Ambalaj: 4 puncte din 5 
  • Calitate: 3 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: deocamdata sunt tentata sa spun ca NU.

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

4 comentarii:

  1. Astept prezentarea celorlalte creme leave-in.Aceasta sigur nu mi se potriveste.Am firul subtire si ar arata pleostit.Parul meu natural e un blond mediu.Un timp am cochetat cu vopsit si decolorat in tonuri mai deschise.Pana m-am saturat de varfurile care pareau mereu tocite,lipsite de vlaga si mai bateau uneori spre verde oricat as fi avut grija de par.Chiar era o munca prea multa...Cand am hotarat sa revin la culoarea mea naturala,am constatat cu regret ca aparuse si firele albe.Asa ca de nevoie am inceput sa ma vopsesc.
    Eu cred ca parul natural e frumos indiferent de culoare.Vopsitul ''de frumusete'' e oarecum placut comparativ cu vopsitul ''de nevoie''.Asa ca cel mai bine cu parul natural ca vine negresit si vremea vopsitului. ( Elena )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti dau perfecta dreptate, Elena! Un par natural are un luciu care nu il poti reproduce decat cu niste eforturi logice si financiare notabile! Insa, din pacate, la capitolul par alb, ma sesizez cu amaraciune, ca am din plin... S-ar putea sa nu arate deloc ok, si atunci o sa fiu nevoita sa il vopsesc in continuare...

      Review-urile vor veni cat de curand! :) E o promisiune!

      Ștergere
  2. Sincer, și eu astept prezentarea celorlalte trei creme leave-in...
    Sotul tau care a pus piciorul in zona (nu în prag) :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. As putea eu sa-mi dezamagesc cel mai bun prieten si cel mai aprig critic?!? ;)

      Ștergere