Cand am implinit 30 de ani, am avut placerea sa fac cunostinta cu el... Mi l-am dorit in "echipa mea tactica" si dupa un brainstorming cu sotul meu (care este biolog la baza ;)), am reusit sa il am alaturi. Despre cine vorbesc? Despre un must in rutina unei femei care trece pragul acelei frumoase varste: dragele mele, da, vorbesc despre RETINOL! :)
Despre serul celor de la Paula's Choice am citit mult inainte sa il am. Proportia review-urilor pozitive a fost covarsitoare! Pentru ca retinolul nu il consider un moft iar in formula acestui produs vine la brat cu o serie de prieteni "premianti" in clasa lor, nu pot sa nu laud RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum si sa nu ii fac un review pe masura!
CE SPUNE PRODUCATORUL:
Toate tipurile de ten
- Are efect imediat şi de durată în atenuarea multiplelor semne de îmbătrânire
- Un amestec unic de retinol bine stabilizat, în privinţa căruia cei mai buni medici dermatologi au convenit că reduce ridurile, şi antioxidanţi pentru repararea şi vindecarea pielii.
- Stimulează producerea de colagen pentru o piele mai fermă
- Îmbunătăţeşte culoarea şi textura pielii, oferindu-i o strălucire discretă
- Poate fi aplicat înainte de crema hidratantă sau după, înainte de protecţia solară şi înainte de anumite fonduri de ten
- Anti-iritanți dovediţi care reduc roşeaţa şi calmează pielea sensibilă
- Ajută la ameliorarea petelor roşii lăsate de erupţii anterioare
- Uşurează aplicarea machiajului netezind foarte bine suprafaţa tenului
- 100% fără parfum şi coloranţi
De ce este acest produs unic?
Paula’s Choice RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum este o formulă exclusivă care utilizează un amestec brevetat de retinol stabilizat, antioxidanţi puternici și ingrediente de reparare a pielii. Textura sa uşoară şi catifelată acţionează imediat pentru a ajuta pielea de orice vârstă să pară mai tânără și să funcţioneze ca atare. Pe măsură ce veţi continua să utilizaţi produsul, veți observa mai puţine riduri, pielea va fi mai fină, iar tenul va avea o culoarea mai uniformă. Acest produs este 100% fără parfum şi coloranţi.
Cui i se adresează acest produs?
Celor care doresc să-şi îmbunătăţească aspectul pielii care dă semne de îmbătrânire şi să repare efectele negative cauzate de soare asupra pielii, astfel încât să funcţioneze precum o piele mai tânără şi mai sănătoasă. Ideal pentru utilizarea în combinaţie cu gama de produse anti-îmbatranire RESIST Paula’s Choice.
INGREDIENTE:
Cyclopentasiloxane, Dimethiconol (silicone slip agents/suspending agents), Neopentyl Glycol Diheptanoate (skin-conditioning agent), Dicaprylyl Carbonate (emollient), Caprylic/Capric Triglyceride (skin-repairing ingredient), Phenyl Trimethicone (silicone slip agent), Squalane (emollient), Bisabolol (anti-irritant), Tetrahexyldecyl Ascorbate (stabilized vitamin C/antioxidant), Retinol (cell-communicating ingredient/antioxidant), Tocotrienols (vitamin E-based antioxidant), Tocopherol (vitamin E/antioxidant), Lecithin (cell-communicating ingredient), Laminaria Ochroleuca (Kelp) Extract (anti-irritant), Avena Sativa (Oat) Kernel Oil (anti-irritant), Elaeis Guineensis (Palm) Oil (skin-repairing ingredient), Stearyl Glycyrrhetinate (licorice-derived anti-irritant), Hexylene Glycol (slip agent), Caprylyl Glycol (emollient), Ethylhexylglycerin (skin-conditioning agent), Phenoxyethanol (preservative).
PAREREA MEA:
Cine este retinolul? O forma a vitaminei A. Asa cum o sa intalniti in cremele din comert si retinyl palmitat -ul (care intre noi fie spus este cea mai blanda dintre variante). Toti retinoizii atunci cand sunt aplicati pe ten sunt convertiti in acid retinoic, substanta folosita de piele atunci cand produce colagen. Iata de ce ridurile se estompeaza! ;) De asemenea intensifica reinoirea celulara din straturile superioare ale pielii, dand un aspect catifelat acesteia (tocmai pentru acest suport in regenerare este folosit in tratamentele pentru acnee sau depigmentare a tenului). Poate ajuta la micsorarea petelor de pe piele generate de varsta si la reducerea excrescentelor/leziunilor solzoase cunoscute sub numele de Keratoze actinice (acestea pot fi primul pas către carcinomul spinocelular, desi multe raman beningne).
Pe langa formele pe care le gasiti in magazine, mai sunt cele din farmacii, care se dau cu reteta: tretinoin (il tot vedeti pe bloguri cu numele de Retin-A, sau Atralin, ori Renova etc), aprobat de FDA cu peste 40 de ani in urma; tarazone (sub numele de brand Tazorac) si adapalene (cine nu a auzit de Differin?!?).
Gata! GAAAAAATA! Am terminat cu lectia despre retinol! Unde vroiam sa ajung? La faptul ca retinolul este EXTREM de important in rutina de ingrijire si ca este eficient in functie de forma in care il gasiti: cel mai eficient/agresiv este tarazone, urmat de tretinoin si ultimul ar fi adapalene, mai usor de tolerat insa cu efecte ceva mai "domolite". Conteaza, e adevarat, si concentratia in care se regasesc in produs. Deci aici vorbeam despre retinoizii din farmacii, cu care ar trebui sa sesizati efecte notabile in 4 saptamani.
Produsele din comert, de pe raft, au si ele rezultate bune, insa le veti putea vedea cu adevarat dupa 12 saptamani - spun studiile. Deci inarmati-va cu rabdare! Si retinol! Daca aveti tenul ceva mai sensibil, avand in vedere refacerea celulara despre care va vorbeam, poate vreti sa incepeti tratamentul vara (cand gradul de hidratare a tenului va face ca efectele descuamarii sa nu fie atat de evidente ca in sezonul rece).
O sa incep prin a va spune ca retinolul este sensibil la lumina, de aceea ar fi bine sa va aplicati serul Paulei Begun seara. Avand o piele "noua" mult mai fina, feriti-va de radiatiile solare folosind creme cu SPF ridicat.
Serul e un amestec de bunatati: vitamine (A, E si C - iata si functie de antioxidant), bisabolol (potent antiinflamator, superb pentru ingrijirea pielii sensibile, fragile sau iritate), squalene (diminueaza tendintele de descuamare ale tenului, conferindu-i elasticitate si marind permeabilitatea acestuia), uleiuri (stim toti ce fac), niste siliconi - si astia stim ca dau un aspect mai suplu si mai catifelat pielii! Cu alte cuvinte, compozitia imi place mult, si desi nu agreez in mod deosebit serurile pe baza de silicon, pe asta al iubesc a' naibii de tare!
Textura nu este foarte densa, se aplica cu usurinta (eu folosesc 2 pompe pentru fata si gat). Si da, in sfarsit a bagat cineva un ser de genul acesta intr-un ambalaj care sa nu ii faca praf compozitia (datorita oxidarii) dupa 2 saptamani de utilizare! Un mare plus pentru ambalajul etans!
Face minuni RESIST Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serum? Cu siguranta nu pe tenul meu, dar asta pentru ca am o rutina destul de buna, in general, insa sesizez ca aplicarea machiajului se face mai usor. Mai bine zis, parca nu mai am nevoie de prea multe produse. Stiu insa, ca la ingredientele pe care le are, serul acesta lucreaza pentru mine! Si probabil voi sesiza cu adevarat cat de bun este in momentul in care nu o sa il mai folosesc! Astept sa termin flaconul si dupa 2 saptamani vin sa va povestesc cum ma simt. ;)
Eu folosesc serul alternativ cu ANR-ul (pe care insa il aplic si dimineata), si niciodata in ziua in care am folosit exfoliantii chimici gen AHA sau BHA. Am facut-o o singura data si am avut o fata imbujorata bine pret de cateva ceasuri, pentru ca rozaceea mea s-a gasit sa se ratoiasca la mine: "Are you crazy? Or just plain stupid?" :)))) Deci atentie la cate substante cu capacitate exfolianta folositi pe ten in aceeasi zi!
De asemenea, tenurile acneice care ar trebui sa se bucure de retinol s-ar putea sa se impiedice de siliconul din compozitie. Gravidelor carora li se spune ca retinolul trebuie exclus din cosmetice pe durata sarcinii, le recomand cu toata caldura sa mai citeasca pe cont propriu. Prin alte tari mai luminate, deja intra la categoria "mituri si povesti de adormit copiii"...
- Produsul: 4 puncte din 5 (siliconul care nu ma fericeste foarte tare)
- Ambalaj: 5 puncte din 5
- Calitate: 4 puncte din 5 (e o forma buna de vit A, dar efectele se vad intr-un interval de timp destul de mare de utilizare)
- L-as mai cumpara: DA!
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro
Cred ca la fix a picat aceasta postare...De ceva timp ma framanta gandul sa-mi iau un ser cu retinol.Dar nu stiu de ce mi-a ramas in cap ca-mi va usca pielea.Cred ca am avut o mostra pe vremea cand am comandat mai multe produse.Sau din cauza la AHA 5% pe care l-am folosit fara sa ma dau cu vre-o crema dupa aceea si m-am trezit cu fata creata ( riduri fine si multe,multe).M-am speriat si nu l-am mai folosit.
RăspundețiȘtergereMa gandeam sa comand de la Ren Bio retinolul.Faptul ca e cam scump,ca nu am citit opinii decat de la cele care il primise pt testare m-a tinut pe loc.Iar azi citind aici mi-am dat seama ca nici ambalajul nu corespunde( sticluta transparenta cu pipeta).La asta ma incanta ca e uleios si nu are efectele vit A de sinteza ci a unui amestec de plante care e un pic mai ''indulgent''
Pana la urma am dat comanda de retinol dar cel de 7 ml de la PC.Si de toate mostrele din gama boost hydrating ( crema,toner).poate mi se potrivesc.Serumuri am:ANR care e excelent si Caudalie radiance.Si inca unul cu vit C 7% care inca nu l-am inceput.Imi doresc o crema hidratanta.Daca are si spf e si mai bine,Dar nu stiu de care sa ma leg.Doi ani am folosit pe timpul verii de la Clinique City Block Sheer spf 25.Buna.Chiar buna ca hidratare dar trebuie atentie mare ca e coloranta si dupa 3-4 luni de folosire parca oxideaza usor.Daca stii alte creme din propria folosire poate m-ar ajuta.Multumesc si scuze de scrisul asta mult.Dar asta se intampla doar acolo unde ma simt bine sa citesc si primesc informatia de care am nevoie etc
Serul Paulei da si el senzatia de uleios pentru cateva minute pana intra in ten, pe de o parte din cauza uleiurilor, pe de alta sunt siliconii de vina. Dar in 5-10 minute nu se mai simte. Si eu ma invart dupa REN, intre exact produsul despre care vorbeai si masca Glycolactic Radiance. Citind ingredientele, raman de parere ca masca merita banii, nu si serul. Sa iti zic de ce: daca te uiti, principalele ingrediente antirid ar fi: Rosa Rubiginosa Seed Oil, Hippophae Rhamnoides Fruit Extract, vitamina E si poate, ceva calitati are uleiul de in. Uleiul de soia e ieftin si de umplutura, dar al doilea ingredient intr-un produs la banii astia?!?
ȘtergereDeci, am intrat pe elemental.ro (nu am nicio legatura cu site-ul, sa scoatem asta din drum ;)): Rosa Mosqueta (BIO, virgin) la 50 ml costa 24,50 LEI; Ulei de Cătină BIO din seminţe (hippophae rhamnoides seed oil) la 10 ml este 19,50 LEI si daca vrei sa il faci si mai potent, poti adauga ulei de coacaze negre si rodie (cu precizarea ca ultimele 3 uleiuri sunt extrem de concentrate, se pun in compozitie intre 2 si 10%). In plus adaugi niste vitamina E ca sa il conservi si sa adaugi valoare antioxidanta compusului si obtii vreo 70 ml de ser (cu ingrediente - ma refer la uleiurile concentrate - pentru inca vreo 3 seruri) la vreo 90 lei (fara transport)... Asta a fost logica pentru care am decis ca nu vreau serul de la REN.
A doua problema ar fi ca nu stiu de ce, nu m-am impacat foarte bine cu uleiul de Rosa Mosqueta, il tolerez mult mai bine pe cel de avocado si arganul.
Din gama Paulei Begun, nicio crema nu mi-a adus gradul de hidratare pe care mi-l da Clarinsul, din pacate... Inca testez si eu, si sper sa revin curand cu vesti bune! :)
Am uitat: in ser ai compusii aceia anti-iritanti care il fac sa impiedice o descuamare a pielii (chestie pe care tenurile acneice si-o doresc). Un produs de prescriptie medicala, din farmacie, ar face-o, dar uite ca serul cu retinol nu mi-a creat probleme. Cu precizarea ca nu il folosesc zilnic ci alternativ cu ANR-ul, dupa cum ziceam.
ȘtergerePe mine ma bate gandul sa-mi iau crema cu retinol, tot Paula's choice, dar cea pt corp si s-o folosesc pe fata. Are 120ml. Ce zici? Tre sa ma coordonezi, ca alfabetul ingredientelor mi-e unul necunoscut. Daca vad alcool la ingrediente stiu ca e de rau, dar mai departe, intru intr-o negura:)
RăspundețiȘtergereNu o sa neg, nu am incercat crema de corp cu retinol DAR: are siliconi, unt de shea, uleiuri si abia apoi retinol (dupa alte cateva ingrediente). Nu scrie cantitatile exacte, dar tind sa cred ca RESIST Retinol Skin Smoothing Body Treatment with Antioxidants are o concentratie mai scazuta in retinol decat serumul sau crema de fata RESIST Barrier Repair Moisturizer. In plus, calitatea ingredientelor mi se pare superioara in crema de fata si in ser. Nu stiu cat de bine tolereaza tenul tau o crema atat de emolienta cum ar trebui sa fie cea de corp (cel putin asa pare din ingrediente), exista o posibilitate sa infunde porii si sa te trezesti cu ceva bucurii. Cred ca ar trebui sa o testezi inainte, cumpara doar mostre din produsele cu retinol - eventual ia si o prietena la shopping ca sa impartiti transportul! ;)
ȘtergereDaca poti folosi, in general, un produs de corp pentru fata? Abia astept sa iau RESIST Skin Revealing Body Lotion with 10% AHA si sa il folosesc pe maini si ten, sa vedem ce iese! :)
Scuze ca raspund atat de tarziu, insa am facut-o prima data de pe telefon si s-a blocat, fapt care a determinat stergerea raspunsului meu si implicit o stare de nervi:)
ȘtergereAcum sunt ok, ca doar au trecut doua zile de atunci, asa ca revin cu raspunsul:)
Iti multumesc ca mi-ai taiat elanul si mi-ai salvat banuti seriosi. Tenul meu este gras, bine ai zis cu faptul ca mi-ar putea infunda porii. Sincera sa fiu, este prima data cand aud ca o crema de corp este mai grasa decat una de fata. Daca as fi stiut lucrul asta, sigur nu-i dadeam tarcoale acesteia. Am avut in urma cu ceva timp, o crema Neutrogena. Am folosit-o o vreme, fara sa-mi dau seama ca e cu retinol, abia dupa am vazut pe ambalaj. Imi amintesc ca mi-a facut bine, de asta am si cautat una cu retinol.
Sunt curioasa cum o sa ti se para Resist Body Lotion with 10%AHA.
Am folosit deja de 2 ori retinolul de la PC.Prima impresie este ca are o textura fantastica.Lasand la o parte siliconul, ma refer la faptul ca e uleios.Vroiam asa ceva si am fugit atata timp de el...E clar ca mostrele folosite candva erau de la alt produs si am ramas eu in eroare.Acum sa vad rezultatele dupa flaconul asta si daca e in regula o sa-l comand in forma mare.Pentru ca cei 7 ml cred ca ma vor tine mai mult de o luna folosit de 2 -3 ori pe sapt.
RăspundețiȘtergereDe pe elemental.ro mi-am luat si eu mai demult diverse uleiuri si le-am combinat.Iarna reuseam sa mai folosesc dar cand dadea caldura aruncam jumatati de sticlute care oricum stateau degeaba in frigider.
Da, textura e fabuloasa! Sa vedem vara cum ne impacam cu ea!
ȘtergereUleiurile de pe elemental le poti folosi vara ca masti de par, sau poti adauga in ele zahar/sare si sa iti faci un scrub "ca la mama acasa". Le mai poti pune in sticlute de oja clatite bine cu acetona, si seara sa iti aplici uleiuri de cutile bio pe unghii! Adauga-le un strop de vitamina E ca sa le dai rezistenta in timp si poti face multe cu ele! :)
Buna ziua.Mi-am achizionat de curand un BHA de pe Elemental si as dori sa-l includ intr-o lotiune tonica. acolo scrie ca se pune BHA intre 2,5% si 5%. adica pun un sfert de sticluta in 100 ml? nu am facut niciodata vreo reteta acasa si nu vreau sa fac vreun experimnt neplacut cu fata mea. Multumesc anticipat pt raspuns. O zi frumoasa sa aveti
RăspundețiȘtergereBuna ziua! As vrea sa am un raspuns concret, insa s-ar putea sa nu va ajute prea mult. Pentru ca exfolierea chimica sa aiba loc, atat AHA, BHA catt si alte tipuri de acizi (spre ex cel lactic) au nevoie de un pH maxim 4. Ph-ul minim ar fi undeva la 2.5. De ce pH-ul solutiei este mai scazut, de ce exfolierea are un randament mai bun.
ȘtergereDe ce nu un pH mai scazut de atat? Pentru ca atunci ar arde pielea. Grav.
In intervalul de pH pe care vi l-am scris, eficienta acestor exfolianti este maxima, ei putand penetra stratul cornos "stratum corneum" care este uleios. Si pentru a trece de el, s-a demonstrat stiintificat necesitatea celor scrise mai sus.
Avand in vedere ca variabilele pe "care le introduceti" in lotiunea tonica (gen conservanti, puritatea apei, glicerina sau alte ingrediente au efect direct asupra pH-ului, imi este practic imposibil sa va ofer un sfat concret, cu inima impacata. Am luat si eu in considerare varianta descrisa de dumneavoastra, dar luand in calcul posibilitatea unor efecte neplacute (sau deloc), am mers spre BHA-ul de 2% de la Paula's Choice care mi-a ajuns o perioada foarte lunga timp. Site cu care nu am nicio afiliere sau vreun interes in a va directiona spre el.
O zi frumoasa!