duminică, 29 septembrie 2013

JOICO K-PAK Revitaluxe - un tratament exceptional pentru par - REVIEW

Intr-un acces de "inteligenta" si din dorinta de a deschide cat mai mult nuanta parului, am aplicat la un moment dat pudra decoloranta la vopsirea acestuia. O eroare imensa, pe care m-am jurat ca nu o voi mai repeta niciodata, pentru nimic in lume. Avand la baza ceva notiuni despre ce sunt si cu ce se mananca tratamentele pentru par, am inceput sa caut printre formulele gamelor de varf: Kerastase, Joico, Redken, Lanza etc. Pentru inceput, avand in vedere proportile dezastrului de pe capul meu, am alergat intr-un suflet la salonul Cristinei Catana, site-ul in gasiti aici, dupa ce plasasem in prealabil comanda telefonic. Si bine am facut! Parul meu chinuit mi-a multumit, si fiecare leut cheltuit pe K-PAK Revitaluxe a meritat cu varf si indesat!



CE SPUNE PRODUCATORUL:

Tratamentul K-Pak Revitaluxe Bio Advanced Restorative Treatment este un tratament luxuriant de revitalizare, hranire si reparare a parului degradat.

Ideal pentru toate tipurile de par, K-Pak Revitaluxe Bio Advanced Restorative Treatment este un mod nou de a proteja si fortifia parul, ferindu-l de pierderea culorii si de viitoarele procese care l-ar putea agresa.

Combinand ingrediente noi cu o tehnologie inovatoare, acest tratament Bio-Advanced este infuzat cu binecunoscutul Complex Keratin Peptide al lui Joico, care reproduce procesul natural de regenerare al firului de par. Uleiul hranitor de Jojoba este combinat cu extractul de Aloe calmant si hranitor, precum si cu aminoacizi pentru a crea o formula care va da parului dumneavoastra o rezistenta de doua mai mare in ceea ce priveste ruperea sau vatamarea acestuia prin procese chimice ori termice, replicand DNA-ul parului sanatos. Aceasta complex avansat din punct de vedere tehnologic, va oferi o imbunatatire dramatica a parului, transformandu-l intr-unul stralucitor, sanatos, flexibil, suplu si puternic.

K-PAK Revitaluxe este un tratament care poate penetra cu usurinta cuticula firului de par, reparandu-i  atat cortexul, cat si cuticula in sine. Functioneaza exceptional pentru parul extrem de degradat si asigura un tratament esential care ajuta la repararea acestuia.

Pont: K-Pak Revitaluxe Bio Advanced Restorative Treatment va asigura rezultate cumulate prin aplicari multiple.

INGREDIENTE:



PAREREA MEA:

Dragele mele, sa incepem prin a discuta un pic despre deschiderea nuantei parului si vopsire in general (nu voi intra in detalii prea amanuntite la acest review, intentionez o postare separata dedicata acestui aspect). La vopsirea permanenta, ton pe ton, are loc un proces de depozitare a pigmentului de culoare in structura firului de par. Acesta este motivul pentru care se recomanda vopsirea parului foarte subtire, pentru a da un plus de textura, de grosime acestuia.

In procesul de deschidere a parului, respectiv de decolorare, cuticula este deschisa (sau ridicata, este un alt termen folosit) si este inlaturat pigmentul natural al parului (oxidantii vopselelor permanente sunt responsabili de deschiderea cuticulei, iar vopseaua in sine adauga pigment de culoare, deci nu va ganditi ca daca va vopsiti negru o data pe saptamana, scapati de aceasta problema! Si acesta e motivul pentru care sunt recomandati cei mai slabi oxidanti posibili la vopsire). Problema este ca o data ce se intampla acest proces, parul devine mai poros, atrage mai multa umezeala si capata aspectul acela de par degradat, foarte uscat (cunoscut si sub denumirea "ca o matura" :)). Uneori, pentru a scapa de culoarea galben intens rezultata in urma decolorarii, unele dintre noi agreeaza folosirea unei vopsiri ulterioare deschiderii nuantei parului, proces in care, asa cum va spuneam, se depoziteaza pigment in structura firului de par. INSA.... daca avem cuticula deschisa, pigmentul depus se va pierde cu fiecare spalare, si de ce este parul mai agresat, de ce se pierde mai usor si efectul nuantarii. Logic, nu? 

Iata, in imagini, despre ce va povesteam mai sus:


La stanga cuticula dechisa, la dreapta aveti un par sanatos:


Iar aici un fir de par extrem de degradat la stanga vs cel normal din dreapta:


Sa nu uitati ca si la spalarea parului se deschide intr-o masura mai mica sau mai mare cuticula firului de par. De aceea nu se recomanda pieptanarea parului ud, fiind mult mai fragil. Temperatura apei are un rol esential in acest proces, de ce este apa mai calda, de ce cuticula este mai deschisa. Deci, daca aveti parul extrem de degradat, folositi apa cat mai rece posibil. Iar dupa aplicarea mastii de par, eu personal agreez clatirea cu apa rece pentru a sigila cuticula si toate ingredientele din masca tratament, in firul de par.




Bun. Trecand la produsul K-PAK REVITALUXE, ce va pot spune este ca dintre toate tratamentele companiei Joico, ca formula si efecte cred ca este cel mai complex. Nu contine parafina precum K-Pak Deep Penetrating Reconstructor si are o formula mai bogata decat K-Pak Intense Hydrator Treatment (nefiind, ce e drept, atat de hidratant precum acesta). Pentru un par degradat, eu cred ca este produsul de varf al acestei game, binecunoscute in toata lumea ca fiind fenomenala.

Se aplica pe parul umed, dupa clatirea samponului, pe parul zvantat cu prosopul. Nu se tine pe par mai mult de 5-10 minute. De obicei 3-5 minute. 

ATENTIE!!! Fiind un tratament pe baza de proteine, nu faceti greseala sa il tineti cu orele pe par. Produsele de genul acesta, la o mentinere indelungata pe firul de par depun foarte multa proteina in structura acestuia, creind un efect contrar, si anume transformandu-l intr-un par extrem de casant, care se va rupe cu usurinta la periere. Deci 10 minute sunt absolut suficiente si trebuie sa fie suficiente, indiferent cat de mare este graba si disperarea de a repara parul distrus. De asemenea, din aceleasi considerente, nu mi-l aplic mai des de o data pe saptamana, si uneori chiar la 2 saptamani. Cel mai benefic il gasesc imediat dupa vopsirea parului, mai ales ca am ales sa fiu... o blonda! :)))

Dupa ce aplicati un tratament pe baza de proteine, gen keratina, nu va asteptati sa aveti parul de matase, pentru ca nu se va intampla asta. Acesta este un proces prin care parul devine mai puternic, care umple golurile create pe lungimea firului dandu-i acestuia sansele de a se rupe mult mai greu. Dar pentru hidratare, va trebuie din pacate sa folositi ulterior un balsam sau o masca de par dedicate acestui lucru. 

Deci rutina mea ar fi: sampon + sampon + K-PAK Revitaluxe + masca par. E multa munca? Este! Cat timp stau cu tratamentul de obicei fac un scrub pentru corp, iar atunci cand pun masca de par, de obicei ma ocup cu strangerea dezastrului din baie sau aplicarea cremei de corp, imbinand utilul cu placutul si castigand ceva din timpul cat ar trebui sa astept sa isi faca treaba produsele pentru par.






Ca si textura Revitaluxe este mai gros decat un balsam de par, fiind mai aproape de aspectul unei masti. Are un miros placut, floral, care nu ramane pe par mai mult de o jumatate de ora. Cantitatea pe care o aplic este una generoasa, suficienta cat sa imi simt tot parul "imbracat" in tratament. Si in conditiile acestea, avand in vedere frecventa de utilizare, iata am 4 luni de cand il aplic si tot mai am tub cateva utilizari bune de care sa ma bucur.

L-am achizitionat intr-un moment de disperare, cand parul incepuse sa cedeze, il simteam extrem de uscat si deteriorat. Efectele au inceput sa se simta deja la a doua aplicare, iar acum sunt foarte multumita de transformarea pe care am vazut-o eu insami, pe parul meu. 

Citesc de multe tratamente pe baza de proteine care au avut efect zero sau dimpotriva, au daunat parului. Ma refer mai ales la marcile de renume, recunoscute pentru beneficiile spectaculoase pe care le au asupra structurii firului de par atestate prin premii si review-uri pozitive in cantitati covarsitoare. De ce s-a intamplat asta? Fie datorita unei proaste utilizari a produsului (folosit prea des, prea mult timp, in conjuctie cu sampon + balsam pe baza de proteine ceea ce inseamna din nou prea multa proteina aplicata pe par!), fie datorita faptului ca in cca 8 luni de la data fabricatiei, unele produse de genul acesta sufera un proces de denaturare a proteinei din compozitie. De fapt, cele mai multe dintre ele. De aici, veti vedea cum gamele de profil, dupa aproape un an de la scoaterea produsului pe raft incep sa faca promotii fantastice, la jumatate de pret! ;) Acum, incepem sa ne luminam, nu? Daca insa chiar doriti sa incercati un produs Joico la oferta, cititi cum ar trebui sa aiba compozitia si daca atunci cand ajunge la voi compozitia pare separata, bi-fazica, sau ca o maioneza taiata (interesanta comparatie, stiu, dar e cea mai apropiata pe care o am in minte), trimiteti-l repejor inapoi. RE-PE-JOR! Nu veti avea niciun rezultat pozitiv si va veti pierde timpul de pomana, plus costurile care, fie ele si reduse, nu sunt chiar "prietenoase". OK? :)

Daca recomand Joico K-PAK Revitaluxe? Cu siguranta! Am scris insa acest review cat de explicit am putut, pentru ca tratamentele de genul acesta necesita cateva cunostinte de baza, de care trebuie neaparat sa tineti cont, pentru a nu suferi efecte complet opuse celor pe care le asteptati! Ideal ar fi sa ne bucuram de ele intr-un coafor, dar daca nevoia si portofelul ne imping de la spate sa le utilizam singure, putem sa invatam unele de la altele sa o facem intr-un mod eficient si sigur!

Sa va fie de folos,
Voua o zi excelenta,

Wolfette

  • Produsul: 5 puncte din 5 
  • Ambalaj: 5 puncte din 5 
  • Calitate: 5 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: da!

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

3 comentarii:

  1. Deci cel mai bun review ever - deoarece este facut cu cap...nu de blonda ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un comentariu extrem de generos! Multumesc mult! Acestea sunt momentele care imi dau putere sa mai scriu review-uri, atunci cand ma indoiesc de necesitatea lor pe piata... Sper sa metin calitatea articolelor la inaltimea asteptarilor voastre!

      Ștergere
  2. Am gasit produsul la o reducere de 76%, pana acuma nu mi l-am permis, dar cand am aflat de reducere m-am chinuit sa regasesc blogul tau sa pot sa anunt cat mai multa lume, eu mi-am comandat 3. Va pup Mada!

    RăspundețiȘtergere