marți, 14 mai 2013

Pudra CLARINS Ever Matte (Mineral Powder Compact) - REVIEW

Afirmatie: Toate pudrele matifiante sunt la fel! Fals... Unele au o granulatie prea mare, altele nu matifiaza suficient, unele se vad de la 3 metri, altele "se aduna" in riduri. Dintre multele pudre pe care le-am incercat, pudra mea de suflet (matifianta, evident) este Ever Matte Mineral Powder Compact de la Clarins. O pudra foarte FOARTE buna. Dar, pe ansamblu, imperfecta in perfectiunea ei... ;)




CE SPUNE PRODUCATORUL:

Confera un aspect natural si mat.
Aceasta pudra compacta controleaza eficient luciul pielii ore intregi, lasand-o proaspata si impecabila.




Textura sa ultra-fina si confortabila uniformizeaza culoarea tenului cu un finisaj transparent. Complexul "Shine-Stopper" combina beneficiile plantelor cu puritatea mineralelor pentru a matifia instant tenul, a controla stralucirea si a micsora porii. Complexul "Light Optimizing +"  reflecta/difuzeaza lumina astfel incat liniile fine si micile imperfectiuni sunt vizibil diminuate. Pudra Tanaka absoarbe continuu excesul de sebum de la suprafata pielii, creind o senzatie de catifelare. Rezistenta machiajului este imbunatatita.

 Ofera dubla protectie: impotriva radicalilor liberi si poluarii.

INGREDIENTE:



PAREREA MEA:

Pudra Ever Matte este cel mai bun produs de acest tip pe care l-am incercat pana acum, din punct de vedere al rezultatelor. Da, matifiaza superb! Da, estompeaza porii, asa cum veti vedea mai jos. Textura chiar este extrem de fina, de cate ori am folosit-o nimeni nu a banuit macar ca am aplicat ceva pe fata, indiferent de conditiile de lumina, de anotimp etc.  Din acest motiv, confirm faptul ca este partial transparenta, asa cum precizeaza si numele. Nu se aduna in riduri, iar efectul de matifiere dureaza cca 4-5 ore vara. Cred ca este fantastica pentru tenul gras si la fel de potrivita si celui mixt.
La capitolul nuante exista 3, eu folosesc iarna 01 transparent light (rar am nevoie in zona T in sezoanele mai reci) si vara, cand ma bronzez, aleg 02 transparent medium.
Ambalajul imi da ceva batai de cap. Este auriu, elegant, urmele de degete sunt constante pe ambalaj, dar saculetul de catifea rosie, specific Clarins, le ascunde. Acesta aduna toate scamele si praful din jur, dar se poate curata fara probleme cu o rola pentru haine, in cateva secunde.




Contine talc, mica, silicon, amidon de orez, uree (hidrateaza atat cat o poate face o pudra ;)) si ceva extracte de plante. Ce imi place este ca tenul nu arata chiar perfect mat ci doar...perfect sanatos. Folosesc intotdeauna buretelul cu care vine pudra si nu am reusit niciodata "performanta" sa o aplic in exces.
In pozele de mai jos va voi arata cum se prezinta pe mana, nu stiu ce a fost in capul meu sa incerc sa fotografiez niste pudre transparente, insa am reusit sa surprind atat cat se poate (am aplicat o cantitate foarte mare la swatch-uri, de aceea PAR prafoase):



In stanga nuanta 02 transparent medium, in dreapta 01 transparent light:




Si acum, ce stie sa faca (va avertizez ca daca nu aveti stomacul tare sau daca abia ati mancat, s-ar putea sa intampinati ceva probleme... Pozele sunt facute cu functia macro, ca de obicei, si nu am nimic altceva pe fata in afara cremei de zi (in conditii de temperatura de 29 - 30 de grade). Deci, pentru calitatea review-ului, sa ne facem de ras, zic :)):


 

Daca as fi facut acest review acum 3 zile as fi spus ca este tot ce mi-as fi putut dori de la un produs de genul acesta! Ce s-a schimbat de atunci? Ei bine, asta:




Citind si alte review-uri pe Internet, am aflat cu "nespusa bucurie", ca toate pudrele Ever Matte au tendinta sa se sparga asa. Ceea ce m-a dezumflat un pic. Mai am foarte mult produs in caseta si ma gandesc cu groaza ca in cateva zile se va farama de tot. Deci nici nu se mai pune problema sa las fara grija Ever Matte-ul in poseta si sa il folosesc peste zi, pentru mici retusuri. Ok... Ma tot invart in jurul ideii daca se merita sa mai iau una sau sa reincep o munca nebuna de a cauta un produs la fel de bun. Iar acesta este exceptional de bun, fir-ar sa fie! Pe de alta parte, ma gandesc ca la jumatatea utilizarii voi ajunge in aceeasi faza (ceea ce inseamna 1 an) si pierd, din nou,  jumatate de pudra. Ooooof, dificila alegere!


  • Produsul: 4 puncte din 5
  • Ambalaj: 4 puncte din 5
  • Calitate: 5 puncte din 5
  • L-as mai cumpara: inca oscilez... E prima oara cand afirm asta la un review, sunt extrem de impartita! 


REVENIRE (26.09.2013): dupa cateva luni bune de cautari, nu am gasit niciun alt produs care sa ma multumeasca la fel de mult. Voi continua sa achitionez pudra Ever Matte, asumandu-mi riscul de a se sparge in timp, deoarece calitatea sa este fantastica! 


Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.



© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

sâmbătă, 11 mai 2013

Gel serbet de corp SABON IASOMIE (Sorbet Delicate Jasmine) - REVIEW

 Nu ma consider "o pretioasa" si nici o experta in ceea ce priveste lumea cosmetica, ci doar o femeie care are cat de cat o idee "cu ce se mananca" aceasta. In general, imi place sa stiu pe ce dau banii si ceea ce e mai important, cunosc foarte bine nevoile corpului/pielii mele. O sa precizez ca gelul serbet de la Sabon este un produs pe care l-am primit, in cazul in care isi imagineaza cineva ca l-am cumparat doar pentru a face un review negativ. Citind eticheta am stiut ca nu mi se potriveste si am avut o oarecare strangere de inima vazand cat a costat... Prin urmare ne-am despartit, acum fiind la cineva care chiar se poate bucura de el, dar am vrut sa vi-l prezint, cu bune si cu rele, pentru eventualitatea in care doriti sa il achizionati.



CE SPUNE PRODUCATORUL:
Cremă de corp cu textură foarte uşoară, având consistenţa unui gel. Conţine uleiuri de avocado şi palmier, bogate în vitaminele A, D, E şi în acizi graşi esenţiali. Datorită consistenţei sale uşoare, şerbetul se absoarbe rapid în piele, conferindu-i vitalitate şi strălucire.

Este un produs foarte potrivit pentru zilele calde de vară, putându-se refrigera şi folosi pentru revigorarea pielii după expunerea la soare.
A se folosi după curăţarea pielii cu gel de duş, ulei de duş, lapte de baie sau săpun lichid exfoliant.
Utilizare zilnică, pentru toate tipurile de piele.


INGREDIENTE:


Aqua, Propylene Glycol, Polyacrylamide&C13-14 Isoparaffin& Laureth-7, Hydrogenated Polyisobutane, Cetearyl Ethylhexanoate, Parfum, Caprylyl Glycol, Chlorphenesin, Tetrasodium EDTA, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Benzophenone-4, Tocopheryl Acetate, CI 42090, CI 61570 , Cinnamyl Alcohol, Butylphenyl Methylpropional, Limonene, Linalool.


PAREREA MEA:

Gelul serbet de corp Iasomie este un produs destinat pielii normale. Parerea mea. Pentru vara sau pentru o perioada cand doriti o usoara hidratare, este ok. Eu insa consider Sorbet-ul un produs modest. Si nu doar din cauza faptului ca nu e suficient de hranitor pentru mine.

Are textura de gel, asa cum precizeaza si numele. Miroase placut a iasomie, nu imi da acea senzatie de parfum greu, artificial, iar pe corp persista (in cazul meu) pana intr-o ora.

La aplicare, lasa o vaga pelicula, probabil uleiul mineral este de vina. Nu spun ca acesta nu formeaza o bariera eficienta in a impiedica pierderile de apa din piele, insa acest aspect este cu dublu tais. La folosirea uleiurilor minerale, in general, pielea nu mai respira la fel de usor si nici nu mai beneficiaza de un transfer de apa cu mediul. Ceea ce nu e intotdeauna de dorit. Nu iese nimic din piele dar nici nu mai intra ceva... In ceea ce priveste acest gel, pare destul "de light", potrivit tipului de piele normala, dar pentru pielea uscata nu este suficient de hranitor (nici nu are pretentia sa fie, pentru asta exista cremele si unturile de corp).

Contine Polyacrylamide (un compus controversat in lumea cosmeticelor) &C13-14 Isoparaffin (un amestec de uleiuri minerale, folosit pentru rolul sau emolient si ca agent de ingrosare), doua ingrediente pe care nu le agreez deloc, ambele in cantitate mare, fiind in compozitie pe locul 3 si respectiv 4, dupa apa si propilenglicol. Sucul de aloe si uleiul de avocado apar dupa parfum (ceea ce inseamna ca sunt cateva picaturi).





 Sabon recomanda, printre altele, pastrarea produsului in frigider si utilizarea sa dupa expunerea la soare. Probabil va da o senzatie placuta de racorire si hidratare (atat datorita apei cat si a umectantului - propilenglicol) dar cred ca exista alte alternative mai bune, atat ca raport calitate/pret, cat si ca eficienta.

Precizare: daca aveti tenul acneic, ultimul loc unde vreti sa ajunga un produs de genul acesta (cu ulei mineral) este pe fata!

Daca ar fi sa trag o linie as spune ca nu e un produs neaparat rau ci doar saracut formulat pentru pretul de 75 RON/ 200ml, dupa considerentele mele. La capitolul "Hit or Miss", pentru mine gelul Iasomie de la Sabon intra la "Miss"...
  • Produsul: 3 puncte din 5
  • Ambalaj: 5 puncte din 5
  • Calitate: 3 puncte din 5
  • L-as mai cumpara: NU 

Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

AM TESTAT: Uleiul de dus Lavanda de la SABON

In categoria "AM TESTAT" voi scrie despre produsele pe care le-am folosit doar de cateva ori, despre mostrele pe care le-am primit si incercat, sau despre orice alte cosmetice pe care nu le-am folosit suficient de mult (din punctul meu de vedere) incat sa pot spune ca pot face cu adevarat "un review".


Uleiul de dus cu lavanda de la Sabon l-am gasit cuminte in baia mamei. Si cat am stat in vizita la ea (aproape o saptamana), l-am tot incercat! ;)  In general, impresia pe care mi-a lasat-o a fost similara uleiului de dus cu iasomie, al carui review il gasiti aici. Cu exceptia mirosului si al aspectului, alte diferente esentiale nu am gasit.

CE SPUNE PRODUCATORUL:

Un săpun lichid unic ce conferă pielii hidratarea şi catifelarea de care are nevoie. Graţie conţinutului bogat în uleiuri esenţiale de măsline, avocado, jojoba şi germeni de grâu, produsul păstrează echilibrul de hidratare natural al pielii. Este îmbogăţit cu Omega 3, 6, 7, 9 şi cu vitaminele A, E.

Uleiul de măsline este bogat în antioxidanţi cu rol protector şi hidratant. Uleiul de avocado şi cel extras din germeni de grâu ajută la regenerarea pielii, iar uleiul de jojoba o menţine catifelată.

INGREDIENTE:



Aqua, Sodium Coceth Sulfate & Aqua & Sodium Sulfate & Coceth-2, Parfum, Cocamidopropyl Betaine, Cocamide Dea, Polyquaternium-11, Phenoxyethanol & Chlorphenesin & Sorbic Acid & Butylene Glycol & Benzoic Acid, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Methylchloroisothiazolinone & Methylisothiazolinone & Magnesium Chloride & Magnesium Nitrate & Aqua, Benzophenone-4, Olea Europaea (Olive) Husk Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, CI 42090, CI 17200, Coumarin, Geraniol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene carboxaldehyde, Cutronellol, Linalool.

PAREREA MEA:

Ca si ingrediente, difera doar ultimele din lista, daca ar fi sa fac o comparatie cu uleiul de dus cu iasomie. Iar ca si efecte pe piele, pentru mine amandoua sunt la fel de bune, fara nici cea mai mica diferenta. Singurul aspect care conteaza in acest caz cred ca este parfumul. Si aici intervin preferintele personale.


Mie imi place mai mult iasomia. Sau mai bine spus, nu m-am dat niciodata in vant dupa lavanda. Deci nu produsul miroase neplacut ci subsemnata are "o problema" in acest sens... ;) Mama  indrageste lavanda si ca atare este foarte multumita de produs. Persistenta aromei nu este indelungata pe piele, dar asa cum va spuneam, mie imi convine pentru ca nu se suprapune cu mirosul parfumului pe care il folosesc ulterior.
Consistenta este tot de gel ceva mai bogat, cu o densitate mai mare, iar ca si capacitate de spalare, desi contine uleiuri, este foarte eficient.




  • Produsul: 4 puncte din 5 (e problema mea cu lavanda)
  • Ambalaj: 5 puncte din 5
  • Calitate: 5 puncte din 5
  • L-as mai cumpara: DA, cu o alta aroma insa!
       


Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.


   © 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

joi, 9 mai 2013

Exfoliant Tropic SABON - REVIEW

Cred ca un pas absolut necesar pentru o piele sanatoasa si frumoasa este exfolierea. Dincolo de inlaturarea celulelor moarte, creste si eficienta ingredientelor active din celelalte produse de ingrijire utilizate (care patrund mai usor in piele). Exista pe piata o plaja imensa de produse dedicate scrub-ului corporal, de la bureti si perii pana la creme/geluri ce au printre ingrediente seminte, zahar, sare si alte minuni abrazive.

Optiuni exista pentru toate gusturile si toate buzunarele. Ideea este sa il cautati pe cel care va face fericite. Pentru mine, manusile de la Body Shop sunt la fel de bune in sensul curatarii ca si exfoliantul Cocoa Kona de la 100% pure sau ca exfoliantul Tropic de la Sabon. Insa pentru pielea mea uscata ultimele doua sunt alegerea pe care o fac cu ochii inchisi, la orice ora din zi si din noapte, datorita continutului bogat in uleiuri.
Tropicul este o descoperire recenta, si una de care sunt foarte incantata. Si o sa va explic imediat de ce:



CE SPUNE PRODUCATORUL:

O combinaţie de sare de mare şi uleiuri esenţiale care revitalizează pielea şi îi menţin strălucirea şi catifelarea. Este realizat pe bază de ulei de soia şi ulei de migdale şi este îmbogăţit cu minerale şi ingrediente esenţiale. Granulele de sare îndepărtează cu delicateţe celulele moarte şi regenerează pielea, lăsând-o moale şi catifelată. Uleiurile au un efect de durată şi reconfortant asupra pielii. Se recomandă mai ales pentru zonele uscate şi aspre. Evitaţi aplicarea pe răni deschise. Potrivit pentru toate tipurile de ten.

Tratament de îngrijire complet într-un singur borcan.

Contribuie la ascunderea vergeturilor şi celulitei.

Îndepărtează celulele moarte.

Pielea rămâne parfumată şi catifelată.
Stimulează circulaţia.

Înainte de tratament – săpun-ulei lichid.



După tratament – ulei de corp.


INGREDIENTE:

Sodium Chloride ( Sea Salt), Isopropyl Myristate, Parfum, Ricinus Communis (Castor) Seed Oil, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Laureth-4, Ethylhexyl Salicylate, 1,2-Octandiol & 3- Phenyl-1-Propanol, Benzophenone-3, Tocopheryl Acetate, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Carapa Guaianesis Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Borago Officinalis (Borage) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil & Euterpe Oleracea Fruit Oil, CI 47005, CI 14700.

PAREREA MEA:
Am gasit cu surprindere, placuta de altfel, ca are 3 factori de protectie solara. Ii vedeti la ingrediente, scrisi cu rosu (daca respectivii au si un alt rol in industria cosmetica, mea culpa, nu il stiu) . A fost neasteptat ca un produs tip scrub sa ofere ecran impotriva radiatiilor UVA si UVB.


Dupa cum ati putut observa are un amestec bogat de ulei de ricin (cunoasteti voi, uleiul acela de castor de il gasim pe toate etichetele traduse prost! :)), migdale dulci, andiroba (ulei din seminte de Carapa Guaianesis), jojoba, limba mielului, floarea-soarelui si masline. Cu greu am putut sa evidentiez cantitatea de uleiuri din borcan dar pana la urma... :) De asemenea mai contine un ulei sintetic, Isopropyl Myristate, care din fericire nu imi face probleme. Acesta are un rol interesant, si anume are calitatea de a face sa para mai putin uleioasa, mai putin densa daca vreti, compozitia unui produs cosmetic care contine foarte multe uleiuri. De asemenea, pe langa faptul ca intra foarte usor in piele, ajuta si celelalte ingrediente sa patrunda mai rapid.


Atentie: daca aveti ten acneic si intentionati sa folositi acest scrub pentru fata, utilizarea frecventa a uleiului sintetic de care va povesteam poate bloca porii si de asemenea, poate da uneori reactii neplacute pe tenul sensibil. Eu il folosesc doar pe corp si nu ma pot pronunta in ceea ce priveste tenul.





Sarea este fina, motiv pentru care exfoliaza tot! Fata de un scrub cu zahar, care are o granulatie mai mare, scrub-ul cu sare este ceva mai eficient. Ganditi-va la diferenta care apare la folosirea unei pile de unghii de metal si a uneia din sticla (as fi folosit drept comparatie hartiile abrazive - smirghel - dar am zis ca e parca prea mult pentru un blog despre cosmetice!!! :)) Insa, exact din aceasta cauza, a granulatiei fine, trebuie aplicat cu blandete, pentru a nu deveni prea agresiv pentru piele. Va garantez ca si daca nu il veti presa cu inversunare, el isi va face treaba 100%!


Pe site scrie sa il folosim dupa uleiul de dus. Ceea ce si fac de doua ori pe saptamana. Ma spal "de voie" si apoi utilizez exfoliantul pe unde cred ca este necesar. Combinatia lasa pielea de vis! Si pregateste foarte bine terenul pentru un eventual autobronzant, astfel incat acesta sa nu se aplice in dare si ma trezesc a doua zi ca arat ca o tigroaica nefericita! ;)

Ambalajul, asemeni celorlalte produse Sabon, este din sticla, ceea ce ma face sa le plimb in si din baie dupa fiecare utilizare pentru a nu suferi accidente! Daca aveti copii, stiti... Precizare: dupa ce il folositi de cateva ori, se mai intampla ca uleiul sa se scurga pe exterior si riscul sa va alunece recipientul din maini nu e deloc neglijabil!

Cat pe ce era sa uit partea care imi place mult de tot la acest produs: miroase absolut delicios! A fructe tropicale. Daca se va scoate pe piata un nectar cu aroma asta, cred ca ma voi certa rau de tot cu cantarul! Deci multumesc cerului ca nu sunt precizate nominal fructele care creeaza parfumul acesta! :)))
Asa cum va spuneam si la uleiul de dus, urmariti site-ul Sabon, au periodic oferte foarte generoase! Si daca aveti ocazia, incercati-l! Dar va avertizez ca poate da... dependenta! ;)

  • Produsul: 5 puncte din 5
  • Ambalaj: 4 puncte din 5
  • Calitate: 5 puncte din 5
  • L-as mai cumpara: DA, dar voi cumpara pe rand si alte variante!

Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.

© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

miercuri, 8 mai 2013

Ulei de dus SABON cu iasomie (Delicate Jasmin) - REVIEW

Ma intalnisem cu Sabon in cateva review-uri de pe blogurile de beauty de la noi. Le-am vazut site-ul, dar niciodata nu am avut acel "zvac" pentru a lansa o comanda, nu stiu de ce. Pana cand draga mea mama, mi-a facut cadou de sarbatori... produse Sabon! Si am putut si eu sa imi satisfac curiozitatea si sa imi raspund la intrebarea care "ma chinuia": "A cumpara sau... a nu cumpara Sabon?" :)

 

Primul pe care am vrut sa il incerc a fost uleiul de dus. Numai dupa nume suna a rasfat pentru piele... O sa vin cu o intrebare care sa va dea o idee despre ce va urma: Mai este cineva pe lumea asta caruia i-a fost mila sa consume un gel de dus pe corp si sa fi vrut sa il foloseasca doar pentru fata, pentru ca este ATAT "de bland"? Mie mi-a fost... ;)  

CE SPUNE PRODUCATORUL:

Un săpun lichid unic ce conferă pielii hidratarea şi catifelarea de care are nevoie. Graţie conţinutului bogat în uleiuri esenţiale de măsline, avocado, jojoba şi germeni de grâu, produsul păstrează echilibrul de hidratare natural al pielii. Este îmbogăţit cu Omega 3, 6, 7, 9 şi cu vitaminele A, E.


Uleiul de măsline este bogat în antioxidanţi cu rol protector şi hidratant. Uleiul de avocado şi cel extras din germeni de grâu ajută la regenerarea pielii, iar uleiul de jojoba o menţine catifelată.


INGREDIENTE:




Aqua, Sodium Coceth Sulfate & Aqua & Sodium Sulfate & Coceth-2, Cocamidopropyl Betaine, Parfum, Cocamide Dea, Polyquaternium-11, Phenoxyethanol & Chlorphenesin & Sorbic Acid & Butylene Glycol & Benzoic Acid, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Methylchloroisothiazolinone & Methylisothiazolinone & Magnesium Chloride & Magnesium Nitrate & Aqua, Benzophenone-4, Olea Europaea (Olive) Husk Oil, Persea Gratissima (Avocado) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, CI 61570, Linalool, Butylphenyl Methylpropional.
  
PAREREA MEA:

Am afirmat in nenumarate randuri ca pielea de pe corpul meu, mai ales pe picioare, este un desert. Pentru mine este o corvoada sa imi gasesc combinatia gel de dus/sapun, crema/ulei de corp astfel incat sa nu para ca naparlesc precum un sarpe. Da, stiu, vizuala si neplacuta fraza... ;)

Acest gel de dus este, asa cum spuneam mai sus, foarte bland. In sensul ca spala foarte bine dar nu usuca pielea. Avand in compozitie o serie de uleiuri (e adevarat ca nu sunt in cantitati foarte mari dar sa nu uitam ca este un produs destinat spalarii si nu atat ingrijirii corpului) imi lasa senzatia de piele catifelata, hranita, similara celei pe care o am dupa folosirea scrub-ului Tropic tot de la Sabon si a celui Cocoa Kona de la 100% pure. Ador produsele de genul acesta, pentru cele care au aceleasi probleme ca si mine, aceste cosmetice sunt absolut necesare.

Dupa ce am utilizat ani in sir tot felul de sapunuri cu glicerina, cu formule care mai de care mai simandicoase dar deloc eficiente, nu pentru mine cel putin, in sfarsit respir linistita. O sa spuneti ca exagerez... Dar imaginati-va ca dupa fiecare dus simtiti cum vi se strange pielea pe intreg corpul, apare o senzatie de disconfort si trebuie sa aplicati straturi-straturi de crema si uleiuri, sa asteptati pana acestea intra in piele ca sa puteti pleca, in sfarsit, la serviciu... Cam cat timp, efort si cantitati de produse consumate (a se citi ce sume investite in ele)? Atunci cand spun ca raportul calitate/pret este unul bun ma gandesc inclusiv la ce bani economisesc folosind produsul respectiv, nu neaparat la costul propriu-zis.



Consistenta este mai degraba spre gel relativ dens, nu pare uleioasa. Chiar miroase a iasomie (eu sunt topita dupa mirosurile florale, in special iasomie, crin, liliac) dar nu persista foarte mult pe corp, ceea ce gasesc ca este minunat, pentru ca dusul devine extrem de placut dar dupa aceea pot aplica orice parfum doresc fara sa creez un amalgam de arome in jurul meu.

Principalele ingrediente sunt extrase/derivate, unele partial sintetice din uleiul de cocos. Ceea ce e bine. Cei mai pretentiosi vor sublinia ca exista printre ingrediente conservantul Phenoxyethanol (in locul cunoscutilor parabeni) si posibil iritantul Linalool. Pentru mine formula este buna asa cum e.

Ambalajul este elegant dar un pic problematic, pentru o casa cu pitici... Il feresc cat pot de fetele mele, simt cum mi se ridica tensiunea ori de cate ori il prind (fiind de sticla, il si vad "indoindu-se" de gresia de pe jos!).

Dupa dus, eu una nu imi permit sa nu ma dau cu crema, dar cred ca o piele normala ar putea sa sara din cand in cand acest pas.
Daca vreti sa il achizitionati, stati cu ochii pe site-ul Sabon. Apar uneori reduceri semnificative (20%, uneori chiar 40%) si pentru ce stie sa faca, vi-l recomand cu tot dragul!

  • Produsul: 5 puncte din 5
  • Ambalaj: 5 puncte din 5
  • Calitate: 5 puncte din 5
  • L-as mai cumpara: DA, cu mentiunea ca voi cumpara pe rand si celelalte variante de uleiuri de dus!
   
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  
© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

marți, 7 mai 2013

Despre interactiunile in lumea cosmeticelor si experienta mea cu 100% pure!

De curand am primit un mail prin care eram intrebata daca eu detin blogul Wolfette's Pandora. Venea de la reprezentantii 100% pure in Romania carora le-au placut review-urile mele privind Cocoa Kona. (Bag mana in foc ca nu atat de mult pe cat mi-au placut mie produsele lor...:))) Lasand gluma, au vrut sa imi multumeasca, trimitandu-mi un cadou simbolic, precizau ei in mail-ul respectiv. Banuiesc ca "m-au prins" pe baza comenzilor plasate pe site! :)

  
Nu pot spune ca nu am fost bucuroasa. In primul rand, ca mi se citeste blogul! Cine nu ar fi?!? Si in al doilea rand, aratati-mi o femeie careia nu ii plac surprizele... Dar am ramas un pic pe ganduri, pentru ca pe undeva, noi ar trebui sa le multumim celor care scot pe piata produse bine formulate, cu beneficii reale pentru ten, nu invers!
 
 Atunci cand am inceput sa scriu acest blog am stiut din start ce vreau: sa impartasesc experientele mele cu produsele pe care le folosesc, fie ele bune sau nu, si sa ajut astfel, prin postari cat mai pline de informatii, pe cele/cei care vor dori sa le achizitioneze pe viitor. Imi ia un pic de efort sa fac asta. Dar si eu la randul meu am salvat ceva bani, nu putini, citind review-uri amanuntite, vazand poze cu produsele, texturile si compozitiile lor. Am stiut inainte de a tine produsul in mana daca mi se potriveste sau nu si daca merita investitia.


Exact in acest scop am inceput sa postez la randul meu, pentru a ma revansa, pe de o parte, si pentru a oferi o mana de ajutor celor care cauta informatii pe internet, ca si mine, pe de alta parte! Nu neg ca ma mai enervez cand gasesc cate un review "modest" in care apare o poza a ambalajului si un copy-paste a descrierii produsului de pe site-ul producatorului, fara sa gasesc un cuvant despre interactiunea autorului postarii cu crema/serul etc respectiv.

Niciodata nu am scris si nu voi scrie un review pozitiv ca poate-poate "pica ceva", chiar le precizasem celor de la 100% pure ca review-urile au fost cat se poate de oneste. Daca un produs imi place foarte mult atunci despre asta voi vorbi, iar daca ma dezamageste voi explica de ce, unde cred eu ca schiopateaza formula si ce nu imi convine la el (in masura in care imi permit si mie cunostintele)! 

 
In Wolfette's Pandora nu am probleme de moralitate si nici asteptari. De natura materiala. As fi fericita sa stiu ca este un blog vizionat si din care se mai poate invata cate ceva! Le multumesc celor de la 100% pure pentru mi-au popularizat blogul si pentru oferta lor generoasa (am primit o crema de maini careia ii fac review - e o crema foarte buna dar indiferent cum era, ticaloasa ar fi scris... :))) si alte cateva mostre din gama lor). M-am bucurat pentru ca am avut ocazia sa le testez mai multe produse, in conditiile in care va spuneam in review-uri ca imi plac mult din punct de vedere calitativ si senzorial cremele de corp/scrub-urile acestei companii.
 
Care este scopul acestei postari, va veti intreba? Ei bine, este unul foarte simplu: impartasiti-va experientele! Ca folositi game romanesti sau nu, scumpe sau nu, bio sau nu... SCRIETI! Nu neaparat tehnic, nu trebuie sa cunoasteti toate ingredientele sau sa disecati toate aspecte unui produs cosmetic, dar daca gasiti o farama de timp, scrieti! Asa avem sansa sa invatam unele de la altele, sa combatem importatorii amatori de adaosuri 100% - 200%, sa ne protejam nu doar bugetul ci si pielea (la propriu) de produse slabe calitativ sau cu efecte ambigue.


Scrieti chiar daca aveti doar 2 cititori, ca si cand v-ar savura blogul sute! Si intr-o zi, din senin, veti primi acea recompensa mentala, de care aveati nevoie pentru a continua! Apoi inca una, si inca una... Va fi un cititor care va va multumi, un altul care va va lauda (vor fi unii care va vor admonesta dar pe mine una ma lasa rece ;)), ideea e ca veti simti ca munca voastra de a scrie, a edita fotografii sau orice altceva alegeti sa postati este recompensata! Exact despre asta este vorba in aceasta postare, iar interactiunea mea cu cei de la 100% pure a fost un astfel de moment pe care am vrut sa vi-l impartasesc!
 
Voua, o zi fabuloasa!

Nota: fotografiile sunt preluate de pe google.com.

© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

100 % PURE Super Fruits Concentrated Serum - REVIEW

 

Daca tot suntem in preajma Pastelui, v-as spune ce este acest ser pentru mine: o masa copioasa, de sarbatoare, pentru tenul meu! Un amestec al unora dintre cele mai bogate in antioxidanti uleiuri si al celor mai importante vitamine folosite in industria cosmetica! Un festin delicios... numit Super Fruits Concentrated Serum!
 
 
CE SPUNE PRODUCATORUL:
 
Ser concentrat cu fructe bogate în antioxidanţi – efect anti-rid şi regenerare
 
100% Natural, 100% Vegetarian

Un produs cu adevărat 100% pur, conceput special pentru a regenera pielea deteriorată, acest puternic ser concentrat din fructe bogate în antioxidanţi şi vitamine se absoarbe repede în piele, pentru o hidratare intensă imediată!

 Greutate netă 30 g / 1 oz (aproximativ 30 ml)
 
INGREDIENTE:
 
Ulei din seminţe de punica granatum (rodie), ulei de euterpe oleracea pulp (acai), extracte de frunză/sămânţă de fruct de cafea, fruct de maqui berry (maqui), punica granatum (rodie), boabe de lycium barbarum (fruct goji), boabe de euterpe oleracea (boabe de acai), vitis vinifera (strugure tămâios), malpighia punicifolia (acerola / vișină de Barbados), sambucus canadensis (soc), coajă de garcinia mangosteen (mango), ascorbat de sodiu (Vitamina C), retinyl palmitate (Vitamina A), tocopherol (Vitamina E)
 
 
 
PAREREA MEA:
 
 Cred ca ingrijirea tenului nu trebuie sa astepte pragul de 30 de ani. Insa daca pana atunci, cand si geneticul e "prietenos", nu este necesara o rutina prea ampla, dupa aceasta varsta, lucrurile se schimba un pic. Daca apare si o sarcina, care poate sa aduca si ea modificari hormonale cu repercusiuni asupra pielii, atunci incepe o munca anevoioasa in a-ti cunoaste tenul, a te adapta noilor sale nevoi si a le acoperi. Cu putin noroc, pe cele mai multe dintre ele!
 
Unul din ingredientele pe care le iubesc in cosmeticele dedicate tenului sunt antioxidantii. In principal, datorita faptului ca acestia incetinesc sau previn actiunea radicalilor liberi. De principiu, imaginati-va efectul de oxidare pe care il sufera unele fructe (un mar, o para) proaspat taiate. Se inchid la culoare. Ei bine, in paralela aceasta - ca sa nu incep cu povesti despre metabolismul celular :), rolul antioxidantilor este sa combata sau sa incetineasca acest proces. Efectul este potentat daca acestia se regasesc si in alimentatie nu doar in produsele folosite pentru ten!
 
Pe langa rolul de mai sus, au efect in diminuarea cicatricilor, in atenuarea ridurilor (ajuta la imbunatatirea sintezei de colagen si a elasticitatii pielii), in estomparea petelor provocate de soare (accelerand procesul de regenerare al celulelor). Si o alta bila alba: au efect antiinflamator.
 
Iata de ce, serul celor de la 100% pure imi place foarte mult. Rodia, acai, boabele de cafea, goji sunt unele dintre cele mai bogate fructe in antioxidanti. Nu sunt singurele din lume si nu o sa afirm asta (a se vedea si afinele, boabele de cacao, coacazele etc), dar sunt acolo, in varful piramidei. La acestea, se adauga efectul strugurelui tamaios (antirid) si al vitaminelor C, A si E, trei dintre cele mai potente ca si efecte asupra pielii.
 
 
 


Serul acesta este pana la urma un ulei. Care miroase superb (ganditi-va numai cat de parfumate sunt fructele din continut :)) si se absoarbe foarte repede in piele. Uleiul de rodie, principalul ingredient, este un ulei uscat (continutul sau de acid oleic este de 6,2% - cu cat acest procent este mai mic, cu atat uleiul respectiv intra mai repede in piele, spre ex. cel de masline are cca 55% acid oleic, ca sa va faceti o idee). Nu este bio 100%, eu insa nu am o problema cu provenienta vitaminelor (caci despre ele este vorba). Ca sunt din plante sau de sinteza, au aceeasi formula si acelasi efect pe ten. E modul MEU de om pragmatic de a gandi si nu am de gand sa devin mai catolica decat Papa pe tema asta!
 
Il folosesc seara, fie IN LOC de crema, dupa ce imi aplic serul hidratant pentru noapte, fie dupa ser si crema, ca ultim pas in ingrijirea tenului. Faptul ca se afla intr-un recipient cu pompa ma bucura, produsele bogate in antioxidanti, in contact prelungit cu aerul, isi pierd destul de repede proprietatile benefice.
 
Dimineata imi simt pielea supla, linistita, si da, nu pot sa spun ca am vazut schimbari dramatice pe tenul meu, dar asta se datoreaza faptului ca si inainte am folosit uleiuri cu proprietati similare. Insa acest ser vine cu un "buchet" de ingrediente dupa sufletul meu! Nu va asteptati la miracole dupa cateva folosiri, este ca o cura de sanatate binevenita pentru piele, care necesita timp.
 
Unde nu sunt de acord cu  producatorul este... cred ca era previzibil, la partea cu hidratarea. Nu este un produs care sa aduca un aport in hidratarea propriu-zisa a tenului insa daca veti folosi inainte un produs dedicat - poate fi si o lotiune tonica, atunci cu siguranta, fiind un ulei, va bloca pierderile de apa din tesut!
 
Este un produs relativ scump. Insa daca ma gandesc ca aplic cateva picaturi, cca 4-5, si ca ar trebui sa imi ajunga cateva luni bune, eu consider ca merita efortul ca si raport calitate/pret. Am vazut produse mult mai sarac formulate, foarte apropiate daca nu similare, ca si costuri.
 
 
 
  
 
  • Produsul: 5 puncte din 5
  • Ambalaj: 5 puncte din 5
  • Calitate: 5 puncte din 5
  • L-as mai cumpara: DA!
   
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit pareri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.

© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro