luni, 7 octombrie 2013

CAUDALIE Beauty Elixir - PRO sau CONTRA?

M-a intrebat de curand o prietena daca am auzit de Beauty Elixir. Bineinteles ca auzisem, nu ca le stiu eu pe toate ca un om mare, dar vuieste Internetul ce mare inventie, cat de fain miroase, ce produs extraordinar! Pe de o parte. Pe de alta parte, vine o alta categorie de beauty blogeri, care pe scurt... il face praf! Iar eu ma regasesc in grupul 2 si sunt fericita ca ma aflu acolo. Nu pot impune nimanui ce produse sa foloseasca si nici nu imi face o placere deosebita sa fac review-uri negative, dar in cazul de fata nu ma voi cenzura si sunt pur si simplu naucita cum poate vinde o reclama buna un asemenea produs cosmetic...




CE SPUNE PRODUCATORUL:

Inspirat de elixirul de tinerete al reginei Isabelle a Ungariei, acest puternic tratament complex din plante, dedicat unui ten obosit sau tern, estompeaza ridurile fine, micsoreaza porii si potenteaza luminozitatea tenului. Este un produs de cult al lumii Caudalie, preferatul multor make-up artisti, celebritati si iubitori ai domeniului "beauty". O alta functie a acestui elixir este si aceea de a ajuta fixarea machiajului.

Agitati inainte utilizare. Evitati contactul cu ochii. Pulverizati-l pe fata inainte de a aplica crema dumneavoastra, si orice alt moment al zilei.


INGREDIENTE:

INGREDIENTS : AQUA (WATER), ALCOHOL*, CITRUS AURANTIUM AMARA (BITTER ORANGE) FLOWER WATER*, PARFUM (FRAGRANCE)*, ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF OIL*, POTASSIUM ALUM, GLYCERIN*, MENTHA PIPERITA (PEPPERMINT) OIL*, STYRAX TONKINENSIS RESIN EXTRACT*, COMMIPHORA MYRRHA RESIN EXTRACT*, MELISSA OFFICINALIS (BALM MINT) LEAF OIL*, ROSA DAMASCENA FLOWER OIL*, VITIS VINIFERA (GRAPE) FRUIT EXTRACT*, TOCOPHEROL*, CITRAL*, LIMONENE*, LINALOOL*, CITRONELLOL*, GERANIOL*, FARNESOL*, BENZYL BENZOATE*, EUGENOL* (010/024) *Origine végétale - Plant origin


PAREREA MEA:

Vazand pe youtube primele review-uri, evident ca reactia a fost: "Wow, vreau si eu minunea asta!" Vorbim de un produs de cult Caudalie, companie a caror produse le consider bunicele, in marea lor majoritate (desi am convingerea ca sunt excesiv de scumpe pentru ce si cat ofera)!




Deci hai sa caute blonda cine este Beauty Elixir si ce vrea el! Am gasit. Si dupa ce i-am citit compozitia, nu am putut sa nu ma intreb: " De ce Dumnezeu, de buna voie si nesilita de nimeni, mi-as pune asa ceva pe ten?" Wow... Daca nu cunoasteti foarte bine ingredientele (si nici nu e musai, tot ce va trebuie este doar un pic de timp si o conexiune la Internet :)), v-am bolduit cu rosu toate substantele potential iritante din acest produs. Cu mentiunea ca al doilea, ALCOOLUL si cantitatea ridicata de uleiuri esentiale sunt dintre cei mai mari agresori ai aproape tuturor tipurilor de ten. Pe ten uscat si sensibil insa, pot avea efecte urate spre foarte urate. Alcoolul deshidrateaza pielea si poate duce la distrugerea celulelor. 


Daca se gandeste cineva ca am scris ca folosesc uleiuri esentiale, da folosesc. UNELE dintre ele, si NUMAI INTR-O BAZA DE ULEI ORGANIC, cantitati extrem de reduse. Spre exemplu utilizez uleiul de tea trea, cand "ma paste" vreo iritatie sau eruptie a pielii, dar o picatura - maxim 2 la cantitatea de crema/ulei pe care o aplic pe fata, gat si decolteu. 





De alcool ma izbesc in fondul de ten dedicat tenului mixt, tocmai de aceea nu folosesc fond de ten de obicei, ma rezum la un pic de corector cand si daca e cazul, iar fondul de ten este pentru zilele in care chiar arat rau sau am vreun eveniment fericit. Insa mix-ul de ingrediente din Beauty Elixir, care in afara unui miros placut, nu vad ce beneficii aduce pielii, mi se pare foarte foarte mult de suportat, chiar si de o piele normala!

Trebuie sa recunosc, ca bantuind dupa review-uri, am izbucnit in ras cand am gasit pe cineva spunand: "si ce e minunat, nu contine parabeni si nici ulei mineral!" :))) Asta se cheama optimism, cand vezi partea plina a paharului, nuuuu?

In privinta fixarii machiajului, nu vad cu ce ar putea face asta. Va recomand din suflet produsul destinat acestui scop de la Urban Decay, sau Skindinavia Makeup Finishing Spray care este de asemenea minunat. Daca folositi pudra si vroiati sa estompati aspectul prafos al acesteia de pe ten, puneti tonerul favorit intr-o sticluta cu spray, cum spuneam in acest review si folositi-l cu incredere. Sau daca vreti, puteti pune chiar si apa plata (cu conditia sa realizati machiajul ochilor dupa folosirea apei).




Partea care insa m-a facut sa surad amar a fost pretul pentru acest produs! Il gasiti in farmaciile Centrofarm (nu stiu de ce am tinut sa precizez asta, zau!) la 51.44RON pentru 30ml si 148.04RON pentru 100ml. Voi cita din Mircea Badea, pentru ca este singurul comentariu pe care pot sa il fac vis-a-vis de acest aspect: "ASAAA CEVA?!?"

Nu are niciun rost sa trec punctajele pe care mi stabilesc in functie de impactul pe care il are un produs cu tenul meu, deoarece nu am nici cea mai firava intentie sa achizitionez Beauty Elixir. Daca il  folositi si nu va deranjeaza, nu pot decat sa ma bucur, eu mi-am expus punctul de vedere si mi-l sustin. "I REST MY CASE!"

PS: prietena mea si-a cumparat Beauty Elixir-ul. Pe cel mic. A sfarsit prin a-l folosi pentru a-si parfuma  perna inainte de culcare, dupa 4 zile de aplicare pe un ten cu rozacee... 

© 2012-2013 wolfettepandora.blogspot.ro

10 comentarii:

  1. Singurul produs de la Caudalie pe care il am este serumul eclat anti-tache.Dupa o luna si ceva de folosire pot sa spun ca se vede o schimbare in bine.Cei din jurul meu au observat primii.Desi nu are o lista "curata"de ingred.Iar eu am un ten f.uscat-deshidratat.
    In alta ordine,imi place cum scrii.O parte din produse le-am cumparat dupa felul in care le-ai descris si toate mi s-au potrivit ( masca Apivita R.Jelly,rujuri ca si hidratare etc).Acum mi-am luat Estee Lauder ANR II cel nou aparut.Mi-am dorit ANR-ul de cand am citit cat de bine ti-a mers cu el.
    Legat de hidratarea parului cu uleiuri am inteles cum sta treaba dar mai ales nu stiam despre mastile cu proteine care uneori folosite in exces pot face rau.
    Ideea este exact cum ai spus:daca putem sa invatam una de la alta cate ceva bun inseamna ca blogul si-a atins scopul! Dar mai ales cand ne salveaza portofelul de a mai cumpara fel si fel de produse.Aleg sa citesc acolo unde produsele sunt cumparate si nu reclama.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Comentariul acesta m-a uns pe suflet. Pur si simplu! E un vot de incredere care m-a emotionat mult, pentru ca este primul de genul acesta desi am aproape 12000 de vizualizari ale blogului. Stiam cand m-am apucat de scris ca vreau sa promovez calitatea si nu sa obtin sponsorizari, dar numarul de cititori a crescut foarte incet in ceea ce priveste Wolfette's Pandora. Nu de putine ori am fost o idee amarata (si uneori mai mult :)) insa de aproape 2 luni am fost placut surprinsa ca blogul prinde aripi si asta mi-a dat puterea sa merg mai departe! Cu mare drag va impartasesc cunostintele mele in domeniul beauty (inca mai am multe de spus ;)), asa cum va precizam intr-unul din review-uri, daca vreodata vreti sa achizitionati un produs cosmetic si avetii dubii asupra lui, sau mai vreti o parere, trimiteti-mi un mesaj si il vom "felia" impreuna! Pentru ca imi doresc mult ca "amazoanele mele" (asa imi alint eu cititoarele cand vorbesc cu sotul meu sau cu prietenii:)) sa fie cei mai informati cumparatori, iar investitiile voastre sa fie doar in produsele care va fac fericite, au un efect pozitiv asupra sanatatii voastre si isi merita banii!

      In ceea ce priveste Caudalie, si eu folosesc SOS Serum de la ei, este urmatorul pe lista de review-uri! :) Stiu ca Vinoperfect Radiance Serum da rezultate bune, desi doar pe ten foarte uscat, ce nu imi place la el este raportul ingrediente/pret. Dar asa cum stii, atunci cand gasesti un produs ale carui efecte se vad cu ochiul liber pe ten, strangem din dinti si platim marca! :)))

      Tie, o zi excelenta si inca o data... MULTUMESC!

      Ștergere
  2. Nu am niciun produs Caudalie si nici nu le-am dat prea multa atentie, tocmai pentru ca mi se pare supraapreciate. Dar sa ai alcool si parfum in primele patru ingrediente? Si sa imi ceri o caruta de bani pentru asta? Cum ai spus si tu: Asa ceva!!!

    P.S.: ti-am mai lasat un comentariu, dar nu stiu ce s-a intamplat cu el. Te-am gasit datorita mastilor Apivita si de atunci m-am abonat la postarile tale ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca gandim la fel si ca incepe sa se contureze, din ce in ce mai evident, si in comunitatea de blogeri din Romania, un grup de oameni care chiar vor sa ii ajute ceilalti! :) Chiar azi imi spunea o amica ca o sa-mi pun producatorii in cap! Ca si cand e vina mea (sau a noastra, a celor care spunem lucrurilor pe nume), ca formula produsului arata asa...

      In alta ordine de idei, regret nespus erorile pe care le da blogspotul... :( Mie, desi stiu cel putin 4 oameni care imi sunt prieteni ca sunt abonati, nu imi afiseaza nici macar UNUL singur! Dumnezeu stie ce alte informatii mai pierd, uneori inclusiv la scrierea textelor intampin probleme urate, dar deocamdata nu m-am "mutat la casa noua". Probabil voi trece la o varianta mai eficienta, curand.

      Multumesc pentru abonare :) si credit, sper sa vin cu review-uri pe care sa iti faca placere sa le citesti si sa le gasesti utile pentru tine! :)))

      Ștergere
    2. Andreea, MULTUMESC MULT pentru share-ul de pe Facebook! :))))

      Ștergere
  3. Felicitari pentru acest articol! Bine scris! Impartasim aceeasi parere. Am dat de tine pe Fb cand Andreea Lovin (vezi comentariul de mai sus) ti-a dat share la articol. Datorita acestui articol, m-am abonat si eu la blogul tau, cu emailul. Inca nu gasesc GFC-ul sau alte modalitati sa te urmareasca lumea, dar mai caut. Succes si tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact asta spuneam, incerc sa caut niste variante in care sa poata fi urmarite review-urile mai usor. Daca am invatat despre cosmetice, sper sa ma dumiresc rapid si pe parte asta, cum stau lucrurile! :)

      Multumesc frumos pentru felicitari, incurajari si sustinere! Ziua de azi, pentru mine ca blogger, a fost... cel putin naucitoare! Si uite asa ma intorc la treaba cu un "boost" de energie pozitiva fantastica! :)))))))

      Ștergere
  4. Daca ar avea acid hialuronic, ar fi vreun ser minune, atunci as intelege de ce sa dau 150 lei pe el...insa este doar un produs glorificat de industrie, fara a se baza pe ceva concret. Eu prefer sprayul Heritage Store cu apa de trandafir si glicerina (http://www.iherb.com/Heritage-Products-Rosewater-Glycerin-Atomizer-Mist-Sprayer-4-fl-oz-120-ml/8273) care costa doar 5 dolari si miroase fantastic!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai perfecta dreptate. Si daca avea acid hialuronic tot nu merita banii! ;) Si da, prefer ca si tine spray-urile pe baza de aloe vera si glicerina pentru hidratare. Atentie insa la continutul de glicerina, daca e prea concentrata... in loc sa aduca un aport de hidratare are capacitatea de a trage apa din tesuturi, efect contrar celui pe care il cautam! ;)

      Ștergere