vineri, 25 decembrie 2015

Un Craciun anormal... de firesc! De 13 ani...

Azi, am simtit nevoia sa deschid un pic o usa pe care in mod normal o tin ferecata. Aceea catre sufletul meu... Pentru ca azi, e Craciunul... E ceva mai multa oboseala stransa. Ca e grija pentru copii, ca e curatenia, ca e mintea nostra epuizata de o mie si una de probleme. Dar cand vine seara, niciuna nu pare sa ma apese. Pentru ca suntem toti patru impreuna si atunci, coboara peste mine impacarea.  

Merg prin casa ducand una-alta de mancare si ingan. Colinde. Unele in engleza, altele invatate de fete la gradi. Cantecele vesele, marea majoritate a muzicii de sezon mi se pare dedicata taierii venelor pe lung, deci nu. Nu! Mai gadil una din zane, ii mai fur un sarut jumatatii mele mai bune... asa, pe post de vitamine. Mama imi spunea la telefon ca la 5, cand s-a intunecat, a trecut in pijamale. Am reusit sa o sochez. Eu nici macar nu am iesit din ele! De ce as fi facut-o? Sunt fericita si nu trebuie sa dau explicatii nimanui... 

Nu mai fac vizite de complezenta de foarte multi ani. Nu ma duc sa plimb o textila daca nu am chef, sa port o discutie stand ca impaiata la masa, mimand un zambet vesel, intr-un mediu in care nu ma simt confortabil. Nu vreau cadouri daca nu sunt din suflet! Primesc insa cu drag un SMS zgubilitic de la cel mai bun prieten al meu, care nu e altul decat omul cu care m-am casatorit. Din camera de alaturi, in timp ce eu pregatesc niste poze pentru blog. Si imi face sufletul sa hohoteasca mai mult decat o bijuterie pe care i-a ales-o doamna de la magazinul X. 

Prefer sa beau o cafea calda la opt seara pentru ca ador gustul ei, decat un pahar de vin rosu... Asta pentru ca nu ma omor dupa alcool si pentru ca imi place sa am simturile ascutite 100% din timp. E alegerea mea, asa ma simt eu bine. Dar nu am judecat si nu am aratat niciodata cu degetul spre cei care aleg altfel (nu vorbim de excese, aici). Viata asta e prea scurta sa ne "croim" pe placul altora... Faceti orice va aduce bucurie. Si cineva o sa va iubeasca exact asa cum sunteti, nu dupa cum pareti. Insa a fi autentic va atrage destul de multe antipatii. Nu e nimic, se cheama selectia naturala a "prietenilor". Felicitari, ati aflat care sunt cei adevarati!

Sunt o femeie incapatanata pana la Dumnezeu si inapoi. Asa si? Atunci cand am vrut sa ma marit cu un barbat cu cinci centimetri mai scund decat mine, au curs ploaie sfaturile privind cat de nepotrivit este. Ca nu are bani. Sau pozitie sociala. Ca dam prost impreuna. Niciunul dintre "binevoitori" nu m-a intrebat daca si cat ma iubeste... Si am cel mai bun tata pentru copiii mei pe care mi-l puteam imagina. Au fost seri in care rontaiam covrigi impreuna si radeam cu lacrimi, povestind cate in luna si stele. Am ales cu capul. Apoi, cu sufletul. La fel cum atunci cand multe nume mari din medicina romanesca mi-au zis ca nu o sa am in veci pruncii mei, le-am ignorat parerea. I-am cautat pe cei care chiar au vrut sa place cu mine la lupta, intr-un razboi greu. Cu corpul meu. Si am ales cu inima, abia apoi cu capul... Este incapatanarea o tara care trebuie corectata, oameni buni? Poate da... poate nu...

Sunt simpla si complexa, directa ca un ciocan sau diplomata pana in panzele albe. Pot fi oricine "trebuie sa fiu". Cand ies "in lume"! Insa in universul meu mic, atunci cand trag usa casei dupa mine si dau cu ochii de ei... de ai mei, aici devin doar eu! Este atat de linistitor sa poti fii tu insati! Sa nu iti masori cuvintele, pasii, look-ul... Sa uiti de tehnici de NLP si body language... Ei sunt fericiti ca ma au alaturi si le e de ajuns. In caminul nostru simt cumva ca e Craciun in fiecare zi... Chiar daca uneori, apar tensiuni inerente. Regula: nu mergem la culcare certati si-au asumat-o pana si fetele... Si asa, de aproape 13 ani, simt ca tot traiesc Sarbatorile. Si in ianuarie, si in februarie, si in martie etc. Bradul ne lipseste, dar la cat de nebuna sunt, daca asta ar fi o problema, maine apar cu ghiveciul...

Nu cred ca ar trebui sa vina un anume sezon, anotimp sau eveniment ca sa avem inimile pline! Nu cred ca trebuie sa implinim asteptarile altora, daca asta ne aduce chiar si un gram de nemultumire. Nu ne-am nascut datoare fata de nimeni! Compromisurile sufletesti cred ca trebuie facute pentru oameni exceptionali, in situatii exceptionale. Si daca sunt repetate... atunci e un efort zadarnic. Ce n-as fi dat sa pot sa ma intorc in timp vreo 20 de ani, sa imi pun sub nas randurile de mai sus! Cate zile n-as fi irosit... De aceea mi-am dorit taman astazi, sa vars cuvintele astea, chiar aici!

Va doresc un camin fericit! Va doresc un suflet impacat! Va doresc oameni frumosi care sa va iubeasca si sa va pretuiasca fiecare minut din viata! Suna fain si "Sarbatori pline de bucurie", dar luati o oglinda si repetati dupa mine: MERIT MAI MULT DE ATAT! 

Pur si simplu cu drag,
Wolfette



© 2012-2015 wolfettepandora.blogspot.ro

5 comentarii:

  1. Minunat de frumos ai scris !!! Sant intru-totul de acord cu tine !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut! Un An Nou plin de bunatati pentru trup (cosmetice, desigur! ;)) si suflet! :)

      Ștergere
  2. Multumesc!!! La fel si tie !! ai uitat sa ne pui pe lista produselor preferate si parfumurile !! (vreau sa ma semnez : Nicoleta Bordeianu si sunt din Galati ) Iti urmaresc de mult timp blogul care m-a cucerit cu felul tau original-amuzant de a scrie !!! Daca ai vrei te rog sa-mi spui care sunt acele abdomene pe care le faci seara de acasa si desigur nerepetand " ca ventilatorul !!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Nicoleta! Bine ai venit, sper sa te simti ca acasa, aici! :) Pregatesc cateva postari despre parfumuri si despre ingrijirea unghiilor. M-ai prins! ;)

      In privinta abdomenelor, o sa vezi curand ca o sa deschid o serie de materiale despre operatiile estetice, sport si urmari... Sunt multe lucruri pe care le-am cautat de mi-a iesit sufletul in blogosfera si nu am reusit sa dau de ele. Ma straduiesc sa impartasesc cam toate experientele cu impact mare asupra corpului si starii mele de spirit. Si care imi doresc a naibii de tare sa fie de ajutor celor care chiar au nevoie de ele. Pentru ca sunt multe iluzii care se arunca pe piata si nu meritam asta...

      Ne revedem curand! Multumesc mult pentru cuvintele tale, sper ca o sa iti placa in continuare ce gasesti in Pandora noastra! :)

      Cati

      Ștergere
  3. Imi place blogul tau.
    Multe binecuvantari iti doresc!

    RăspundețiȘtergere