Daca tot am inceput "lantul" produselor despre curatarea tenului, urmatorul pas logic ar fi sa scriu un review despre laptele demachiant. Folosesc de mult cele doua variante de la Clarins: cu gentiana (in perioadele mai calde ale anului sau cand tenul tinde mai mult spre mixt/gras) si cu ierburi din Alpi (pentru sezonul rece sau cand tenul meu este mai deshidratat decat de obicei, cum ar fi acum, din pacate...).
Am incercat nenumarate marci de demachiante. De la Bioten la Lancome, unele cu mai multe substante hranitoare, altele mai bogate in agenti de curatare sau avand si functie antirid. Concluzia mea? Un lapte demachiant este bun cand curata foarte bine tot machiajul de peste zi, fara a fi agresiv si a-mi irita pielea. Sa fie antirid...da si nu, ma intereseaza mai putin acest aspect. Avand in vedere timpul extrem de scurt in care intra in contact cu fata nu cred sa aiba un efect miraculos. Prefer sa folosesc creme si masti destinate acestei probleme.
De ce aleg Clarins? In primul rand, utilizez restul gamei si in general imi place sa folosesc produsele de curatare "in ton", ca sa zic asa, cu cele de ingrijire. In al doilea rand pentru ca imi simt tenul foarte curat si relaxat dupa aplicarea laptelui demachiant (afirmatie valabila pentru ambele tipuri). Si nu in ultimul rand pentru ca, daca veti urmari seturile lapte demachiant/lotiune tonica in Sephora le veti putea gasi periodic, la un pret extrem de convenabil (cca 25-30% mai ieftine decat la achizitionarea produselor separat).
In review-ul de astazi o sa va fac cunostinta cu "Laptele Demachiant cu Ierburi din Alpi", destinat pielii normale sau uscate, un prieten vechi si drag cu care imi dau intalnire in serile reci, dar si in cele in care fata mea sufera (din cauza unui soare prea puternic sau a unui vant care mi-a biciuit obrajii peste zi).
CE SPUNE PRODUCATORUL:
Curata cu blandete si indeparteaza orice urma de machiaj si impuritati, lasa pielea curata, pura si luminoasa, in timp ce conserva filmul hidrolitic.
INGREDIENTE:
- Bio-ecolia: conserva echilibrul pielii;
- uleiuri hidrofilice: curata;
- Vitaminele A si E: imbunatatesc calitatea pielii;
- Ierburi alpine: catifeleaza;
- Migdale dulci: hranesc
- Melissa, ienupar, arnica: tonifica.
PAREREA MEA:
Cred ca este esential sa corelez gradul de satisfactie al clientului cu modul in care foloseste acest produs. In cazul meu, arata asa:
1. Pun o cantitate generoasa de lapte demachiant in palma, frec mainile intre ele pentru a-l incalzi si apoi il aplic pe fata, ochi si gat prin presari usoare (tehnica Clarins). Apoi palmele le asez din centru spre exterior (deci de la baza nasului spre urechi, din centrul funtii spre tample etc)si le iau brusc de pe fata, repetand de 6-7 ori. Consilierii de la Clarins mi-au spus ca in acest mod laptele demachiant va ridica la suprafata impuritatile si machiajul fara a agresa pielea. In continuare insa, eu masez usor ochii (laptele pe care l-am pus cu un minut in urma acolo a avut timp sa patrunda bine in machiaj). La demachierea ochilor procedez cu atentie si fara a crea presiune, ultimul lucru pe care insist fiind genele. In final, sterg cu un servetel demachiant sau umed.
Aici, va dau un pont: atentie sa nu contina alcool. Puteti folosi orice servetel umed atata timp cat nu are aroma de menta sa curga lacrimile siroaie in urma sa, sau mai stiu eu ce parfum (de levantica,de exemplu!). In cazul meu - si voi ramane la varianta asta si cand vor creste copiii - cele mai blande si mai bune au fost servetelele de la Pampers cu Aloe (cele verzi) pentru bebelusi. Sunt antialergice si minunate ca raport calitate/pret. Sfatul l-am preluat de la doi makeup artisti bine cunoscuti in US si a functionat extraordinar.
Cand termin demachierea in acest mod ma spal pe fata cu apa si sapun (gentle soap sau Foaming cleanser cu shea, in general pe al doilea il folosesc seara) si abia apoi folosesc lotiunea tonica. Rezultatul? IM-PE-CA-BIL!
2. Atunci cand nu am prea mult timp sau sunt foarte obosita, imi ud palmele si fata, procedez similar cu laptele, il aplic in palma, il incalzesc frecandu-l intre maini, il pun pe fata/ochi/gat si masez usor ca si cand m-as spala cu sapun. Apoi sterg cu servetel demachiant si imi continui "ritualul" cu apa, foaming cleanser, crema de fata si ulei. Mai folosesc metoda aceasta cand am tenul mai gras decat de obicei.
De ce mai folosesc servetel? Pentru ca daca as curata fata cu dischete demachiante, as folosi fooooarte multe. Am incercat sa ma demachiez doar cu servetele umede/demachiante. Nu am putut sa indepartez tot, in conditiile in care nu folosesc fond de ten ca atare, ci in amestec cu crema de zi. Deci nu am cine stie ce tapet de dat jos! Am luat apoi in calcul varianta demachierii cu ulei. De jojoba. De cocos. De nuci de macadamia. Am reusit performanta sa arat infiorator de stralucitoare intr-un strat de ulei si surpriza: o parte din machiaj se intindea stanga-dreapta (mai ales rimelul) fara prea mari sanse sa plece de acolo! Si atunci, dupa multe tatonari, am ajuns la variantele acestea, cele mai bune pentru mine in sensul unei curatari ca la carte a tenului.
Asa ca, in conditiile descrise mai sus, laptele demachiant cu ierburi alpine de la Clarins s-a mulat minunat pe tenul meu. Nu mi-a uscat pielea. Nu a lasat-o prea grasa. Nu mi-a provocat iritatii. A patruns doar foarte bine in machiaj facand procesul in sine de indepartare al acestuia foarte usor. Imi place atat de mult pentru ca pielea mea deshidratata se simte rasfatata. Nu este suficient de hranitor incat sa nu mai am nevoie de crema dar nu am nici cel mai mic disconfort (cu Garnier-ul si L'Oreal-ul insa...) Parfumul este fin, nu persista - ceea ce e bine! Eu una nu vreau sa amestec mirosul de natura verde cu cel al cremei si al apei de colonie de la baza gatului... Imaginati-va numai, ce ar iesi!
Daca ar fi, dupa atatia ani de incercari sa gasesc o varianta mai ieftina, cea mai reusita pentru mine a fost Emulsia Demachianta Revitalizanta de la ASLAVITAL. Daca ar fi sa aleg intre cele doua insa, as nominaliza fara sa clipesc Laptele Demachiant cu Ierburi Alpine de la CLARINS.
- Produsul: 4 puncte din 5 (demachierea genelor necesita ceva timp)
- Ambalaj: 5 puncte din 5 (noul ambalaj nu ma incanta la fel de mult ca acesta)
- Calitate ingrediente: 4 puncte din 5
- L-as mai cumpara: DA! (cei 200ml imi ajung 7-8 luni, in conditiile in care nu il folosesc exclusiv)
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro