sâmbătă, 26 decembrie 2015

Preferatele mele, in 2015!

M-am decis sa scriu despre anumite lucruri care au reusit sa iasa in evidenta anul acesta. Fie m-au impresionat prin calitatea lor, fie le-am folosit 90% din timp. Toate au un numitor comun: faptul ca le-am descoperit in 2015!

Ca sa o iau intr-o oarecare ordine (logica in capul meu ;)), voi incepe cu ingrijirea tenului. Primele produse senzationale: 





1. Paula's Choice - Clinical 1% Retinol Treatment. Il folosesc de 3 ori pe saptamana. Maxim. Exfoliaza pielea in profunzime, imblanzeste ridurile si are o formula geniala! 

2. Paula's Choice - Clear Extra Strenght Anti-Redness Exfoliating Solution 2% Salicylic Acid. Dupa fiecare epilare a fetei e un produs absolut necesar. Daca nu il am la indemana, prefer sa intru in competitie cu jumatatea mea la capitolul mustati. Si barba. Cu acest produs nu imi apar iritatii, cosuri sau alte "bucurii" de genul. De asemenea, nu am mai vazut de mult puncte negre pe nasul meu. Nu ca le-as duce dorul... De obicei, il utilizez alternativ cu retinolul. Niciodata in aceeasi zi. Deci, de 3-4 ori pe saptamana, ajunge pe tenul meu.




3. Mastile Starskin pe care le gasiti in magazinele Douglas. Nu cred ca vorbesc prostii daca spun EXCLUSIV. Sunt WOW! Toate. Dar preferata mea este Firming. Hidratare? Da. Ten destins? Da. Asta se citeste si "riduri domolite". O aplic seara, 20 de minute, dupa care in loc sa ma spal, intind bine serul cu mainile si asa ma duc la somn. A doua zi arat si ma simt cu vreo 5 ani "mai usoara". Mama mea nu ar fi dat in viata ei banii pe o asemenea masca, asa ca a primit-o cadou. Mi-a declarat ca indiferent cat de mica va avea pensia, Firming-ul nu ii va lipsi din casa. Ooooooo daaaaa! 





4. Uleiul de ricin (bio, virgin) il aplic in fiecare seara cu un betisor de urechi pe gene si sprancene. Efectele le-am vazut dupa o luna! Iata motivul pentru care nu simt nevoia de gene false (si n-am purtat niciodata)! Ale mele sunt acum atat de dense si sanatoase, incat nici eu nu le recunosc!

5. Uleiul de camelie (bio, virgin), tot de la Mayam. Considerat secretul frumusetii gheiselor. Este un ulei uscat, intra repede in piele. Hranitor. Miros usor floral. Bucurie pentru ten si simturi! Il aplic pe fata, pe maini, unghii si uneori pe varfurile parului. Il ador!




6. Cremele de maini din gama Home SPA de la Douglas. Miros dumnezeieste. Hidrateaza si hranesc ca nimic altceva. Desi nu au o textura absolut deloc grasa. Una din cele mai mari surprize placute de anul acesta!

Am ajuns si la machiaj. Aici, sunt ceva mai multe produse, dupa era de asteptat! ;)




1. Beauty blender-ul! Nu toti buretii pentru machiaj au fost creati egali. Ca asta, nu e niciunul! Cati am testat? Haaaaa, dar cine mai stie? Il folosesc zilnic pentru concealer. De cate ori aplic fondul de ten, tot la micutul asta ajung. Creeaza un efect natural, chiar si la folosirea celor mai dificile/dense produse. E scump, dar isi merita banii. Si reputatia.






2. Clarins - Instant Light Lip Balm Protector. Un balsam de buze, ca sarutul ingerilor! Diafan! Dulce! Lasa buzele hidratate, ofera o senzatie de confort pe care nu am intalnit-o la niciun alt produs similar! Nu plec niciodata de acasa fara el in poseta!





3.  Clarins Instant Light Radiance Boosting Complexion Base. In 2015 am descoperit varianta 01 rose, pe 02 champagne o aveam. Le folosesc zilnic, 02 pe tot tenul, neutralizeaza rozaceea si creeaza un efect de ten odihnit, chiar daca realitatea e dramatica si cu cearcane pana la genunchi. 01 o aplic pe pometi, sub sprancene si in general unde vreau o patina de lumina, avand niste reflexe subtile, roz usor liliachiu! "Sanatate la tub", binevenita pe chipurile mamelor cu copilasi mici si nu numai!




4. MAC - Fix +. Dupa ce termin machiajul, chiar inainte de mascara il pulverizez din belsug pe ten. Se uniformizeaza totul, blush-ul cu iluminatorul, se estompeaza efectul prafos al pudrei si in plus hidrateaza. Pentru mine nu are functie de fixare, e bagheta de ""blur" sub forma de spray de la MAC. Vara il tin in frigider si il folosesc de cateva ori peste zi. Pana la adanci batraneti! 





5. Clarins - fardurile Ombre Matte. Textura - unt. Se blenduiesc ca un vis! Rezista pe pleoape impecabil. Pret ridicat, dar gramajul de 3 ori mai mare decat orice alt fard single de pe piata. Merita fiecare leu.




6. Estee Lauder - mascara Sumptuous Infinite si Sumptuous Extreme. Prima cu perie de plastic, a doua cu perie clasica. Nu curg. Nu se usuca in tub in doua luni sa plang dupa bani. Ofera volum si alungire de imi ating sprancele cu genele. Le am eu lungi, dar cu aceste produse? Clipesc rar sa nu imi plece foile de pe birou... Sau sa faca vreun prieten otita!







7. Cadoul meu de 7 ani de casnicie. Pensulele Hakuhodo. Unele dintre cele mai bune din lume. Nu am termen de comparatie. Cand imi ating pleoapele/tenul cu ele, parca adie vantul. Sunt ireale! Nu stiu ce sa va spun decat ca sunt mai ieftine decat pensulele MAC, insa calitativ? Mi-a stat inima prima oara cand le-am folosit!






8. MAC - iluminatorul Soft & Gentle. Nu e bej, nu e auriu, nu e roz. E un pic din toate. Trebuie aplicat cu grija, in strat foarte fin, dupa ce scuturati bine pensula de exces. E un produs de referinta la MAC. Si mie nici macar nu imi plac iluminatoarele prea tare. Acesta insa? Da iluzia de ten umed. Deci... unul eu, unul mama!

9. MAC - Prep+Prime CC Colour Correcting Loose. In nuanta Adjust. O pudra bej-piersicie, usoara ca un voal. Nu are acoperire foarte mare, este complet mata si cu toate astea creeaza un efect de luminozitate, datorita pigmentilor din compozitie. Contine amidon de porumb, ceea ce o face sa tina tenurile mixte si grase sub control. Si fixeaza fondul de ten impecabil. Fiind o pudra libera, are particule incredibil de fine. Nu inlocuieste Ever Matte-ul de la Clarins, pe care o utilizez in zilele in care singurul lucru aplicat pe ten este doar o pudra. In restul timpului, cand folosesc BB cream sau fond de ten, Adjust-ul nu imi lipseste din machiaj. 




10. MAC - Cleanse Off Oil. Curata si cel mai rezistent machiaj. Dupa ce masez bine ochii si ma transform intr-un mic urs panda - da, mascara e de vina ;), folosesc sapun si un prosopel umed. Nu imi lasa reziduuri uleioase pe fata. Nu pateaza. Miroase placut. Nu agreseaza pielea. Il recomand 100%!

Si ca sa inchei aceasta postare imensa, o sa va arat ultimele preferate ale acestui an: cartile lui Radu F Constantinescu. Cum scrie omul acesta... Dupa sufletul meu! Si cu cata bucurie am primit cartile de Nasu', avand pe prima pagina autografe pentru mine si al meu sot! Avem un obicei, cand al meu lucreaza pe calculator (adica mai tot timpul), eu ii citesc din articolele lui Radu. Rezonam cu ele si ne place stilul sau complex, pragmatic, jucaus, cu care isi aseaza gandurile pe hartie! Cumva, simt ca Muza si Radu sunt invitatii nostri in casa, de cateva ori pe saptamana! 




Cam acestea au fost lucrurile care in 2015, s-au remarcat prin calitate si unicitate. Pentru mine. Sunt curioasa care au fost preferatele voastre. Daca vreti sa impartasiti, va ascult cu drag! Poate mai descopar "o comoara" ascunsa deocamdata ochilor mei. Va multumesc pentru rabdare si incurajari! Ne revedem curand!

Cu drag,
Wolfette


Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2015 wolfettepandora.blogspot.ro

6 comentarii:

  1. Uleiul de iricin l-ai folosit pentru a creste fire smulse/cazute, sau a functionat si in locurile in care nu crescusera deloc fire inainte?
    Eu caut o varianta buna pentru sprancene mai groase, dar fara succes inca..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am o spranceana mai scurta si una mai lunga, dar nu am sesizat nicio imbunatatire in zona in care nu au mai crescut fire de niste ani. Dar la gene... e alta poveste! Cresc in unele locuri si in doua randuri suprapuse. Iar calitatea firelor e alta. Sunt mai viguroase. Nu cred insa ca doar uleiul de ricin iti va fi de ajuns. Biotina (vitamina B7) ai incercat sa iei? Este excelenta pentru calitatea unghiilor, si mai ales a parului. Sper sa iti ajute!

      Ștergere
    2. Nu am incercat, momentan imi refac partea de research.. Multumesc mult pentru raspuns :)
      O zi frumoasa

      Ștergere
    3. Cu drag! Daca mai prind vreun tratament care sa functioneze, iti voi scrie, cu siguranta! O zi super faina! :)

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Sunt "out of this world"! Le recomand din tot sufletul! Daca pana acum ma straduiam din rasputeri ca machiajele sa nu aiba linii agresive si sa fie estompate uniform, cu Haku imi ies asa fara absolut niciun efort. Sunt o investitie, dar avand in vedere ca le-am luat pentru multi-multi ani... nu am niciun regret.

      Ștergere