marți, 14 mai 2013

Pudra CLARINS Ever Matte (Mineral Powder Compact) - REVIEW

Afirmatie: Toate pudrele matifiante sunt la fel! Fals... Unele au o granulatie prea mare, altele nu matifiaza suficient, unele se vad de la 3 metri, altele "se aduna" in riduri. Dintre multele pudre pe care le-am incercat, pudra mea de suflet (matifianta, evident) este Ever Matte Mineral Powder Compact de la Clarins. O pudra foarte FOARTE buna. Dar, pe ansamblu, imperfecta in perfectiunea ei... ;)




CE SPUNE PRODUCATORUL:

Confera un aspect natural si mat.
Aceasta pudra compacta controleaza eficient luciul pielii ore intregi, lasand-o proaspata si impecabila.




Textura sa ultra-fina si confortabila uniformizeaza culoarea tenului cu un finisaj transparent. Complexul "Shine-Stopper" combina beneficiile plantelor cu puritatea mineralelor pentru a matifia instant tenul, a controla stralucirea si a micsora porii. Complexul "Light Optimizing +"  reflecta/difuzeaza lumina astfel incat liniile fine si micile imperfectiuni sunt vizibil diminuate. Pudra Tanaka absoarbe continuu excesul de sebum de la suprafata pielii, creind o senzatie de catifelare. Rezistenta machiajului este imbunatatita.

 Ofera dubla protectie: impotriva radicalilor liberi si poluarii.

INGREDIENTE:



PAREREA MEA:

Pudra Ever Matte este cel mai bun produs de acest tip pe care l-am incercat pana acum, din punct de vedere al rezultatelor. Da, matifiaza superb! Da, estompeaza porii, asa cum veti vedea mai jos. Textura chiar este extrem de fina, de cate ori am folosit-o nimeni nu a banuit macar ca am aplicat ceva pe fata, indiferent de conditiile de lumina, de anotimp etc.  Din acest motiv, confirm faptul ca este partial transparenta, asa cum precizeaza si numele. Nu se aduna in riduri, iar efectul de matifiere dureaza cca 4-5 ore vara. Cred ca este fantastica pentru tenul gras si la fel de potrivita si celui mixt.
La capitolul nuante exista 3, eu folosesc iarna 01 transparent light (rar am nevoie in zona T in sezoanele mai reci) si vara, cand ma bronzez, aleg 02 transparent medium.
Ambalajul imi da ceva batai de cap. Este auriu, elegant, urmele de degete sunt constante pe ambalaj, dar saculetul de catifea rosie, specific Clarins, le ascunde. Acesta aduna toate scamele si praful din jur, dar se poate curata fara probleme cu o rola pentru haine, in cateva secunde.




Contine talc, mica, silicon, amidon de orez, uree (hidrateaza atat cat o poate face o pudra ;)) si ceva extracte de plante. Ce imi place este ca tenul nu arata chiar perfect mat ci doar...perfect sanatos. Folosesc intotdeauna buretelul cu care vine pudra si nu am reusit niciodata "performanta" sa o aplic in exces.
In pozele de mai jos va voi arata cum se prezinta pe mana, nu stiu ce a fost in capul meu sa incerc sa fotografiez niste pudre transparente, insa am reusit sa surprind atat cat se poate (am aplicat o cantitate foarte mare la swatch-uri, de aceea PAR prafoase):



In stanga nuanta 02 transparent medium, in dreapta 01 transparent light:




Si acum, ce stie sa faca (va avertizez ca daca nu aveti stomacul tare sau daca abia ati mancat, s-ar putea sa intampinati ceva probleme... Pozele sunt facute cu functia macro, ca de obicei, si nu am nimic altceva pe fata in afara cremei de zi (in conditii de temperatura de 29 - 30 de grade). Deci, pentru calitatea review-ului, sa ne facem de ras, zic :)):


 

Daca as fi facut acest review acum 3 zile as fi spus ca este tot ce mi-as fi putut dori de la un produs de genul acesta! Ce s-a schimbat de atunci? Ei bine, asta:




Citind si alte review-uri pe Internet, am aflat cu "nespusa bucurie", ca toate pudrele Ever Matte au tendinta sa se sparga asa. Ceea ce m-a dezumflat un pic. Mai am foarte mult produs in caseta si ma gandesc cu groaza ca in cateva zile se va farama de tot. Deci nici nu se mai pune problema sa las fara grija Ever Matte-ul in poseta si sa il folosesc peste zi, pentru mici retusuri. Ok... Ma tot invart in jurul ideii daca se merita sa mai iau una sau sa reincep o munca nebuna de a cauta un produs la fel de bun. Iar acesta este exceptional de bun, fir-ar sa fie! Pe de alta parte, ma gandesc ca la jumatatea utilizarii voi ajunge in aceeasi faza (ceea ce inseamna 1 an) si pierd, din nou,  jumatate de pudra. Ooooof, dificila alegere!


  • Produsul: 4 puncte din 5
  • Ambalaj: 4 puncte din 5
  • Calitate: 5 puncte din 5
  • L-as mai cumpara: inca oscilez... E prima oara cand afirm asta la un review, sunt extrem de impartita! 


REVENIRE (26.09.2013): dupa cateva luni bune de cautari, nu am gasit niciun alt produs care sa ma multumeasca la fel de mult. Voi continua sa achitionez pudra Ever Matte, asumandu-mi riscul de a se sparge in timp, deoarece calitatea sa este fantastica! 


Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.



© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

5 comentarii:

  1. M-am enervat azi cu pudra compacta ELF ce-o foloseam pana acum, pentru matifiere asa ca bazandu-ma pe spusele tale, mi-am comandat de pe strawberry aceasta pudra. Am ales nuanta 02 medium pentru ca mi-era frica ca cealalta sa nu ma faca o mica fantoma:) Ma gandesc la o husa de protectie sa nu patesc ca tine, sa se sparga:)) Ar trebui sa ajunga in 7-10 zile. O sa-ti scriu dupa, cum mi se pare mie.
    N-am folosit prea multe pudre matifiante, desi ar trebui sa am experienta la asa ceva, tenul meu fiind gras. Am o pudra pulbere de la Laura Mercier, dar parca nu se mai comporta ca la inceput. Imi face fata fainoasa si imi deschide nuanta tenului, desi este translucida si se zice ca nu modifica nuanta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este unul din produsele pe care il recomand cu ochii inchisi, la orice moment din zi si din noapte! ;) Vara o aplic doar peste crema, fara baza fond de ten sau bb/cc cream, si niciodata nu a banuit nimeni ca as avea ceva aplicat pe ten! Sa vezi ochii mari care se fac cand te duci sa testezi un produs si ceri un pic demachiant sa dai jos pudra, si esti intrebata: "chiar aveti ceva pe piele?" Eu o aplic prin presari usoare cu buretelul ei, la final sterg "razant" totul cu acelasi buretel (nu e chiar burete, are o textura catifelata foarte placuta, ai sa vezi!). Si am numai cuvinte de lauda pentru 90% din pudrele de pe piata se pot observa pe tenul meu deshidratat pe alocuri. Aceasta... nu!

    Nu iti trebuie un pouch, are de la producator unul suficient de ok. Dar pudra se sparge din alte motive... In general, ca sa o aplicam luam produsul preponderent din centrul pudrelor. Cine s-ar fi gandit sa frece aplicatorul/pensula de jur imprejurul produsului? Avand un gol de aer sub ea (asta e bila neagra!), datorita presiunilor repetate si a subtierii stratului de pudra, mai devreme sau mai tarziu va ceda. Daca insa aplicatorul il vei roti pe INTREAGA suprafata a pudrei, ii vei prelungi fara doar si poate durata de viata! Acum stiu si eu... :)))

    Sa o folosesti cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru dezvaluirea secretului! O sa iau numai de pe margini si o sa se transforme intr-o pudra cu cocoasa:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Folosesc si eu aceastra pudra pentru tenul meu foarte uscat si asa cum spunea si Wolffete este suficient sa o aplici peste o crema. Din pacate si mie mi s-a spart dar spre sfarsit :D insa recunosc am purtat-o in toate gentile si numai eu stiu cat de aruncate au fost..am observat ca da foarte bine si la persoanele cu tenul foarte gras.O recomand cu caldura!

    RăspundețiȘtergere