miercuri, 9 octombrie 2013

CAUDALIE Vinosource S.O.S. ser hidratant - REVIEW

Pielea deshidratata nu intra in categoria tipurilor de ten, cum ar fi gras, uscat sau mixt, ci este o stare in care se afla aceasta. Deshidratarea se poate regasi la orice tip de ten, cu precadere la cel uscat si cel mixt, uneori, ceva mai rar ce e drept, intalnindu-se si la tenul gras. Ca si estetica, pielea poate aparea cumva matuita, uneori se descuameaza, pare ceva mai ridata, si in general tenul are aspect obosit. Deshidratarea este in general temporara si poate fi cauzata de o serie de factori: o dieta defectuoasa (lipsa lichidelor, excesul de cofeina sau cel de diuretice - atentie la pastilele/ceaiurile de slabit! ;)), de exfolieri prea dese, de sapunuri prea dure, de produse pe baza de alcool si chiar si de sport (atunci cand nu va hidratati corespunzator in urma antrenamentelor), expunerea prelungita la soare fara factori de protectie si lista ar putea continua!



 Cand vorbim de pielea de pe corp e una, insa atunci cand ne referim la ten, suprafata pe care trebuie sa mai asezi si un machiaj... si aceasta e mai chinuita decat terenul din zonele secetoase... e cu totul altceva! Inainte de a folosi ANR-ul de Estee Lauder, am descoperit produsul Caudalie - Vinoperfect S.O.S. ser hidratant, care pentru mine ocupa locul 2 la capitolul produse de hidratare si care odata intrat in rutina mea de ingrijire, a ramas o constanta tocmai datorita efectelor sale. 




CE SPUNE PRODUCATORUL:

O solutie pentru tenurile deshidratate: SOS SER HIDRATANT capteaza si difuzeaza apa in profunzime in piele, pentru a-i restabili echilibrul de hidratare, lasand tenul catifelat si proaspat. Protectia impotriva actiunii radicalilor liberi este oferita de polifenoli iar extractul de ulei de masline hraneste pielea in profunzime, fiind nutritiv si emolient.



Aplicati dimineata si seara, imediat dupa spalare, pe fata si gat. Evitati zona ochilor. Non-comedogenic.

Hidratarea tenului creste cu 127%*
Sensibilitatea pielii scade cu 61%*

Produsele Caudalie se gasesc exclusiv in farmaciile Centrofarm.
SOS Serum, 30 ml: 122.67 lei


INGREDIENTE:





PAREREA MEA:

S.O.S. ser hidratant este dupa parerea mea unul dintre cele mai bune produse Caudalie, atat pentru faptul ca "se tine de cuvant", avand efecte vizibile si imediate pe ten, cat si pentru raportul calitate/pret (fac referire aici exclusiv la costurile brandului Caudalie! ;)). 

Este un ser fluid, cu consistenta unei lotiuni usoare si nu a unui toner, pe care mie imi place sa il tin in frigider. Folosit dimineata, pe tenul proaspat spalat, creeaza o stare de comfort atat datorita hidratarii cat si a impactului unui produs racoros aplicat pe piele. Plus ca imi da senzatia ca ma trezeste din somn! Datorita zilelelor in care ma trezesc cu bucuria de a avea un usor edem sub ochi (fie de la excesul de sare fie de la perioada hormonala "propice"), am invatat ca produsele cosmetice aplicate cat mai reci pot face minuni. Si iata cum frigiderul, un dusman declarat al meu de multi ani :)))), a inceput sa imi redevina prieten... Daca nu ar fi copiii, din punctul meu si al jumatatii mele de vedere, probabil rafturile acestuia ar arata ceva de genul: cosmetice, cosmetice, mancare, cosmetice! :)





Textura sa non-grasa il face potrivit tuturor tipurilor de ten. Nu il vad incarcand porii, se absoarbe foarte repede fara urme, se poate folosi dimineata si seara, dar eu il utilizez exclusiv dimineata, inainte de culcare (avand in vedere ca pielea se hraneste foarte bine in timpul noptii) raman fidela ANR-ului. Culoarea este alb laptoasa, semi-transparenta iar mirosul subtil este citric, de mandarine, se simte un pic de castravete si un ton de menta. Din punct de vedere olfactiv, desi  parfumul nu este chiar cea mai mare bucurie intr-un ser pentru ten, eu nu am inregistrat reactii negative, ba chiar am fost incantata, spre rusinea mea :), sa il adulmec!

Formularea acestui produs nu este fabuloasa, dar este buna. Daca in ceea priveste ANR-ul, mi s-a intamplat sa imi dau seama dimineata ca am uitat sa folosesc crema datorita starii de hidratare si de bine creata de ser, cu SOS ser hidratant, nu am trait asta. Da, simt o hidratare intensa, peste cea creata de Bioderma, de Avene, de Clarins si de multe altele, cu toate acestea in cca - 15-20 minute de la aplicare am nevoie de un produs nutritiv, si care sa confere un plus de elasticitate pieleii. Acesta este punctul in care serul nu straluceste. Probabil daca squalane (extras din masline, care are molecule mici, extrem de penetrant si emolient) ar fi fost in lista ingredientelor inainte si nu dupa parfum, as fi fost mult mai fericita! Dar avand in vedere ca serul se numeste SOS hidratare si nu SOS nutritie... pot fi impacata cu asta!

Puncte in plus castiga datorita continutului de apa de struguri si de extract de struguri, ambele ingrediente bogate in polifenoli si care confera o capacitate antioxidanta serului. Sunt multumita de ambalajul prevazut cu pompa (dincolo de motivele de igiena) pentru ca asigura conservarea compozitiei in conditii optime iar dozarea este excelenta. O pompita imi ajunge pentru fata, doua folosesc atunci cand aplic serul si pe gat si decolteu.

Acidul hialuronic este intr-un procent redus (se regaseste aproape de finalul listei de ingrediente). Cu toate acestea nu neg hidratarea buna oferita de acest ser. Daca aveti ten sensibil, luati in considerare continutul de parfum, iar siliconul din compozitie aprinde beculetul rosu pentru posesoarele de ten cu tendinta acneica. Desigur, nu este obligatoriu sa va faca rau, dar ar putea!

Avand in vedere ca nu am gasit mostre de ser in farmacii (cat de fericita sunt cand se intampla asta, nici nu pot sa va povestesc... ), am facut vreo 2 vizite in farmaciile Centrofarm, dimineata la prima ora, si l-am aplicat pe obrazul curat (fiind zona cea mai chinuita de deshidratare). Avand tenul foarte rigid, am avut imediat senzatia de destindere a pielii si desi mi-am zis: "al meu esti!!!", m-am mai dus si a doua zi pentru a vedea daca nu cumva se va manifesta vreo alta reactie neplacuta.

Ambalajul va prezinta in interior atat  modalitatile de aplicare ale serului cat si intregul regim Caudalie de hidratare:






Daca va doriti S.O.S. ser de hidratare, as avea cateva sfaturi, in afara testarii produsului. In primul rand faceti-va card sau apelati la o prietena cu card Centrofarm. In al doilea rand, urmariti promotiile, mai ales in preajma sarbatorilor, cand l-am luat eu ofereau si un demachiant gratuit, a carui valoare ar fi fost un pic peste 50% din costul serului!



  • Produsul: 4 puncte din 5 (mi-ar fi placut si ceva ulei de struguri sau o cantitate mai mare de squalane)
  • Ambalaj: 5 puncte din 5 
  • Calitate: 4 puncte din 5 
  • L-as mai cumpara: DA.


    
Disclaimer: nu sunt un "review-er profesionist", nu sunt platita de nicio companie pentru a face review-uri si nici nu dispun de fonduri nelimitate pentru a cumpara cosmetice. Marea majoritate a produselor prezentate sunt achizitionate dupa o perioada lunga de cautari pe internet, de citit review-uri cat mai realiste (vezi Makeupalley, veti gasi prescurtat in blog MUA), de folosit tester-ul si produsul in sine o perioada generoasa de timp, pentru a putea oferi o parere cat mai pertinenta. De aceea, cele mai multe review-uri vor fi pozitive vizand produse care mie mi s-au parut extrem de bune. Nu agreez sa scriu review-uri negative dar atunci cand o fac este pentru ca sunt profund dezamagita de un produs. O sa gasiti pe alocuri termeni in engleza, pentru ca majoritatea materialelor le gasesc in aceasta limba si imi vine mai natural sa ma exprim asa pe de o parte, si pentru ca asta sunt, asta mi-e stilul de exprimare datorat mediului in care traiesc, pe de alta. Imi cer scuze anticipat daca voi crea un disconfort celor care nu cunosc engleza. Va multumesc pentru intelegere.
  

© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

2 comentarii:

  1. Hello. Dar de ce recomanzi achizitia cu un card Centrofarm? Eu, in general, ma feresc de carduri de fidelitate pentru ca am deja prea multe si nu mai am unde sa le pun (am si de la farmacii, dar nu am beneficiat de nimic special datorita lor).

    PS: I love your blog! Mai rar un blog de biuti scris corect (gramatical!) si cu profesionalism.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna!
      In primul rand, in foarte multe farmacii, la achizitionarea cosmeticelor cu cardul exista un discount. Ca e Sensiblu, Dona samd. In Centrofarm, din start e un 10% mai putin.Pe de alta parte, cand o sa vedeti in reviste sau la TV ca farmacia X sau Y face diverse reduceri la game dermato-cosmetice si nu numai, sa fiti atente ca undeva scrie foarte-foarte mic: "pentru posesorii cardului de fidelitate" etc. Tocmai mi-ai dat o idee pentru o postare, cum arata portofelul meu, cate carduri am si ce solutii am gasit sa nu imi rup umarul cu poseta! :))))

      PS: Multumesc mult! Ma straduiesc sa scriu review-uri asa cum imi place mie sa le citesc la altii! ;)

      Ștergere