duminică, 27 decembrie 2015

Despre ingrijirea sanilor. Pentru ca-i avem!

Ce m-a facut sa scriu despre asta, taman acum? O pustoaica cu o bluza foarte decoltata si un sutien cu cel putin un numar mai mic, in care stateau striviti, dureros de striviti, sanii respectivei. Mi-am mijit ochii inregistrand privelistea... Hmmmm... Provocare acceptata!

 O sa va reamintesc, ca astea sunt parerile mele si sunt construite pe multe ore in care am invatat/m-am educat cum sa am grija de corpul meu! Si nu numai al meu. Am simtit nevoia sa subliniez ca nu sunt specialist in domeniu, insa sap dupa informatii! :)

Asaaaa. Intotdeauna am considerat sanii una dintre cele mai fragile zone de pe corpul unei femei. Si suficient de importanti pentru echilibrul nostru emotional. Sunt multe femei care sufera ca au sanii prea mici, prea mari, inegali, samd. In primul rand ca nu prea exista sani 100% identici. De la mama natura. Deci "fetele"noastre (in postarea asta, evident nu ma refer la copii) sunt surori, dar nu sunt gemene. Ca asa ne-a croit Al de Sus. Si cred ca daca diferentele nu sunt grosolane, ar trebui sa ne impacam cu ele si cu noi insine. Sa ne iubim asa cum suntem, imperfecte, dar minunate! ;) 

Ceea ce ma nedumereste este ca de obicei, sanii nu intra la categoria "prioritati" atunci cand vine vorba de ingrijire, desi in capusoarele noastre sunt pretiosi! O crema de fata ar fi bine sa ajunga si pe decolteu, iar de cateva ori pe saptamana ar trebui masat si bustul. Pentru a mentine hidratarea pielii, pentru a pune sangele in miscare si tonifiere, si pentru a descoperi eventualele nereguli care prinse din timp nu ne pun viata in pericol! 

Pe masura ce inaintam in varsta, lucrurile se complica putin. Sinteza de colagen si elastina in organism scade si trebuie sa echilibram acest aspect. Ne aluneca pielea de pe fata, cum ne imaginam ca raman sanii pe loc?!? Exista creme/lotiuni dedicate pielii mature, care insa nu fac minuni singure, dar in combinatie cu sportul dau rezultate vizibile. Ma refer la incetinirea procesului de lasare a tesutului, si nu la efectul de lifting. Nu cred nici batuta asa ceva! Pielea, o data ce a cedat, doar chirurgul estetician o mai ridica. Ar fi extraordinar sa ne intre bine in cap asta! Ca sa nu mai dam banii pe toate avioanele din comert care promit ca ne inalta "fetele" pana sub barbie... Imi lasa un gust amar cand vad vise vandute pe sume grele, la femei amarate de propriul aspect. Dar sperantele ne costa cel mai mult, nu-i asa?

Ideea e: inca de cand suntem adolescente, ar trebui sa ne invete cineva - si nu o face!!! - ca sutienul nu e doar o piesa de lenjerie care se da jos la momentul potrivit! Sau care arata fain in poze. E ajutorul numarul unu in pastrarea integritatii sanilor nostri. Dar va rog, luati-va sutiene potrivite! Cu gel, fara gel, cu pernute, cu sufletul meu ce... Nu conteaza! Sa va simtiti bine in ele, sa puteti respira normal, sa puteti stranuta fara sa va pocneasca sistemul de inchidere de la spate. Sa fie confortabile, din materiale care sa nu va irite si care sa nu va intre in tesut. Eu agreez mai multe marci si dintre ele o sa va pomenesc preferatele mele:

1. Lormar. Modelul pe care vi-l arat mi-e drag de mor, uneori uit ca il am pe mine. De aceea am cautat toate culorile in care se putea gasi (mai este pe piata gri si navy). Lormar-ul are un pret destul de ridicat insa rezista ani de zile, aratand exact ca in clipa in care l-am luat de pe raft.


Sursa foto: http://www.lormar.it/catalogo/moda/black/black-label-victoria/brook-balconcino-brook-slip

2. Balaloum, Acousma - au modele colorate, varietate mare, seturi de lenjerie pentru toate tipurile de sani, si mai mari si mai mici. Aceeasi rezistenta in timp, calitate foarte buna, preturi ceva mai joase decat Lormar-ul. N-am avut probleme nici macar cu un model de la ei, si nu pot sa va spun cam cate am... Oooooops! :)


Sursa foto: http://bodoon.ru/biryusinsk/item/nizhnee_bele_balaloum_acousma_zhenskoe_bele_optom-263295 



Pentru sport sau cand stau in casa, agreez modelele Triumph. Pentru ca m-am invatat cu ele. Probabil la capitolul bustiere puteam sa amintesc si de Nike sau Adidas, dar pe acelea le folosesc exclusiv pentru antrenamente.


http://www.underwear-online.com/producten/dames/18343/triumph-tri-action-hybrid-star-p-sportbh.html



Care e ideea: ca avem sanii mari sau mici, toti, dar ABSOLUT TOTI au nevoie de sustinere. Sa nu ne mintim ca anii in sir cu sanii in vant, oricat de frumosi ar fi, nu au pretul lor. Gravitatia nu iarta. Pozitia de somn, daca dormiti pe o parte, in timp poate avea niste urmari. De aceea seara (eu dorm intotdeauna in pozitie fetala), in 90% din cazuri port o bustiera comoda sau orice ofera un pic de  suport.

Sanii mari pe langa faptul ca au nevoie de ceva mai mult efort in ingrijirea lor, au tendinta sa plece de pe piept ceva mai devreme. Spun asta ca o femeie care a trecut de la o cupa D la C si am sesizat ca diferenta este mare. Pe langa durerile de coloana si limitarea activitatilor sportive, au multe neajunsuri. Iar in cazul lor, cred ca o lenjerie adecvata e un MUST! Si hidratare. La greu! Ca sa nu ne trezim in timp cu vergeturi ca se rupe pielea cand facem efort, la o sarcina etc.

Un alt aspect pe care vreau sa il ating: grija pe care trebuie sa o avem la alimentatie! Toti astia care ofera diete de slabit 5 kg pe saptamana, 10 intr-o luna si alte prostii similare, ar trebui fugariti cu pietre! Ceaiurile laxative si diuretice care poarta denumiri referitoare la silueta sau slabire sunt un alt inamic periculos. Pentru ca: in primul rand se pierde grasime putina, in schimb cantarul va inregistra pierderea de apa si masa musculara; si in al doilea rand, dupa cateva suisuri si coborasuri din acestea ultra rapide, o sa ne trezim cu doua oua ochiuri pe piept! Slabirea rapida neinsotita de sport duce INTOTDEAUNA la prabusirea pielii. Cand antrenam la o sala, am vazut efecte de care nu vreau sa imi amintesc... Si daca fesele se ridica destul de repede cu antrenamentele potrivite (am zis repede, nu usor ;)), in privinta sanilor sa fiu a naibii daca am putut sa le ajut pe fete cu ceva. 

Sa ne intelegem: nu blamez pe cineva care vrea sa apeleze la bisturiu. Daca asta ne tine treze noaptea, daca aspectul sanilor este cel care ne biciuieste mintea si increderea in noi insine... pentru numele lui Dumnezeu, facem tot ce e de facut sa ne revenim! Dar cel mai bine ar fi sa evitam sa ajungem acolo. Si asta, nu ne invata mai nimeni... 

Tot la capitolul ingrijire, as vrea sa va reamintesc cat de periculoasa este expunerea la soare a bustului, fara a folosi un factor de protectie potrivit. Eu, recunosc, nu am renuntat niciodata la sutien pe plaja. Riscul cancerului de san nu merita admiratia de cateva ore a celor din jur. In plus, exista undeva, in mentalitatea mea de femeie "batrana", incoltita ideea ca dumnealui ar face bine sa merite  fiecare piesa de lenjerie care pleaca de pe noi...

Ca un rezumat al celor de mai sus, ingrijirea sanilor pentru mine inseamna:

1. Sustinere
2. Hidratare
3. Tonifiere - masaj si sport
4. Protejare - de frig, lovituri, soare etc
5. Confort - degeaba ii sustin daca ii leg cu banda de scotch. De exemplu. :) Nu radeti, c-a vazut fata multe la viata ei! ;)

PS: daca soia e un aliment pe care il consumati frecvent, verificati-va sanii ceva mai des. Pentru ca da, creste nivelul de estrogen si de aici pot aparea o serie de necazuri. La barbati e si mai interesant... Am vazut culturisti vegani (inghiteau cantitati sanatoase de soia), care s-au trezit dupa cativa ani cu niste sani cat ai mei (ginecomastie)... Si nu pareau prea incantati...

Sa va fie de folos!
Cu drag,
Wolfette



Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2015 wolfettepandora.blogspot.ro

4 comentarii:

  1. Katy....unde ai disparut ????? Ma uit in fiecare zi pe blogul tau si...nimic !! Nicoleta( Galati )

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din suflet pentru grija, am avut niste necazuri destul de urate (o trompa fisurata, ce sa "o dau cotita"... ) care m-au tinut destul de departe de blog! Am adunat insa multe materiale si sper ca o sa le astern repejor in postari!
      O seara superba sa ai!

      PS:

      Ștergere
    2. PS: cred ca in viitorul foarte apropiat o sa va pregatesc niste surprize! Frumoase, zic eu! :)))

      Ștergere
    3. Sper ca esti bine , sanatoasa !!! Asa frumoasa si cu atatea probleme ....Te pup cu drag !!! Nicoleta

      Ștergere