sâmbătă, 25 ianuarie 2014

PAULA'S CHOICE Skin Recovery Hydrating Treatment Mask - REVIEW

Ca sa nu existe suspans, va spun din start ca nu e un produs pe care sa il iubesc. L-am  luat pe baza multor review-uri pozitive, se pare ca este indragit de multe fete, dar starea ceva mai deosebita a pielii mele nu a inregistrat niste schimbari miraculoase cu el. 

Paula's Choice are multe produse extraordinare, unele din pacate nu se aduc la noi din cauza legislatiei aberante in domeniul cosmeticelor (si care nu cred ca se va schimba prea curand la viteza cu care se misca lucrurile pe aici, dar cine sunt eu sa am un cuvant de spus?!?), insa din tot ce am incercat din acest brand, mascuta aceasta a fost cea mai putin utila.




CE SPUNE PRODUCATORUL:

Cui ii este destinata:

  1. Tip de piele: ten uscat, ten foarte uscat
  2. Nevoi speciale: ten normal sau uscat cu rozacee, eczeme pe faţă, ten normal spre uscat cu riduri, ten uscat spre foarte uscat cu riduri
  • Răsfățați-vă pielea cu această luxuriantă, emolientă formulă - tratament de hidratare pentru un aspect incredibil de catifelat şi luminos. Acest amestec unic de uleiuri bogate din plante, antioxidanţi pe bază de plante şi vitamine, acizi graşi esenţiali şi lipide, oferă pielii uscate exact ceea ce are nevoie pentru a se reface. Poate fi folosită ca o mască sau ca o cremă de hidratare intensă.
  • Reduce inflamația și iritația
  • Se îndepărtează uşor de pe piele
  • 100 % fără parfum
  • Fără coloranți

Folosiţi pe pielea curată. Aplicați un strat generos (o cantitate cât un bănuţ) pe zonele uscate sau pe întreaga faţă ori de câte ori este necesar. Lăsați cel puțin 20 de minute sau mai mult timp dacă doriţi. Clătiţi cu apă călduţă. 

Skin Recovery Hydrating Treatment Mask poate fi folosit ca un tratament intensiv hidratant de noapte. Pur și simplu se aplică un strat generos pe pielea curățată și se îndepărtează surplusul dimineața. Pentru cine preferă o cremă hidratantă separată pentru a fi utilizată în jurul ochilor, Skin Recovery Hydrating Treatment Mask este o cremă de ochi excelentă. Este mai bine să fie folosită ca o cremă de ochi seara, atunci când nu se aplică machiaj.


INGREDIENTE:

Aqua, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate (emollient), Butylene Glycol, Glycerin (water-binding agents), Sorbitan Stearate (emulsifier), Caprylic/Capric Triglyceride (emollient thickener), Cetearyl Alcohol (stabilizer), Glyceryl Stearate, Dicaprylyl Ether (emollient), Ethyl Macadamiate (macadamia nut oil/emollient), Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane (silicone/water-binding agent), Glyceryl Behenate/Eicosadioate (emollients/thickeners), Hectorite, Caprylyl Glycol (emollient), Sclerotium Gum, Cetearyl Glucoside (stabilizers), Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Oenothera Biennis (Evening Primrose) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil (all non-irritating antioxidant plant oils), Glycine Soja (Soybean) Sterol, Tocopheryl Acetate, Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (stabilized vitamin C/antioxidant),Ascorbyl Palmitate, Retinyl Palmitate, Linoleic Acid (emollient), Phospholipids (cell-communicating ingredient), Sodium Hyaluronate (water-binding agent), Sodium Dilauramidoglutamine Lysine (humectant), Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol (preservatives)


PAREREA MEA:

Daca problema tenului vostru consta in lipsa de grasime, atunci veti fi incantate, probabil, de aceasta masca. In cazul in care intervine si lipsa apei din piele, deja masca Paulei nu se va ridica la nivelul asteptarilor voastre, desi ea vine in spate cu promisiunea ca si hidrateaza, nu doar hraneste.

Am obosit de cate ori am afirmat ca una e hidratare si alta e hranire. Ca una e lipsa de apa si alta e lipsa de ulei. Aceasta masca este emolienta. Este nutritiva. Are proprietati antioxidante modeste, dar le are. Dar hidratanta?!? Imi pare rau sa o spun, dar nu e pe nici pe departe. Si sunt acida pentru ca insusi numele pe care il poarta ma invita sa cred asta. 

Ce imi place la ea: faptul ca dupa o crema puternic hidratanta sau un ser, "sigileaza" bine portile tenului, impiedicand pierderile de apa. 





 Compozitia este bunicica, contine siliconi, o cantitate moderata de uleiuri (de macadamia, borago-limba mielului, luminita serii - primrose, masline si caise),  vitamine (A, C, E sub diverse forme) si niste acid hialuronic. Nu are parfum, deci mirosul este neutru. 

Textura este densa, daca o aplicati ca o masca va recomand la clatire sa folositi un prosopel umezit (cum sa traduc wash cloth??? Stie cineva?), altfel o sa va spalati mult si bine pana o s-o puteti indeparta. Asta e rau si bine. Rau - pentru ca ma scoate din pepeni curatarea ei de pe ten, bine - pentru ca asta confirma faptul ca asigura o bariera buna impotriva deshidratarii. Daca vreau sa o folosesc drept crema de noapte, dimineata tenul meu sufera din cauza lipsei de apa, dar zonele foarte uscate (obrajii) au un aspect hranit (nu se mai descuameaza pielea). 

In ceea ce priveste rozaceea eu una nu am inregistrat efecte in nicio directie, nici nu a deranjat-o, nici nu a linistit-o. 

Bun. Sa concluzionam: daca aveti un ten uscat, probabil va fi ok. Nu o consider stralucita, desi are glicerina, pentru ca orice ten de pe lumea are nevoie si de apa. Mai ales un ten trecut de 30 de ani, cand ridurile sunt evidentiate de cel mai marunt grad de deshidratare al pielii. 

Stiu ca deshidratarea este o stare a tenului si nu un tip de ten, iar Paula Begun nu afirma ca masca Skin Recovery Hydrating Treatment este destinata rezolvarii acestei probleme in descrierea produsului, insa, pe de alta parte, o recomanda la modul de utilizare ca tratament intensiv hidratant de noapte. Si de aici dezamagirea mea.

 Am avut asteptari mari de la acest produs. Am incercat sa o aplic ca un tratament peste noapte, sau dupa ser, sau in amestec cu o alta crema, dar cea mai buna varianta pentru mine a fost sa o folosesc dupa o crema hidratanta. Iar pentru asta, am amestecul meu de uleiuri sau pot folosi insusi uleiul de avocado singurel, cu efecte absolut similare. Asta a inregistrat tenul meu, asta scriu! Mi-as fi dorit mult sa imi priasca mai mult, de aceea nici nu am luat mostre ci direct produsul (mare prostie, cand site-ul le pune la dispozitie!!! De asta nu le reprosez nimic celor de Paula's Choice, vina imi apartine 100% pentru ca m-a furat numele si am citit ingredientele din 2 in 3, in fuga, cand am facut comanda...).

Pe de alta parte, e un tratament extraordinar pentru maini, o aplic peste noapte, apoi imi pun o pereche de manusi cosmetice din bumbac (le gasiti si la Avon) iar dimineata am niste maini fine, de mai mare dragul! Ma bucur ca i-am gasit in cele din urma o utilizare de care sa fiu multumita cu adevarat!


  • Produsul: 3 puncte din 5 (in ceea ce ma priveste)
  • Ambalaj: 5 puncte din 5
  • Calitate: 3 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: nu

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

2 comentarii:

  1. Am sa fac o mica introducere:multi ani mi-am tratat tenul ca fiind uscat asa ca am folosit creme,masti pt acest tip de ten iar dupa ce ma spalam pe fata era ca si cum nu as fi facut nimic pt el.Parca totul era de suprafata.Pielea era ca desertul Sahara.
    Astfel am ajuns sa cumpar si eu aceasta masca iarna trecuta.Am folosit-o la inceput mai des.Cat o aveam pe fata ( o tineam mai mereu si noaptea) era acceptabil.Cum o stergeam sau spalam era ca si cum nu as fi folosit nimic.Deci nici un efect dupa folosire.In schimb eu am perceput-o ca avand un miros urat.Poate asa a fost din lotul acela sau vit.E o facea sa miroase a medicamente si a ceva usor ranced.Pe la jumatatea tubului am inceput sa o folosesc pe maini si picioare.
    Nu vreau sa denigrez acest produs.Doar ca la mine nu a avut efect pt ten uscat ( pt asta o luasem).
    Tot citind ( si mai ales pe acest blog unde descrii f. bine ) mi-am dat seama ca de fapt la mine deshidratarea este marea problema.Deci,aceasta masca nici aici nu si-a atins scopul.
    Acum folosesc Apivita Royal Jelly la 3-4 zile si chiar imi place.Si uleiul cu tocotrienol de la Sophyto care pus o noapte pe ten are efecte cel putin o zi,doua.
    Nu-mi plac nici mie siliconii din creme.Parca imi lasa o pelicula falsa de suprafata fara a penetra macar epidermul.
    Iar am scris cam mult...O sa am nevoie de un sfat dar am sa intru la postarea cu retinolul.Nu stiu de ce aceste ultime 3 postari nu le-am primit pe mail.Noroc ca intru uneori si direct pe blog in speranta ca a mai aparut ceva

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In primul rand multumesc din suflet pentru votul de incredere! :) Imi cer scuze anticipat ca scriu rar, de obicei testez mult produsele pana sa public despre ele, dar adevarul e ca gemenele ne ocupa fiecare farama de timp (le crestem singurei...). Si ca sa apuc sa scriu, de obicei mai fac cate o noapte alba. Dar eu cred ca merita fiecare efort pentru ca sunt probleme pe care le-am avut ani de zile, ca si tine, si le-am dat de capat. Exact pe acestea vreau sa le impartasesc.

      Chiar acum am in masuta de toaleta cateva produse pentru tenul deshidratat si curand revin cu review-uri! Ma mai ajuta cat de cat aplicarea uleiului seara pe fata umeda (ca e un toner, o apa florala - aici o sa combata lumea dar asta e! :), sau pur si simplu apa care imi ramane e ten dupa spalare). Cat despre seruri si creme, incerc din rasputeri sa gasesc solutii mai ieftine si mai accesibile pentru toata lumea. Sper sa le gasesc!

      Si nu in ultimul rand, ca sa nu iti faci probleme ca scrii mult - eu consider bine venite comentariile, asa putem sa tragem concluzii corecte asupra produselor - o sa continui prin a spune ca nici eu nu tin musai sa dau in cap anumitor producatori. Asa cum vedeti, sunt produse pe care le laud pana la Dumnezeu si altele pe care le fac felii, ale aceluiasi brand, in functie de scala personala de motive! Asta pentru ca, asa cum am zis-o, nu astept nimic de la nicio firma, nu prezint produse pentru a castiga ceva de la un producator ci pentru ca, la varsta mea, cred ca am un pic de experienta in lumea cosmeticelor pe care pot sa o impartasesc! Si ma bucur ca un copil cand primesc un comentariu pozitiv, la un produs de pe blog si persoana respectiva a scapat de o problema! Nu pot sa va zic cum imi schimba ziua!

      Ștergere