duminică, 26 ianuarie 2014

KERASTASE Resistance Bain Force Architecte - REVIEW

Pentru azi, surpriza: un review 50% - 50%! Adica 50% imagini si restul partea povestita... ;) Pentru un produs unic, fantabulos pentru parul meu (da, e si fantastic si fabulos, deci fantabulos e cuvantul potrivit - nu sariti sa ma corectati! :))))), m-am gandit sa fac un review inedit!


Pe locuuuuuri...

Fiti gataaaaa...

START!



CE SPUNE PRODUCATORUL:

Ce contin produsele din gama Force Architect, inclusiv samponul:


Care este regimul complet de ingrijire al gamei:




INGREDIENTE:



PAREREA MEA:

Dupa cercetari indelungate, Kerastase a stabilit o Scara de Eroziune a parului, in functie de nevoile fibrei capilare afectate. Aceasta stabileste nivelul de degradare al parului pe patru trepte, in care 1 este foarte putin degradat si 4 este distrus sau extrem de degradat.



Ca sa spunem lucrurilor pe nume: Nivelele de degradare 1 si 2 pot fi generate de agresori tehnici (prea mult periaj, uscat cu foen-ul,utilizat placa/ondulator), nivele 3 si 4 sunt urmari ale agresarii chimice a parului (vopsire,coafare, intindere semi-permanenta etc).

Resistance Bain Force Architecte a fost un sampon creat pentru un par degradat in mod sever (nivelul de deteriorare a fibrei capilare: 3-4).

Este un sampon foarte dens. Parca aud: "si foarte scump!" Mda, nu e ieftin, dar e... cum ziceam? Fantabulos! De cand il folosesc, parul meu blond e mai suplu, mai matasos, mai altfel! Da, inca utilizez si masca de la Macadamia Natural Oil, dar acesta a fost primul sampon pe care mi l-am aplicat pe par si mi-a descurcat perfect toate suvitele. Nicio senzatie de uscaciune, de par aspru, de par vopsit pana la urma! Imi pot trece degetele cu usurinta prin par in timpul spalarii, nu imi opune rezistenta si cu toate ca Force Architect il hidrateaza/hraneste foarte bine, nu imi fura din volum. Ceea ce ar fi fost o problema.

Fiind atat de concentrat utilizez cantitati modeste de sampon, in ciuda faptului ca am un par foarte des, cu firul gros, pana la jumatatea spatelui. Pana sa apara in dotare varianta de salon la1L (saru' mana Ada! ;)), l-am testat cu flacoane mici la 80 ml. Vi le recomand cu drag, cand o sa trageti linie la final veti vedea ca 3 astfel de samponele costa exact cat unul de 250ml. Deci, in final pierdeti 10ml de sampon, dar puteti sa va bucurati de el chiar si cand finantele nu stau pe roze!





De multe ori folosesc la prima spalare un sampon anti-matreata, il tin 2-3 minute pe par, clatesc si abia apoi aplic Resistance Bain Force Architecte pe care de asemenea il tin pe par cel putin 2-3 minute, timp in care masez linistita scalpul. Un flacon mic mi-a ajuns 5 spalari cu acest duo. Eu una, ma declar fericita!

Dincolo de faptul ca parul arata mai bine, il simt mai sanatos - in sensul in care mi se pare mai rezistent, nu se mai rupe la uscarea cu peria si foenul ca inainte (tratament la care il supun la fiecare spalare), nu mai adun atatea fire din peria de par si nici de prin casa (dupa nasterea fetelor, am avut perioade in care saptamanal curatam covorul cu peria de plastic pentru a-mi aduna parul, cadea in asa un ritm incat cu aspiratorul nu faceam fata! :( ). "Disperata" e un cuvant care nu descrie nici jumatate din ce simteam atunci! Pe mine m-a salvat Force Architect-ul si exact din acest motiv am vrut sa strig in gura mare ca daca aveti un par intr-o suferinta acuta, acesta ar putea fi o solutie! Am vazut si exceptii, pentru care nu a facut mare lucru, dar nu ma pot pronunta avand in vedere ca nu cunosc starea parului persoanelor respective si nici rutina de ingrijire a acestuia (prea multa caldura, prea mult vopsit etc).

Mirosul e un amestec floral-citrat, dar nu se mentine pe par si nu e foarte puternic. 

De asemenea, asa cum va spuneam ceva mai devreme, desi este un sampon bland, emolient, nu imi tufleste parul si nici nu il ingrasa in 2 zile cum am patit cu un alt sampon binecunoscut, pe care vi-l voi prezenta in curand. Am doar senzatia de par curat, de proaspat, obtin un par matasos, cu volum, care da senzatia de curgere. Nu arata ca un par virgin, nici nu are cum fiind blond, dar nu arata nici pe departe ca unul chinuit, deshidratat si degradat.

Cum ma simt dupa utilizarea acestui sampon? Exact asa:



Folosirea lui Force Architect nu m-a scutit de utilizarea unei masti. In continuare folosesc tratamente intensive de hidratare/hranire, dar pentru ceea ce face acest produs am promis ca nu mai spun niciodata: "Kerastase? Overrated!" Scriu diversi pe forumuri, ca exista sampoanele L'Oreal din comert cu ingrediente identice cu gama de varf si ca fac si ca dreg... Le-am incercat in ambele variante si nu exista nicun termen de comparatie, dar absolut niciunul intre game. As fi vrut sa fie asa... Portofelul meu sopteste: "si eu... si eu..." ;) Dar daca nevoia va impinge si bugetul va permite, testati-l! Poate voi citi pe blogurile voastre mai tarziu despre un sampon de la Kerastase care este... fantabulos! ;)

  • Produsul: 5 puncte din 5 (da, contine SLS, pentru mine nu e o problema, insa!)
  • Ambalaj: 5 puncte din 5
  • Calitate: 5 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: DA!

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

2 comentarii:

  1. Daca pe perioada graviditatii, parul meu statea bine infipt in scalp, dupa, era peste tot, cazut bineinteles. Insa am rezistat eroic si nu l-am taiat desi era plin parcul de copii mici si mame tunse scurt, ete ce exemplu:) am vrut s zic de lene dar nu vreau sa fiu rea:) Eu l-am salvat aplicandu-mi de doua ori pe sapt. o masca din petroleum, miere, galbenus, vit.A. Stateam si cate 4-5ore cu ea pe par. Si-a revenit de minune! O sa studiez si produsele folosite de tine ca mai nou m/am lenevit si eu si nu mai aplic nimic, asa ca macar samponul sa fie ok.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ooooo, da, un tratament cu petroleum am facut si eu! Pe cel de la Gerovital. Cred ca ar trebui sa scriu despre problema asta, pentru mine a fost un soc sa imi aduc suvite de par de prin casa! Cu atat mai mult cu cat, cu exceptia acestui sampon, restul produselor/solutiilor au fost la niste preturi modeste! ;)

      Ștergere