duminică, 3 august 2014

KERASTASE Nectar Thermique (Tratament leave-in hidratant cu laptisor de matca, termo protector) - REVIEW

Uneori ma vad ca un buretele pe doua picioare... Piele uscata, par uscat... Ar trebui la Sahara, pe harta, sa pun poza mea, jur! In privinta pielii am gasit destul de usor solutii solutii, insa pentru par a trebuit sa incerc o groaza de marci pana sa dau de unele potrivite mie. 

Va vorbeam intr-un review anterior, la Macadamia Natural Oil Leave-In, ca mai sunt pe piata cateva variante mai eficiente in ceea ce priveste hidratarea parului. Si promisesem ca o sa revin cu ele curand, motiv pentru care, sotul meu ma apostrofa in ultima vreme ca nu ma tin de cuvant... Nu am avut "scapare"! :) 

Pentru ca nu vreau sa va tin in suspans, o sa incep prin a va expune cele mai bune produse leave-in (dupa parerea mea) pentrul parul degradat. Numarul UNU, in aceste situatii fiind: tratamentul  hidratant cu laptisor de matca, termo protector Nectar Thermique de la Kerastase. Un produs scump, dar absolut necesar pentru parul care sufera de deshidratare!




CE SPUNE PRODUCATORUL:

Expusa continuu la factori care usuca parul ( climatici, agresiuni mecanice, poluare etc) fibra capilara isi pierde netezimea, supletea si stralucirea. Kerastase Nectar Thermique este un nectar nutritiv cu rezultat termo-activ pentru suplete si netezime maxima a coafurii. 

O Tehnologie de exceptie : Extract de laptisor de matca + Gluco-Sleek ce confera suplete si stralucire. Aceasta formula imbogatita cu agenti cosmetici este combinata cu extract de LAPTISOR DE MATCA, deosebit de bogat in elemente esentiale hranitoare - glucide, proteine, lipide. Nectar Thermique confera suplete si stralucire chiar din interiorul fibrei capilare. 

Termo-protectie: Acest tratament este imbogatit cu un activ termoprotector, Xylose, pentru a proteja firul de par de efectele nocive ale caldurii in timpul uscarii cu feonul sau intinderii parului cu placa. Faciliteaza coafarea si protejeaza totodata impotriva agresiunilor mecanice. Acest nectar, bogat in guma de GUAR, cunoscuta pentru proprietatile emoliente permite o netezire mai buna a parului, protejand in acelasi timp contra actiunilor mecanice: brushing-ul este ameliorat. 

Rezultate: - Stralucire si suplete de la radacina la varf - Suplete ideala pentru fibra - Protectie impotriva agresiunilor mecanice - Faciliteaza coafarea Aplicare: - Dupa spalarea cu Bain-ul potrivit si tratarea cu masca adecvata, stergeti parul cu prosopul si aplicati o cantitate de marimea unei alune in palma si distribuiti uniform de la varfuri spre radacini, masand usor. Nu se clateste.


INGREDIENTE:




PAREREA MEA:

Exista doua creme leave-in care eu le consider senzationale: una este aceasta, cealalta fiind tot de la Kerastase (o sa va vorbesc despre Ciment Thermique in review-ul urmator). Dintre cele doua, cea mai hidratanta si mai cea care salveaza un par extrem de uscat este fara niciun dubiu NECTAR THERMIQUE-ul. Nu am suficiente cuvinte de lauda pentru ea. 

Nu este cea mai emolienta, nu ofera luciul extraordinar, dar: protejeaza de caldura si vine cu o infuzie e hidratare care pe parul meu imi aduce... cu o ploaie in rafale dupa o zi caniculara! Cat de fericit e pamantul acela? Cam tot atat pe cat e podoaba mea capilara dupa utilizarea acestui produs. 

Ingredientele nu sunt toccmai pe gustul meu. In mare proportie. Da, parafina. Da, silicon. Da, parfum. Da, PEG. Dar Doamne cum imi lasa parul acest produs! Nu blamati foarte tare parafina in produsele dedicate parului degradat, pentru ca o sa va aduc aminte in cateva clipe ca inclusiv Joico, in tratamentul lor "cel mai cel", respectiv Deep Reconstructor, o are prin varful listei. De ce? Pentru ca imbraca fibra capilara, atunci cand acesta este in suferinta cronica, sigiland-o astfel incat sa impiedice ruperea sub factori mecanici (a se vedea perierea, prinderea parului etc). Asa ca, in acest caz, e un compromis pe care il fac fara remuscari.

Siliconii (daca nu aveti tenul acneic, nu trebuie sa va sperie) au rolul asemanator de a forma o pelicula pe firul de par si de a-i conferi stralucire. Pe care, sa fim seriosi, ce par blond mai are asa ceva dupa vopsire, daca il lasati sa se usuce natural? Cand vedeti reclamele cu parul blond care curge ca matasea, acela nu e rezultatul unui sampon sau balsam... Acolo e mult silicon, uleiuri, produse de styling, multa stiinta si arta. Restul sunt povesti. Daca nu e natural, repet.

Nectar Thermique are un miros placut - pentru nasul meu, usor floral. Dispare relativ dupa  ora, insa nu e un miros coplesitor, care sa va provoace dureri de cap. 

Consistenta alba, cremoasa, ceva mai densa decat a ciment thermique-ului, dupa cum se vede in poze. Cu toate acestea, nu are nici pe departe consistenta cremei leave-in de la Macadamia Natural Oil sau Moroccanoil. Sa zicem ca acelea aduc cu unturi de corp, Nectarul avand o densitate de lotiune/lapte de corp.





Crema o folosesc amestecand in palma cam doua sfere cat doua alune de padure, peste care adaug 2 pompite din uleiul favorit. Toate le mixez prin frecarea palmelor, si pe parul usor zvantat (si nu ud, abia sters cu prosopul ;))  le aplic mai intai pe varfurile firelor de par, apoi din ce in ce mai sus, ultimele urme trecandu-le prin breton. Abia dupa aceea trec la uscarea cu foen-ul (pe care o fac cand parul este in proportie de 80% uscat). Rezultatul? Un par care arata aproape natural, ca si miscare si aspect.

Spre deosebire de Ciment Thermique, dedicat exclusiv parului cu un puternic grad de degradare, Nectar Thermique-ul este eficient si in cazul parului cret, care este in cele mai multe cazuri un par deshidratat. Chiar daca este 100% natural.

Exista un singur produs, nou aparut pe piata, care "imi miroase" mie ca ar fi mai bun decat acesta, cu ingrediente care "imi lasa gura apa", ca sa zic asa. Daca ma lipesc de el, ca tot schimb numerotarea pe placutele de varsta curand, o sa va detaliez daca este atat de minunat pe cat pare.

Deocamdata insa, pe piata romaneasca, din nenumaratele produse leave-in pe care le-am folosit, Nectar Thermique-ul castiga detasat. O sa ma repet, cred ca se poate si mai bine ca si ingrediente, dar deocamdata, la capitolul efecte, nu are rival! ;)

PS: sper sa nu mai primesc intrebari de genul: "Cum utilizezi asa ceva? Si te dai beauty blogger si cunoscatoare"... Mi s-a intamplat. Pentru ca, prefer sa raspund direct din postare (consider ca ne este mai util asa), nu poti sa iti vopsesti parul atat de agresiv (deschidere de culoare CHIMICA) si sa ai pretentia cu crema de galbenele si esenta de marar, plus un strop de musetel, sa ai un par care sa arate bine! Tratamentele naturale nu fac fata, in asemenea cazuri, OK? Ajuta un ulei de cocos, sau de masline, sau de ce vreti voi, insa mai vorbim de proteine care trebuie readuse in structura parului, de hidratare si de multe alte aspecte pe care, atunci cand sfidezi mama natura si podoaba pe care ti-a dat-o, trebuie sa le cunosti si sa le platesti in consecinta. Eu imi asum asta.

  • Produsul: 5 puncte din 5. Isi face treaba exemplar.
  • Ambalaj: 4 puncte din 5 (sprijinit in capac, puteti utiliza si ultimul gram de produs, dar suficient de opac sa nu aveti idee cand se termina)
  • Calitate: 4 puncte din 5 (am precizat mai sus de ce)
  • L-as mai cumpara: daca nu gasesc o varianta cu ingrediente mai bune, asta va fi unul din produsele cu care, v-am mai zis eu, o sa mor in maini! ;) Deci DA!

Voua, sa va fie de folos! 
Cu drag, 
Wolfette

    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2014 wolfettepandora.blogspot.ro

2 comentarii:

  1. Buna seara! Vanez de ceva vreme tratamentul leave-in de la Kerastase, dar din pacate nu l-am gasit nici in magazinele profi hair shop si nici pe aoro nu este disponibil, te rog mult, ai putea sa-mi spui de unde ti le-ai achizitionat? Merci frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer scuze pentru intarziere... Ca sa "ma spal de pacate"... ;), il poti lua din Romania de aici:

      http://www.vedo.ro/kerastase-discipline-nectar-thermique-lapte-disciplinant-cu-efect-anti-frizz-si-protectie-termica-150ml

      Sau din UK, cu mentiunea ca am comandat de pe site si n-am avut probleme:

      http://www.hqhair.com/kerastase-nutritive-nectar-thermique-150ml/10988049.html

      Sper sa te ajute! :)

      Ștergere